少年成長

跳至

首頁

尾頁

民房

發表於 5 天前 |只看該作者
安全啲嘅酒吧

子爵府

發表於 5 天前 |只看該作者
LiZoey 發表於 24-9-15 17:03
安全啲嘅酒吧

你意思係去外國旅行的酒吧推薦? 你孩子幾大?

補充: 如果已有18歲, 先在香港的酒吧感受下, 看看他/她喜不喜歡, 或喜歡哪類, 才看看哪些國家, 哪些吧帶他/她去.

之前我仔剛18歲, 也想帶他去蘭桂芳酒吧感受下, 但他不想去, 故我也沒有勉強(其實我也不想去, 年經時久不久陪朋友去), 之後帶了他去有Dinner食的英式酒吧餐廳食飯(畢打奧), 並叫了杯啤酒給他, 有男有女, 氣氛不錯, 有酒吧的感覺, 感覺去的人內外都斯文, 應不會有落藥或醉酒衝突的情況, 不過仔飲完說酒不好飲, 我覺得見識過便夠, 不鼓勵去, 等他出來工作時自己決定.

我始終覺得有飯食的酒吧餐廳較為安全, 酒店內的吧都應該安全些, 街上Dry飲吹水暗暗的就要小心, 特別是女的.

我自己就不喜歡酒和去吧; 去德國出差時, 同事都是帶去有飯食的酒吧, 食飯兼飲酒, 氣氛好好, 這類酒吧都安全, 去的人有男有女, 文職居多, 唔會飲到大醉或有其他目的, 不過就嘈少少, 這家在漢堡出名, 屋頂中央是玻璃, 飲到8點幾見個天都仲係白, 感覺特別, 多純的靚女, 名就唔記得了. 也去過慕尼克一些村莊的吧飲過, 去的人年紀比較成熟, 如有2-3人去這類吧都安全, 名都係唔記得, 但德國都好多這些吧, 如果帶仔女, 都推介去德國有飯食的酒吧; 但去什麼酒吧都好, 都唔好咁夜走就更加安全.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