夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 和老公有趣o既對話

呢排裝修緊間屋, 所以去奶奶度住幾日, 阿媽度住幾日, 但d衫褲鞋襪就o係晒奶奶度, 因地方大d, 而阿媽屋企, 就只有小量
尋晚......
我 : 死la, 條底褲唔乾, 點算?
老公 : 著我果d囉!
我 : 痴線!
老公 : 咁一係返轉條底褲著囉!
我 : 頂~~你丫!
今晚......
老公 : 我搵唔到d底褲呀, 你幫我搵丫!
我 : 點解要我幫你搵呀? d底褲係你o既!
老公 : 咁我搵唔到嘛!
我 : 咁你著我果d啦! (老公咪咪嘴笑, 而我 )
我 : 一係你返轉著囉!
老公 : e.......唔好玩啦!
我阿媽 :
http://www.imagestation.com/album/?id=4288361839">

別墅

有朝早, 我晨早起身餵奶之後, 有以下對話
老公:老婆, 而家幾多點?
我話: 而家3點幾啦
老公:3點幾, 點解個天咁光的
我話:咁而家4點幾羅
老公:你都唔講真, 就唔好講啦
我話:咁不如我 "r"你pat pat 幾多下就幾多點
(我老公最怕俾人r )
老公:好的
我就係咁r 了我老公的pat pat 6 下
我話:6點啦
老公: hm..
我又再r 我老公的pat pat 5 下
我話:而家6點5分鐘啦
老公: hm..
我又再不停的r 我老公的pat pat
老公: 點解仲r, 我好痕...
我話:而家6點5分鐘另59秒..hahahaha
我老公即刻捉住我隻手,
我話:做什麼捉住我隻手,
老公: 我要好似人地保衛釣魚台咁, 保衛自已的 Pat Pat

大宅

My husband 最近有個病(早期,但如調理得吾好會好長手尾),e生叫佢一定要多休息。

佢係極 ler 啡,極冇手尾嘅人,一個月得幾日係HK,但嗰幾日間屋一定亂到七彩。有日佢又係咁,一份報紙散開五撻地方,D書/離誌睇到全屋係,我頂佢吾順就um佢....... eeeeee哦eeeeeeee哦........佢就扮到把聲好似就死咁:老婆,吾好再um啦,e生話我要 靜養呀!

我頂!回敬佢:e生叫你靜養,即係叫你返到黎齋(目訓),連書都吾好睇,咁我咪吾使um你,你咪係張床度靜包佢law!

大宅

心願,

今日係車到同老公講我部PDA又有問題,佢幫我整

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

有日同老公傾計講開避孕問題。

老公:不如你食藥,你話好唔好?
我:唔....食藥會好肥既,我而家已經好鬼肥喇!
老公:唔會既,好多人都係咁食喇....
我:你係唔係真係唔想生多個o者?
老公:暫時都唔想要住....
我:咁既然你都唔想再生,不如你去做結紮o丫!
老公下!!結紮....唔好掛?
車!好小手術o者!
老公:唔係喎,好大手術黎架喎!先要全身麻醉,之後切開跟住抽左兩粒出黎!仲要留院住一排架!唉!以後我個度就好似走晒氣既氣球咁架!
我:你個低能怪!!

之後我地兩公婆一齊係度大笑,我笑到流晒眼水!!

子爵府

好媽媽勳章

有日, 老公係度換衫......
我: 老公, 你好肥呀, 減肥啦!!!
老公: 唔係呀, 都唔知幾瘦, 全公司d同事都話我瘦.
我: 嘜你轉左行打相撲咩?

大宅

早幾日同老公一齊沖涼,沖完涼之後…
老公:老婆,俾副眼鏡我呀∼
老婆:哦∼(俾左佢)
老公:(令轉面唔望我)哎∼戴返副眼鏡先∼!
老婆:咦∼∼點解唔望我呀?!
老公:(除返副眼鏡先令返轉頭望我)下∼咩事呀?
老婆:………
老公:咩事呀∼我費事見到你既胴體流鼻血嘛…!
老婆:………! :-x

(其實我生完之後肥左好多…)

大宅

我:老公,同亞囝開完家長會返黎,
亞囝同學仔個媽咪話我似行政人員喎!

老公:哈哈!似行騙人員多d!

大宅

岩岩又有一個,又係沖緊涼時∼
老婆:(拎住個花洒射d水落老公個「菇菇」度)射你!等你成日都射我呀拿!
老公:(笑笑口)痴線…!

