樓市動向

跳至

首頁
12345...28

尾頁

大宅

原文章由 cowkingb 於 08-10-24 16:31 發表

ac21

I am looking for an apartment in East Point City too. The price drops a bit already. Which size of the apartment you are looking for?

Yesterday an agent introduced me a 666 sq ft apartmen ...

666sq 果隻貴d 咖
之前睇 59xsq 果d 都2.2m 啦
不過呢2日見到 59x sq 都開2.0m

大宅

原文章由 kerrielam 於 08-10-24 17:12 發表

666sq 果隻貴d 咖
之前睇 59xsq 果d 都2.2m 啦
不過呢2日見到 59x sq 都開2.0m

係呀, 666 係屋苑既樓皇, 我而家租緊來住, 不過有個 bb plus 工人就唔多夠用, 所以先考慮 790 sq 既單位.

我見倒果個單位係0係東港城既 ricacorp 分行見倒既, 好似好筍. 個 agent 話, 如果可以賣得出, 呢個將會係東港城新既指標 $$. 就算最後個買家無禁 $$, 每呎都只係 $3,300 左右, 666 sq 既都賣到咁平, 我相信東港既 $$ 唔 keep 得好耐同唔可能再咁硬淨.

我早3個月睇過一個內園既 790 sq, 到今日都未見有人入伙呀...

大宅

原文章由 cowkingb 於 08-10-24 17:54 發表

係呀, 666 係屋苑既樓皇, 我而家租緊來住, 不過有個 bb plus 工人就唔多夠用, 所以先考慮 790 sq 既單位.

我見倒果個單位係0係東港城既 ricacorp 分行見倒既, 好似好筍. 個 agent 話, 如果可以賣得出, 呢個將會 ...

I AM ALSO SEARCHING AT TKO, MAINLY OCEAN SHORES. 1000+呎的, 之前要 $600萬, 現在有叫價是 $500萬, 我set 的價是等到 $450萬.

east point, 我上次看報紙話有個連天台的單位, 1300呎, 要 $650-700萬, 不知現在 如何呢?????

56 區我估可能不會賣住了. tko mtr 上蓋, 起緊............. sun hung kai 樓............, 我都有考慮等佢.

伯爵府

我想買碧堤半島1,177呎, 全海view, 真係好正!

03年開賣300萬, 好快比人掃晒, 個價一直有升無跌, 奧運前維持係550萬(中層單位, 高層過600添), e家回落至500萬, 等緊明年尾到400萬, 距離03年仲有100萬水位, 應該有機會到....

就係後悔03年無買囉....等左5年啦....就算到, 都要抬140萬出黎, 大前提又唔想賣手頭上既樓, 所以, 想緊辦法...

原文章由 lamsuetwai 於 08-10-24 18:15 發表

I AM ALSO SEARCHING AT TKO, MAINLY OCEAN SHORES. 1000+呎的, 之前要 $600萬, 現在有叫價是 $500萬, 我set 的價是等到 $450萬.

east point, 我上次看報紙話有個連天台的單位, 1300呎, 要 $650-700萬, 不知現 ...

男爵府

回覆 #44 cheapbombom 的文章

I am now renting a flat and the lease will expire in April 2009. I want to buy a 1,000 sq ft flat in Cloud View Road or Tai Hang. The price was 7.xmil in June, then 6.xmil now. I wish to buy in before CNY (allow enough time to transact and renovate before end April 2009) at 5mil. Not sure if this is 'realistic'. C6 said the economy is really slumping drastically. HSBC stock price is only $88 today ! Getting close to the SARS level right ?

C6 always says : I must ride on this BEAR.

Ruby

大宅

原文章由 cowkingb 於 08-10-24 17:54 發表

我見倒果個單位係0係東港城既 ricacorp 分行見倒既, 好似好筍. 個 agent 話, 如果可以賣得出, 呢個將會 ...

我9月跟hk property睇過 790 sq 4個匙盤, 都賣3.xm
現在唔知幾$$
但我唔鍾意佢平台果幾d 樓梯

大宅

原文章由 lamsuetwai 於 08-10-24 18:15 發表

east point, 我上次看報紙話有個連天台的單位, 1300呎, 要 $650-700萬, 不知現 ...

我都睇住OCEAN SHORES 的3房flat, 8xx/ 9xx 呎, 如果
<$4m 我會考慮

大宅

我都想買東港城790內園單位,唔知而家個價幾多呢?
另外有人話東港城有好多"小强",係唔係眞的?

男爵府

原文章由 ysnmama 於 08-10-24 16:00 發表
如果寶翠園趺到四千一呎左右. 我都想買. 不知大慨幾時? 但會不會那時又不敢入?

我既願望係响中西區以300多萬買到700-900多呎既3房單位自住.
如果寶翠園跌到4000/呎,相信响中西區好容易找到我既理想居所

大宅

我依一個月睇緊美孚&黃埔三房單位,如果美孚跌到200頭 or 黃埔跌到200中,就是我的目標價。

大宅

我都希望出年可以220萬左右買到奧海城!

不過我怕到明年, 我同我c6份工就算有人工都會比人cut, 銀行依家又話估唔足價, 收緊晒唔做9成, 我驚到時真係等到都上唔到會!

大宅

我都想買黃埔, 想問你睇過樓, 係未好舊?????

原文章由 Erco 於 08-10-24 23:54 發表
我依一個月睇緊美孚&黃埔三房單位,如果美孚跌到200頭 or 黃埔跌到200中,就是我的目標價。
[img align=right]http://bd.lilypie.com/4ru9p8.png[/img]

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我想買 Ma On Shan 海柏 or TKO 維景灣伴, 唔知依家價錢點呢, 但應該遲多6個月先至會見筍嘢!

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 Erco 於 08-10-24 23:54 發表

美孚3房你係咪講900'以上?
如果跌到200頭, 應該幾可怕
因為而家"原則" (即係唔係改3房, 係建築時3房)
仲講緊300至330

我樓下有3家地產, 我日日睇住地產改價錢....

P.S. 我現時租住美孚3房, 年底死約滿, 已經開始搵樓
我打算出年年頭同業主傾減租最少3成
唔得我就一定搬!

侯爵府

好媽媽勳章

I like the 666 one. However, it depends on the price.

原文章由 cowkingb 於 08-10-24 16:31 發表

ac21

I am looking for an apartment in East Point City too. The price drops a bit already. Which size of the apartment you are looking for?

Yesterday an agent introduced me a 666 sq ft apartmen ...

男爵府

想問吓兩房細單位 - 黃埔/美孚/德福好收租?

我都好like 中西區,有冇心水?

大家分享吓?

大宅

畀面勳章

我都想買美孚, 希望有筍盤啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我想係馬鞍山/元朗yoho town....
whatever兩房定3房..但樓價想係150萬樓下...
我唔等住,只係想係樓價低時入市,因為我地同6299住,係MOS有兩幢村屋...但又想自己擁有個單位....

而家已經見yoho town同新港/馬鞍山中心放d150萬既細單位出黎...但我會等過左年先..睇下仲平得幾多...

伯爵府

基本上唔平得幾多,不如想想有冇銀行做按揭好個啦!

大宅

好媽媽勳章

我想買青衣宏福3房, 我目標價是2佰頭.
維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

首頁
12345...28

尾頁

跳至