1-3歲

跳至

首頁
34567...8

尾頁

伯爵府

引用:Quote:原帖由+琳媽咪+於+14-04-28+發表omg

原帖由 FION_CHI 於 14-05-01 發表
我女好怪,只啜2隻。。。當想訓既時候,就會要攬實特定既被同指定既2隻手指。。。膠希曾經試過。。。佢用手 ...
我女又係啜呢兩隻喎!食指和中指⋯⋯
你女幾大?
我個個17M~

大宅

回覆:戒啜手指開始了

痛苦,佢啜完左手啜右手,跟住我都唔比佢走去啜腳趾 help me,真係投晒降,啜腳趾仲dirty,但我依然未放棄,我要加油

子爵府

BB防敏心得分享勳章

竟然腳指都唔放過

大宅

事隔半年,之前用過tabasco、手指水、薑汁、黃蓮水、白花油都一一比佢擊破,最新匯報如下:
阿囡依家26個月了,前排啜左手手指最終啜到有細菌發炎腫左少少,睇醫生搽藥膏貼膠布,但係阿囡依然唔放棄啜手指,左手有事,佢轉啜右手,結果啜左幾日又有濃水出,可能佢一下子啜得好大力🙈,結果我真係不知所措既情況下坐左係度諗,屋企有兩款野佢係好驚,一係鱷魚玩具,二係迷你螳螂,佢一想啜手指我就將隻螳螂放係佢身邊,佢當然好驚,即唔啜,日間時段都係用哩招,但到佢夜晚熟睡中佢其實好不自覺咁扯甩膠布再啜,結果我用了一對比較鬆既襪套係佢雙手,佢開頭載住訓係好想除,扭左陣,我話再扭計鱷魚又出黎,跟住佢就靜晒,半個鐘左右就訓著了,

伯爵府

我個女14M又係鐘意啜手指公瞓覺,我都諗緊幾時幫佢戒好

男爵府

引用:我個女14M又係鐘意啜手指公瞓覺,我都諗緊

原帖由 mysterious22 於 14-12-16 發表
Same here...
我女6個月開始啜手指,宜家就13m

大宅

引用:我個女14M又係鐘意啜手指公瞓覺,我都諗緊

原帖由 mysterious22 於 14-12-16 發表
真係要盡快強行幫佢戒,係驚啜到手指細菌感染,依家你bb都係一歲多,貼膠布啦,佢應該未夠力扯開

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 mysterious22 於 14-12-16 發

原帖由 琳媽咪 於 14-12-16 發表
真係要盡快強行幫佢戒,係驚啜到手指細菌感染,依家你bb都係一歲多,貼膠布啦,佢應該未夠力扯開

...
突然好興幸.....我一開始見個囡食手就比奶嘴

想戒果時直接丟左就得

媽咪加油

公爵府

我仔都係好钟意咀手指,佢一咀我睇到就打佢手仔,后来就冇喇,睇到楼主嘅咀到手指仔都损咗,真係要下定决心帮佢戒呀,加油!!

大宅

引用:Quote:原帖由+琳媽咪+於+14-12-16+發表真係

原帖由 myaisha0435 於 14-12-17 發表
突然好興幸.....我一開始見個囡食手就比奶嘴

想戒果時直接丟左就得
佢一歲未夠果陣比過兩款奶嘴佢,一啜即掉啜返手

珍珠宮

畀面勳章

琳媽咪 發表於 14-12-17 18:11
佢一歲未夠果陣比過兩款奶嘴佢,一啜即掉啜返手
醒目囡WOW

洋房

回覆 琳媽咪 的帖子

我仔仔也是刚满月啜,一岁时让他戒晚晚都哭,后来有多朋友介绍百花油擦,好快唔咬了,半夜咬擦少少哭两声就就睡了,仔仔23個月一啜手指,我会问他要唔要擦百花油油,他会收返手指话唔要 唔咬

洋房

回覆 琳媽咪 的帖子

真历害,我仔仔就怕百花油

大宅

無啜手指至今已有六日了,但昨晚佢訓訓下兩隻手指好大力咁互磨,搞到有一邊甩左膠布,佢即放入口,我即蚊返出黎,佢爆喊,後尾我叫醒佢,佢醒左之後又無野,冷靜返,再訓果陣都無意識啜手指,即係依家情況係佢熟睡時佢仍然會想放手指入口,但清醒過後又無啜,再加油吧

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:琳媽咪 的帖子

妳個囡就乖啦,掂到膠布唔食手指,我個囡試過啜甩左塊膠布添呀,都唔知點同佢戒呀

大宅

引用:妳個囡就乖啦,掂到膠布唔食手指,我個囡試

原帖由 queenbear 於 14-12-21 發表
妳個囡就乖啦,掂到膠布唔食手指,我個囡試過啜甩左塊膠布添呀,都唔知點同佢戒呀

...
其實我囡齋貼膠布唔得架,係佢一放入口我即刻話螳螂會咬你架(佢好驚螳螂玩具),講過好幾次佢先知一放手指入口螳螂就黎,所以佢再唔敢啜,依家佢兩隻手指都貼住膠布,有時佢想訓時都仲羅羅孿兩隻手指互磨,佢想磨甩塊膠布,今日已經係第七日無啜手指了,但佢仍然有時記得都會有意無意放手指入口,我唯有堅持。你小朋友幾大?

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:琳媽咪 的帖子

妳好叻呀,媽媽。
我個囡而家剛2歲

大宅

引用:妳好叻呀,媽媽。我個囡而家剛2歲 +

原帖由 queenbear 於 14-12-21 發表
妳好叻呀,媽媽。
我個囡而家剛2歲
襯你小朋友仲未啜到手指發炎,真係要忍心幫佢戒,萬一好似我囡咁啜到發炎仲麻煩仲難搞><

侯爵府

畀面勳章

好慘哦

大宅

最新報導:阿囡已有兩星期無啜手指了,以前既佢無時無刻都啜,依家睇佢應該條引唔大,因為日間唔見佢啜,訓前都無想啜,夜晚訓覺我會幫佢載手套,但半夜望過佢只會兩隻手指公互磨,都無想除手套放入口,我已經好開心了,估計應該今次會成功戒左去,由於今次發炎入細菌都嚴重,所以兩隻手指公依然差少少未好返晒,加油丫阿囡,我知戒哩鋪引係辛苦,頂硬上丫

首頁
34567...8

尾頁

跳至