故障報告

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好似都唔係第一次發生…………
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

子爵府

回覆:sumlam 的帖子

回覆 sumlam 的帖子
請網站主人快解決病毒問題,不要累其他人受害

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

吓~~~都幾嚴重喎...
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

大宅

RSG媽媽 發表於 11-6-1 13:56
會話你hard disk有問題 叫你restart呀
不過到果步就已經中左毒
係所有file都開唔到架

全中!

lydia_keng  same here, I hv to pay HK$7XX to buy a program to help restore my hard disk...so poor  發表於 11-6-2 19:07

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好彩我不嬲都唔入既啫.............

pat510  x2=.=  發表於 11-6-1 14:11
重新起步,為未來努力

男爵府

醒目開學勳章

好驚喎!!!!

大宅

alphabetagamma 發表於 11-6-1 13:45
咁大鑊

me too, 就係尋日之嘛,一上教育版就中招,要我c6 摌左部機裝過,因為驚o的virus delete 唔晒, 我fd 話係木馬黎.

alphabetagamma  親子依邊應該無事架呵??  發表於 11-6-1 14:01

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:上上下bk電腦中左毒~~~~ (餅主可唔可以調查下呀)

真係有毒?
呢兩日喺公司上唔到黎,就係話scan到有毒。我仲以為公司block我上咋
咁公司部腦會唔會有事架

大宅

回覆:上上下bk電腦中左毒~~~~ (餅主可唔可以調查下呀)

Don't worry. All the files stored in your desktop is still here. Just changed to hidden files
My IT collegue has fix the problem for me. But my norton still can detect a virus in my harddrive

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

sumlam 發表於 11-6-1 13:55
pm話比管理員or 版主知好似好d喎

好多人係公司上網的, 陣間攪到人地公司電腦就麻煩了! ...

我估佢地已經知道......

我今早都入過去又無事 wor

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:pm話比管理員or+版主知好似好d喎好多人係公

原帖由 sumlam 於 11-06-01 發表
pm話比管理員or 版主知好似好d喎

好多人係公司上網的, 陣間攪到人地公司電腦就麻煩了! ...
Informed administrator before lunch, but the damage has done, sigh.....

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

我琴日入去教育果邊都係呀!

侯爵府

我今朝都有開教育王國, 想再開某一post 個ie就停左, 跟住就close 埋我個ie, 不過我部電腦有裝防毒, 跟住再開過一次教育王國又無事喎, 咁即係我部腦有無中毒呢?

子爵府

我昨天lunch都係上"教育"
中左毒
一模一樣
要搵maintenance service 攪掂
見佢裝左"malwarebytes anti-malware"
攪左一輪

阻住我上網

等我仲以為係fb d 毒

珍珠宮

好媽媽勳章

標.清 發表於 11-6-1 14:01
我估佢地已經知道......

我今早都入過去又無事 wor
但岩岩用virus total check, 有個話係malware site, 咩來架? 唔係好識添...

URL analysis toolResult
AviraClean site
BitDefenderClean site
Dr.WebError
FirefoxClean site
G-DataClean site
Google SafebrowsingClean site
Malc0de DatabaseClean site
MalwareDomainListClean site
OperaClean site
ParetoLogicClean site
PhishtankClean site
TrendMicroClean site
Websense ThreatSeekerMalware site
WepawetUnrated site
Additional information

Normalized URL: http://forum.edu-kingdom.com/
URL MD5: d29e17cb439b0c6647eb94762175a47c
Content-Type: text/plain

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都有入ek wor.......好驚呀

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我琴日都入左, 又冇野wor ....不過暫時都唔敢入去住, 一陣中左毒就大件事

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

RSG媽媽 發表於 11-6-1 12:52
上親子王國就好地地
一入教育王國就話scan到有毒file
話鏟左 但原來鏟唔晒

教育果邊, 我公司直頭login 唔到, 成鬼日話 "high risk" (公司有句野彈出黎)...但呢邊就冇事wor, 算數, 公司機, 死左我可能有部新野換

ricohui  牛牛里械膏層當然毛京京la...禾地俾公私豬道上bk中招...咁就真系吔招咯...  發表於 11-6-1 14:27

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我唔係入教育王國
我係去探訪會員
點知一click我部腦就warning我
話有virus
我都驚驚地

首頁

尾頁

跳至