想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 剛小產, 又要重頭來過...

oiluen,
我覺得你是非常勇敢啊~
我今年都小產了, bb當時19週...到現在已經過了5個多月... 但還不如你般看得開~
你要好好調理身體, 下次再努力呀!!

複式洋房

小維尼

你好呀,我都在0705媽媽會出現過,不過小b走左,我仲好傷心,常日喊,常日唸,好唔捨得,因為小b得來不易,我依家仲好癲,希望時間可以沖淡喇 :-( :-(

大家努力

大宅

小維尼 寫道:
我都係剛剛小產咗
今次已是第2次小產,兩次都係在8wk忽然無咗心跳!e生都唔明點解,因我已由5wk開始 bedrest, 所有安胎既野都做齊,現在唯有驗血,看下搵唔搵到原因

我明白你的心情, 而家希望驗血check到原因。
囝囝的blog : http://lhc1128.blogspot.com/

大宅

mykate 寫道:
oiluen,
我覺得你是非常勇敢啊~
我今年都小產了, bb當時19週...到現在已經過了5個多月... 但還不如你般看得開~
你要好好調理身體, 下次再努力呀!!

mykate,
唔開心緊會有, 但我地一定要接受自己有唔開心、接受自己傷心, 因為我地係人黎架嘛。
但係, 你又要諗, 剩係唔開心無用, bb無左係事實, 我地要重新振作, 調理好身體, 再迎接下次新生命既來臨。好似我咁, 我要等覆診, 睇下驗唔驗到個胎盤及胎兒有無問題, 之後又要驗血睇下自己本身有無問題.. 無問題我先可以再有bb, 我只希望一切無事。
大家努力!!

囝囝的blog : http://lhc1128.blogspot.com/

大宅

yoyo311 寫道:
小維尼

你好呀,我都在0705媽媽會出現過,不過小b走左,我仲好傷心,常日喊,常日唸,好唔捨得,因為小b得來不易,我依家仲好癲,希望時間可以沖淡喇 :-( :-(

大家努力

大家都好明白你的感受, 因為小b真係得太不易, 但, 好多時我地係被動架, 我地唔想架嘛, 小b知道我地愛佢既。希望你早日可以振作, 呢度好多人支持你, 我地亦要一齊努力!!

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

oiluen,
係呀....好多野真係估你唔到 我仲話你去完旅行就有架喇, 雖然果個月中唔到, 但第二個月就有好消息喇 點知....
我無睇中醫成三個月喇....今個都 bingo 唔到o既話, 下個 cycle 開始食排卵丸喇 :-|
oiluen 寫道:
[quote]
lai88 寫道:
oiluen,
唔知你仲記唔記得我呢....
我諗你而家心情應該無咁差架喇, 不過如果仲有唔開心, 就多 d 上黎搵我地傾下啦! 希望你調理好身體後好快又 bingo 啦 話唔埋快過我添呀

lai88,
我緊係記得你啦~~
真係好多野估你唔到~
你而家近況點? o個陣時你咪睇緊中醫既?
我諗遲d都會睇中醫呢..[/quote]
我要努力

大宅

lai88,
哦, 你係唔係睇左醫生? 我好希望你成功!

別墅

由成功有bb, 到令bb安稳地在肚內九個月, 再平安來到這個世界, 真的要經歷萬千難關, 非常不容易啊.

祝各位等待中的媽媽快快bingo, 順順利利!

複式洋房

Dear all,
多謝你地關心,因我兩次小產都只係相隔5個月,所以我會休養番1年,待身體好d才再要bb,希望到時唔會再發生咁既情況!

而今次係第2次小產,可能之前有經驗,故今次並非好激動,我在星期六 check到後,第2朝星期日便做手術,希望快d養好身子,等待bb再來臨,同時我會安慰自己,可以同老公再過多一陣2人世界!