水晶宮

我: 老公, 乜你個樣好似老o左咁多, 好多白頭髮呀!
老公: 咁我仲似唔似30歲?
我: 唔似.
老公: 似28 ?
我: 係25, 同譚詠麟同年呀.

男爵府

昨日上床後,我老公在被窩內放屁,我即時叫好臭,他即時說:俾你聞足50年嘛, 我的回應是, 那請你放足50年啦!!

複式洋房

我最近想再要BB﹐咁我問老公好唔好啦﹐佢就話比D時間佢諗下﹐所以我都無迫佢﹐但係就同佢講好想﹗

點知到夜晚係最重要關頭既時候﹐佢問番我好唔好﹐我緊係話好啦﹗之後我地攬住而佢問我知唔知點解佢決定要﹖我以為佢都想要咪要囉﹗但係佢話因為佢知我想要所以佢為左我而要﹐果刻我真係好感動﹐重喊左出來﹐因為E個係非常重要既決定﹐而佢竟然將我既希望放在PRIORITY既位置。

我真係好多謝個天比左E個男人比我呀﹗

子爵府

話說我依家興响電腦到玩中文打字測試,我同老公講試過有人一分鐘打百二個字,我依家誓要打到呢個紀錄,點知有次我一分鐘打到七十九個字,我老公大叫犀利,仲話我好快打到百二個字,我話等我搵工都可以嚇吓人地,跟住我老公話:"我諗到時你都唔駛打工,直情可以响歡樂金宵度表演!"

子爵府

同埋今朝我老公番工出門口之前,我叫佢俾家用我,我平時都係叫佢留番一張一百蚊, :-P 但噚日我買野用剩四張廿蚊紙,我老公話:"得啦,八十蚊夠架喇!"我話:"唔得呀!照俾一百蚊,啲廿蚊紙都唔可以攞走!"跟住佢走入房(我嗰陣係準備瞓番)話:"做乜要咁多錢呀你!?"我答:"我要買野玩! :-P "跟住我老公話:"係咪走去幫襯'一樓"佬"'(人地係人樓鳳)???"我答:"係呀,一樓佬咪係你囉~~~~!!"

水晶宮

老婆: 你買o左乜o野飯盒番黎?
老公: 楊洲炒飯.
老婆: 又係楊洲炒飯? 乜你唔會轉下口味 o既咩? (老公去茶餐廳食飯或買飯盒, 多數都食楊洲炒飯)
老公: 我識得轉口味,就一早換o左個老婆啦!

大宅

好媽媽勳章

我每次有吾開心就會入呢個topic到睇 因為每次睇完都會心微笑而且心情都好好多 各位媽咪真係好攪鬼呀 :lol:

水晶宮

個仔塊面起o左一粒粒, 已經2日了, 我老公今朝換緊衫返工o既時候問我阿仔點.
老公: 阿仔塊面點呀?
我: 搽o左咁耐藥膏都未好過.
老公:咁未好似我咁?
我:ha?
老公: 識o左你咁耐都未好過呀.

子爵府

好媽媽勳章

前晚, 我好開心同老公講"我而家係珍珠級啦!"

老公: 咁仲有幾多級架?
我: 唔....仲有好多級架.
老公: 咁你想去到邊級?
我: 梗係鑽石級啦.
老公: 哦, 好易o者, 我得閒上bk幫你係咁send message咪得囉.
我: 你有咁多野講咩?
老公: 有! 大把啦! 我會響每個topic係咁幫你send"我老公好靚仔, 我老公好有型, 我老公好幽默, 我老公好........."
我: 哈哈哈.....唔該幫我加多句"我老公好白痴呀!".我唔想俾人bad list呀!

男爵府

每逢星期六, "星星日報" 都會隨報附送呢個 "勁量搵樓王", 而家賣地產廣告除左好多誇張文字之外, 有d分行經理仲要出埋樣, 擺埋一個都幾核突兼老土既post介紹樓盤...

我: 老公, 你睇下, 而家做地產經紀做到要出埋樣擺埋呢d咁既post賣廣告, 真係慘...

我老公: 你知世界難撈呢! 遲d要除埋褲忝呀!
我: :-x ....
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

水晶宮

個工人有時唔知為乜黑起面唔睬人, 我又有時覺得佢做o野唔識轉膊. 老公就同我講 –

老公: 你o係個日曆度, 圈住邊一日個工人面黑, 佢蠢o個一日, 就打粒星la. 如果係阿Mom(即係我)錯, 就打個交乂.

我: 如果係阿Sir(即老公) 錯呢?

老公: 咁你收番埋個日曆都得la, 阿Sir係唔會錯o既.

首頁

尾頁

跳至