夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 和老公有趣o既對話

My honey always ask me whether I miss him.
And he loves me to reply that I miss him a lot. :mrgreen:

But if I ask him whether he miss me, he would say:

冇.....(I begin to get mad :evil: )....至奇!

複式洋房

我地養左三隻貓
一隻叫豬豬
一隻叫鈴鈴
一隻叫查查

咁我問老公:我地第時個bb叫咩名好呀?
老公回答說:呀~~~不如叫兜兜丫
我心諗咩野兜兜呀?! 邊有人名叫兜兜咁肉酸架?
老公加多句:你唔明呀?儲齊四隻岩岩好一套
<豬豬兜兜 鈴鈴查查> :lol:

比佢叫Q漲 一日到黑幫貓改名

大宅

有次我玩我老公, 佢起公司打俾電話俾我, 我就話好掛住佢, 佢就話: 我都係, 咁我就你錫我一啖鴉, 佢就錫左一啖, 我就即刻話:

咩你咁低能, 做咩錫個電話一啖既?

佢話:又係喎!

不過之後我又咁玩佢, 佢都照錫個電話.......真係低能b

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

別墅

我老公曾經激嬲我,
佢話佢鍾意帶眼鏡同長髮女仔,
我話咁簡單咋,咁係女都得啦~(crying)駛乜要我喎...
我諗住佢揀得我一定話我好架嘛...點知...
我:咁你要求好低姐...
老公:..(好認真)....................又真係好低架.......
我:(又笑又嬲)........有無搞錯...(打到佢都笑)
:party: :-D

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

契媽成日同小B去街,有日約了去沙灘,前一晚:
我:聽日同契媽去沙灘
老公:又同契媽去街?契媽唔使拍拖咩?唔係想同小B拍拖嘛?(個樣好認真)
我:放心啦!唔會
老公:點解? ?-(
我(忍住笑):之前我已同契媽講,我接受唔到同我同年紀的新抱
跟住老公笑到收唔到聲 :mrgreen:

大宅

人物: 我&老公 - 思想好守舊又成日驚死個老婆走光的男人
地點: 廣華醫院9樓產科樓梯口
環境: 四下無人(因為沙士期間不淮探訪)
服裝: 病人衫+2件袍

話說BB出世後因為個頭圍仔細左少少要住嬰兒房觀察, 而醫生又想知係咪遺傳喎, 就叫我老公去度下佢個頭, 亦都因為咁佢有張探訪紙, 所以又乖機探埋我了, 擁抱過後, 佢望一望我個身跟住就問........

老公: 老婆呀, 你有冇帶防發燒個D呀?
我: 吓?! ?-( 你講咩話?
老公: 呢, 亞姨話帶左可以防發燒個D呢?
我: 諗... (原來佢亞姨話,生完後會谷奶谷得好極同埋好易發燒, 最好就帶番個bar, 但我隻佬似驚我走光多D)

:arrow: 到我明佢講咩之後,有勁比佢吹漲的感覺, 同埋按住個傷口笑得好痛苦.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

老公成個人’灘’o係張梳化度, ‘棟’高一隻腳, 另一隻腳就’long’ o係’昌’台度. 而個9個幾月大阿仔就’俟’住老公隻腳, 企在’昌’台前面玩. ….. 我拿起副相機想同阿仔影相……

老公見到, 就話: “記住影得我隻腳ge 線條靚d wor.” :exclaim: :exclaim:

我當堂hahahaha呀 :lol: :lol: (…. 我真係唔識點化腐朽為神奇呀!!!:idea: :idea: )

複式洋房

有晚我冇啦啦諗起"歷蘇"
我:"歷蘇"乜病死既?
老公:(木無表情)人類會得的病
我:

男爵府

睇到BK有個TOPIC"老公有無嫌三嫌四....."跟住問老公"你有無嫌乜?"佢灘係梳化度..嗯...嗯....嗯.咗好耐.....亞仔無啦啦行埋去..星左佢一巴(當然係好細力)...我再問.."你講啦..你有無野嫌呀?"佢話:"唔敢講喇,會俾人打."

水晶宮

老公泊好架車, 我地行出停車場, 見到有架4驅車, 好大架, 但竟然可以泊到入2碌柱之間ge一個位度 (而呢個位, 係我地點都唔會泊我地架細車入去架, 真係好巧功夫)

我: wa, 呢個司機好叻呀, 呢個位都泊到.
老公: 佢似我老婆囉, 我老婆連咁難泊ge碼頭, 都比佢泊到.

Mug老公佢好多人爭咩??? 唔覺呀.
我都有好多碼頭 ’ yap’我埋去泊架~

大宅

有一晚我俾蚊咬........

我:激死我啦,老公。黠解d蚊成日咬我大脾架.......
(我以為老公會說:咁慘呀~~等我呵番......)

結果係,.......

老公:你俾蚊咬呀。你咪「咬」番佢(蚊)law。

我當時呆了.......
「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

水晶宮

我, 老公, 十個月大的仔, 一家3口 '攤' o係床度, 阿仔用隻手仔起勢咁拍老公個面 :lol: :lol: ~~~

我: bb, 你唔可以打爹爹架

老公: 係呀, bb, 打老豆比雷公劈架 …… 打阿媽就唔會, 你打阿媽啦 ~~

個仔又真係咁聽佢爹爹話, 即係拍落我塊面度, 仲要係拍 o左好多下 ?-( ?-( ?-( . 阿仔, 今晚行雷,你就知味道.

水晶宮

老公: 想去邊度食 lunch 呀.

我: 你話啦. 我之前想話去荃灣食面, 你就話架車唔順路; 話去食 buffet, 你又叫我諗下先, 諗諗下都過o左飯市, 都冇得食啦.

老公: 咁我算對你唔錯喎, 樣樣o野都諗個籍口來推你, 好過你一開聲我就 say ‘no’ 啦. 算對你好好架喇.

我: ?-( ?-( ?-( ?-(

侯爵府

發生响人哋兩公婆身上, 因為佢老公成日唔會錫住用d屋企用品:

老婆: 你睇吓你呀! 俾你用親d嘢, 都唔夠一年就用到殘哂...
老公: 咁我都用咗你年幾啦喎....

子爵府

好媽媽勳章

近日, 我同老公不斷睇有關裝修傢私之類既書, 我睇中一款窗簾好靚,

我: 老公你睇幾靚.....
老公(望兩望): 錢仲靚呀, 老婆

男爵府

畀面勳章

我:重乜成日拉埋晒D窗廉呀!日光日白開着晒D燈,side晒D電。

老公:盞燈使幾多電呀!發明D燈緊係要嚟開o架啦!

我: 咁個太陽要嚟重乜呀! :evil: :evil: :evil:

首頁

尾頁

跳至