2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

我系一個90後既媽媽,可能因為個樣細個,兒家返工著住大肚裙,成日有啲師奶由頭望到落腳,由腳又望返上個頭 我真系好想講句:師奶你望夠未呀! 我知人地點望系人地既事,但後生就唔可以做媽媽?有d師奶仲過份到一路買野一路指手劃腳!其實明明都唔關佢地事,我真系唔明就系因為我個樣後生 做媽媽就要比人地冷眼???我真系覺得好似比人睇唔起甘╮(╯_╰)╭

講左出黎舒服好多,因為忍左好耐!請各位媽媽睇完不喜勿插

子爵府

回覆:Ching.k 的帖子

唔好理其他人點睇,年紀唔係問題,我自己認為有能力、有承擔嘅話有仔襯嫩生好。

大宅

回覆:90後媽媽就要比人冷眼

我唔係90后。不過個樣勁似學生。又細粒。我都成日比人望

大宅

引用:唔好理其他人點睇,年紀唔係問題,我自己認

原帖由 evaw 於 12-11-22 發表
唔好理其他人點睇,年紀唔係問題,我自己認為有能力、有承擔嘅話有仔襯嫩生好。

...
系囉 90後又點 我陀得就預左有能力咖啦 d人成日都指手劃腳黑人憎

大宅

引用:我唔係90后。不過個樣勁似學生。又細粒。我

原帖由 bgirllazy 於 12-11-22 發表
我唔係90后。不過個樣勁似學生。又細粒。我都成日比人望
有次誇張到問我夠16歲未

別墅

回覆 Ching.k 的帖子

來到呢到又見到呢個post喎! 原來大家都係咁岩係2013 jan媽媽
邊間生呀?
小龍囡2012年11月28日出生 ,34W早產

大宅

引用:回覆+Ching.k+的帖子 來到呢到又見到呢個p

原帖由 YUNGRUBY 於 12-11-22 發表

來到呢到又見到呢個post喎! 原來大家都係咁岩係2013 jan媽媽
haha 我系瑪嘉烈 你呢

別墅

我廣華啊 ! 1月 8 , 我同你一樣都係囡囡哦 ! 好想快d見到佢 heeee
小龍囡2012年11月28日出生 ,34W早產

大宅

引用:回覆+Ching.k+的帖子 我廣華啊+!+1月+8+,+

原帖由 YUNGRUBY 於 12-11-22 發表

我廣華啊 ! 1月 8 , 我同你一樣都係囡囡哦 ! 好想快d見到佢 heeee
聽講廣華d姑 娘都唔錯咖,但瑪嘉烈d人聽講好惡,我好驚

大宅

回覆:90後媽媽就要比人冷眼

我係89年架,但我係2月媽媽,我都成日比人望感覺到好似比人歧視咁~~

大宅

引用:我係89年架,但我係2月媽媽,我都成日比人

原帖由 Corababybb 於 12-11-22 發表
我係89年架,但我係2月媽媽,我都成日比人望感覺到好似比人歧視咁~~

...
咪係!真係好唔中意

別墅

回覆:Ching.k 的帖子

我都係九十後。d 人。係望實您。
由頭望到洛腳。之後。望您個樣。
再望住個肚。好明顯。眼神話您知。
下。大肚架

大宅

其實洗咩為依d人唔開心,越望我越模下個肚,仲會望番佢地。可能妒忌你姐。話之佢

大宅

引用:我都係九十後。d+人。係望實您。 由頭望到

原帖由 ROYCEBB 於 12-11-22 發表
我都係九十後。d 人。係望實您。
由頭望到洛腳。之後。望您個樣。
再望住個肚。好明顯。眼神話您知。
超唔中意甘:;pppp:

大宅

引用:其實洗咩為依d人唔開心,越望我越模下個肚

原帖由 Samuelqq 於 12-11-22 發表
其實洗咩為依d人唔開心,越望我越模下個肚,仲會望番佢地。可能妒忌你姐。話之佢 ...
可能羡慕我

伯爵府

我都唔係90後~! 不過如果我咁後生就生, 我會好開心~~
因為可以同個小朋友距離無咁大~~~呵呵

我當年曾幻想我可以24、25歲做媽媽架~~~
   每日都咁開心!!!

大宅

引用:我都唔係90後~!+不過如果我咁後生就生,+我

原帖由 Sugarpink 於 12-11-22 發表
同小朋友無代溝?

大宅

我唔係九十后,啲人都照望,望下洗唔洗讓你。放鬆啲,咪理其他人諗什麼,你控制唔到,只可以控制自己點諗

大宅

引用:我都唔係90後~!+不過如果我咁後生就生,+我

原帖由 Sugarpink 於 12-11-22 發表
咁你幾歲呀

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Sugarpink+於+12-11-22+發表

原帖由 trinpoon 於 12-12-02 發表
咁你幾歲呀

每日都咁開心!!!

首頁

尾頁

跳至