YoYo,
唔好灰心,我地要樂觀面對,心悄好d,人就開心d,咁身邊既人就無咁擔心我地,而困難.傷心既時間就好快走!
以上呢d係我既心聲,呢幾日每當我唔開心時,我就會咁同自己講,咁d眼淚就會慢慢收埋!
老土d講句:明天會更好!

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

oiluen,
係呀! 睇緊西醫, 我都好希望自己快 d bingo 呀, 我又有個朋友有左啦, 另一個朋友話出年結婚就即刻開始造人計劃, 可能佢有左我都未有呀 :cry: 都唔知點解, 醫生話我行房的日子好o岩, 又捉到排卵日, 但都唔 bingo! 佢話食兩個月排卵丸先, 再未 bingo 就真係要轉介我去不育科喎 :-( 出年一月就覆診!
我要努力

別墅

係呀!小產真係一件好另人希虛既事 :cry:
我小產左2個月每日都只係諗有咩野方法可以快D Bingo!!
又量體溫, 又用d仔, 又每星期睇中醫
o甘樣落去就黎 short ?-(
d 朋友未試過又唔明, 真係好想有個相似情況既sister
可以陪下講下 :cry:

大宅

陪月勳章

HI ALL,
請問你們有冇睇開中醫

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Hi missyy,

你小產左2個月咁快就再試喇 我上個月小產左, 問左醫生話要等3個月等子宮d組織生返哂先再試會好d喎.

missyy 寫道:
係呀!小產真係一件好另人希虛既事 :cry:
我小產左2個月每日都只係諗有咩野方法可以快D Bingo!!
又量體溫, 又用d仔, 又每星期睇中醫
o甘樣落去就黎 short ?-(
d 朋友未試過又唔明, 真係好想有個相似情況既sister
可以陪下講下 :cry:

複式洋房

小維尼!您好!

睇到你咁講,你真係好勇敢同好樂觀呀,希望你好快就bingo啦!家陣就當係天要你地再過吓二人世界先囉!

大宅

其實最好唔好咁快試, 最好係來月經三次先開始試。
大家唔好心急呀~~
我都諗住過左呢個坐月期之後, 我就去睇中醫,
希望可以調理好自己的身體。

大宅

lai88 寫道:
oiluen,
係呀! 睇緊西醫, 我都好希望自己快 d bingo 呀, 我又有個朋友有左啦, 另一個朋友話出年結婚就即刻開始造人計劃, 可能佢有左我都未有呀 :cry: 都唔知點解, 醫生話我行房的日子好o岩, 又捉到排卵日, 但都唔 bingo! 佢話食兩個月排卵丸先, 再未 bingo 就真係要轉介我去不育科喎 :-( 出年一月就覆診!

lai88,
你唔好灰心, 有d野真係唔到你話控制架。
你要諗, 你而家做緊好多野, 好叻, 好過o係度坐以待斃, 係唔係? 唔好咁緊張, 放鬆d, 真係有幫助架!

複式洋房

Hi 小維尼 & all

你唔知架喇,我係不育的高齡一族,好辛苦使好多錢先搞掂,
依家小b走左,唔知仲有無機會有,你就知我有幾傷心 :-( :-(

你要小心調理,我開始食補品及中醫,希望快d recover lar.....

大宅

yoyo311,
原來係咁~ 我有位同事, 情況同你差不多, 黎緊佢試第三次人工受孕, 我希望你地唔好放棄, 繼續努力!

複式洋房

yoyo,
你要好好休養呀!
唔好咁心急要bb住啦,好似我咁,咁唔好彩半年內又小產第2次就好傷啦,take care!

別墅

聽你地o甘講, 真係唔知幾時再試先好, 西醫話黎2次正常m就可以再試, 我個中醫仲話"你想要就做o拉"攪到我以為自己身體已經好掂 , 不過我個西醫話我排卵麻麻地, 早d試, 試3個月都唔ok 就要食下藥, 如果真係唔掂 :cry: 都唔知好唔好中西合壁

首頁

尾頁

跳至