樓市動向

跳至

首頁
12345...83

尾頁

複式洋房

我想問係咪寄封申請書時,就要連埋張薪金証明書都要寄埋??定係收到佢信先填呢??THX

男爵府

夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Hello~我都好耐冇上嚟睇lu...估唔到都去到part 16喇~比d野你地睇睇~

房署籲獲配公屋勿揀擇

(綜合報道)

(星島日報報道)房屋署署長栢志高昨日在網誌撰文,以諺語「雙鳥在林不如一鳥在手」,提醒公屋申請人獲編配公屋後,應盡快接受,並認為編配次序愈後的單位,不一定愈好,建議申請人在拒絕首次編配前宜三思,以免令公屋輪候冊排隊時間延長。

http://hk.news.yahoo.com/article/110316/3/n9uh.html

------------------------------------------
接受編配與否乃個人選擇,但坊間謠傳第二、三次的編配通常較首次好,那是毫無根據的。<--我就唔信lu...我第一次派逸東(太遠)第二次派新田圍(太舊)第三次派恒安(要左),咁如果我第一次就要左逸東咁我個d車費呀,配套仲要比天水圍更死嘅地方,就咁一世???都傻傻地:;pppp:

雖然個個等緊上樓個d都係心急,但係千祈唔好自亂陣腳,費事到時自己後悔又怨lee樣怨個樣就唔好喇~

祝大家都有個"安樂窩"

複式洋房

申請公屋個時,老公冇做野,依家搵到工,駛唔駛話番俾房署知??如要,要點做?寄工作証明俾佢?

男爵府

新的入息上限4人同6 人係幾多呀?
新的財政報告呢
TKS!

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

佢梗係咁講啦, 佢自己有靚屋住,點會知民間疾苦,點會明我地呢D浪費5-6年時間去等既人既心情丫.

咩叫唔好揀擇呀? 唔通派兇屋,漏水屋都要LA喎???

原帖由 joyeeso 於 17-3-2011 14:27 發表
Hello~我都好耐冇上嚟睇lu...估唔到都去到part 16喇~比d野你地睇睇~

房署籲獲配公屋勿揀擇

(綜合報道)

(星島日報報道)房屋署署長栢志高昨日在網誌撰文,以諺語「雙鳥在林不如一鳥在手」,提醒公屋申請人獲編配公屋後, ...

大宅

就算唔係新樓..比人揀擇要邊區都好好多啦..

禁止訪問

別墅

CHOCOLATE
我好似記得你,,有次入息超額,係唔係都去見主任啊~?係唔係咩入息都俾佢睇,?
係唔係要等半年先可以上訴啊~~
我依家入息好似超左啊~~

別墅

依家好煩惱啊~~~

大宅

原帖由 Daniel922 於 11-3-18 14:21 發表
CHOCOLATE
我好似記得你,,有次入息超額,係唔係都去見主任啊~?係唔係咩入息都俾佢睇,?
係唔係要等半年先可以上訴啊~~
我依家入息好似超左啊~~
係呀都要見主任..都要比入息佢睇...一定要6個月之後入息ok先可以上訴

公爵府

原帖由 niccolo 於 11-3-18 11:29 發表
想問下D申請表o係邊度有得拎?

仲有我而家同父母老婆一齊住,咁想自己兩公婆再申請又有咩手續,洗唔洗分戶定咩?而家好亂...
我o個時直接去樂富,無分戶,係唔比分戶仲要無del個名就申請

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 SandyCPS 於 11-3-16 16:28 發表
原帖由 hate3party 於 11-3-16 16:05 發表 http://forum.baby-kingdom.com/images/common/back.gif

想問知唔知點計6個月呀..

收到您申請書後,佢會寄張藍咭給您,有個編號,您應該已經有編號啦!
然後,若干時候(您可以上 ...

想問多少少..係咪網上見到就到我號碼..就姐係就黎到我審查嫁喇..定係未見到號碼,但差唔多就要審查喇..
咁我應該幾時準備好呢...

別墅

原帖由 CHOCOLATE8188 於 11-3-18 15:08 發表
係呀都要見主任..都要比入息佢睇...一定要6個月之後入息ok先可以上訴

係啊~~好啊~~thx~

大宅

除左入息證明銀行薄總有咩要帶架??

複式洋房

我就等緊派第二次...但特快單位得返寶田....
我諗都唔會有特快信寄嚟啦...
同埋點解等第二次特快信.仲耐過等第一次個時..

男爵府

新界既朋友....

最近有冇人派左??
你地等左幾耐??
NO.??幾人??
第1次派邊度??

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 水瓶眼淚 於 11-3-20 00:26 發表
我就等緊派第二次...但特快單位得返寶田....
我諗都唔會有特快信寄嚟啦...
同埋點解等第二次特快信.仲耐過等第一次個時..

如果比你選擇, 你會選寶田嗎?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 suiyiu922 於 11-3-20 02:05 發表
新界既朋友....

最近有冇人派左??
你地等左幾耐??
NO.??幾人??
第1次派邊度??

我都想知ar! 呢排好鬼冷清mouth:

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 joan0807 於 11-3-21 10:58 發表

我都想知ar! 呢排好鬼冷清mouth:

x3

子爵府

爸B勳章

差不多到您個no,都要準備,計下自己合唔合格。

原帖由 hate3party 於 11-3-18 17:18 發表

想問多少少..係咪網上見到就到我號碼..就姐係就黎到我審查嫁喇..定係未見到號碼,但差唔多就要審查喇..
咁我應該幾時準備好呢...
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

首頁
12345...83

尾頁

跳至