跳至

首頁

尾頁

大宅

我對腳都超乾...依家加埋個肚
baby oil+baby lotion都唔夠呀!

原帖由 methy 於 09-10-29 12:01 發表

太乾會唔會好易身痕? 我腳就好乾好乾,而家沖完涼一定要用baby oil.

美國d乾燥天氣令到我好辛苦.手係唔出汗,不過成日身痕.鼻又乾到成日流鼻血。 ...

大宅

有無姊妹係屯門醫院生架?...佢既講座提供的走佬袋list:
1. 健康院覆診咭+孕婦+丈夫身份証正本
2. 產婦用衛生巾2包(扣式)<<<記得帶定1舊可以出得街既m巾出院用呀(例如夜用o個d...)產婦用衛生巾出唔到街架...
3. 廁紙一卷(本人建議唔好帶平時用開的, 買一卷廁房用的要來印乾傷口)
4. 牙膏/牙刷/毛巾/梳 x 1
5. 拖鞋 (最好著住去, 你一生得過床d姐姐有理無理咩都塞哂入個走佬袋度, 如果又鞋又拖鞋驚唔夠位)
6. 水杯 (唔記得既話醫院係會提供的, 仲有飲管添wor)
7. 生完用既胸圍
8. 手錶 (要黎check陣痛密度)
9. 初生紙尿片& 濕紙巾 x 1 (尿片姐姐會幫你收左去, 濕紙巾自己keep)
10. 沖洗器 (覺得有需要既就帶啦)
11. 網褲/底褲 (生完12小時可以落床, 可以即刻著返底褲, 任你自己choose)
12. bb及自己出院既衫 (預先執定,等出得院先叫老公帶去)

佢地個standard係..
順產:第一胎足48小時可以出院/第二胎視乎情況, 一般2日1夜可以返歸
開刀: 唔知, 由醫生決定
係咁多, 報告完畢

男爵府

原帖由 carol_kwan1312 於 09-10-29 12:33 發表
我都想同誠俊哥 (權相佑) 呀.

誠俊哥正呀!!!

複式洋房

都ok鍾意啦...但並唔係瘋狂fans!!

原帖由 xue101 於 09-10-29 12:27 發表
haha... this is interesting... is he your idol? i like him too.

男爵府

原帖由 cowboy1009 於 09-10-29 12:35 發表
有無姊妹係屯門醫院生架?...佢既講座提供的走佬袋list:
1. 健康院覆診咭+孕婦+丈夫身份証正本
2. 產婦用衛生巾2包(扣式)

THX ar~

水杯自己帶好d,我入產前住時比左隻好鬼污”租”既杯我..

男爵府

原帖由 bbyeebb 於 09-10-29 12:33 發表
我對腳都超乾...依家加埋個肚
baby oil+baby lotion都唔夠呀!

我都開始唔夠,又其係個肚好痕.我妹買左支keri潤膚油比我,一沖完涼未抹乾身搽,全身搽,之後印乾,又幾舒服.

複式洋房

我d皮膚一向都褊乾, 所以我好早已經開始查cream, 大約4個月開始用Pamler's, so far ok喎!

原帖由 methy 於 09-10-29 12:47 發表

我都開始唔夠,又其係個肚好痕.我妹買左支keri潤膚油比我,一沖完涼未抹乾身搽,全身搽,之後印乾,又幾舒服.

男爵府

畀面勳章

自從知道有左﹐我都開始用 bio-oil & renew oil 搽肚~
因為我有 dat 疤痕

上次見到有 organic tummy oil, 都買左樽。 薰衣草味﹐夜晚用好正~
一邊搽﹐一邊同個肚chat ^^

que sera sera! 認識你讓我更富有。

大宅

我都唔知係咪個肚太大, 成日好痛, 好辛苦 !!
又瞓唔到 !! 成日好眼瞓, 但眼光光 !!
今日開始飲"浦淘乾" 水, 類似提子乾的東西係中醫介紹然後煲水飲, 去胎毒, 因為我之前血糖高, 中醫叫我唔好飲"lin x so " !!

男爵府

原帖由 AsWife 於 09-10-29 13:18 發表
自從知道有左﹐我都開始用 bio-oil & renew oil 搽肚~
因為我有 dat 疤痕

上次見到有 organic tummy oil, 都買左樽。 薰衣草味﹐夜晚用好正~
一邊搽﹐一邊同個肚chat ^^ ...

又話貓鐘意薰衣草,我買過一隻 薰衣草味既lotion.搽完隻貓避開我,佢平時坐係我隔離陪我, 一會呢隻味既野.佢超厭惡..攪到我成樽lotion唔要得。:;pppp:

男爵府

畀面勳章

原帖由 methy 於 09-10-29 13:24 發表

又話貓鐘意薰衣草,我買過一隻 薰衣草味既lotion.搽完隻貓避開我,佢平時坐係我隔離陪我, 一會呢隻味既野.佢超厭惡..攪到我成樽lotion唔要得。:;pppp: ...

Lavender or catnip? 係兩種草...

我搽完tummy oil 都ok wor..
Meow Meow 都係搵我~

que sera sera! 認識你讓我更富有。

男爵府

原帖由 AsWife 於 09-10-29 13:25 發表

Lavender or catnip? 係兩種草...

我搽完tummy oil 都ok wor..
Meow Meow 都係搵我~

Catnip 唔使講,貓貓high到暈.

Lavender 係我唔知邊到睇返黎話d貓鐘意,咁我先試下買樽Lavender味lotion。點知

大宅

[email protected]
唔該~

原帖由 methy 於 09-10-29 10:46 發表
早呀~

前日收到份好特別既禮物: 陪月notes 一份。

咁我太得閒,scan 哂成份134頁既notes做pdf.(16.2MB), 唔知大家有無興趣.

PM 留email 我send比大家呀~

22sept09(22wk4d): 1.63lbs
28 Jan 10(10days): 3.088kg
27 Mar 10(2M10D): 4.7kg
27 May 10(4M9D): 5.6kg

大宅

你幾多點? 我好似10點...但多數要等到12點左右~
原帖由 xue101 於 09-10-29 12:13 發表
hi morning all^^

me also 明天返去產檢

22sept09(22wk4d): 1.63lbs
28 Jan 10(10days): 3.088kg
27 Mar 10(2M10D): 4.7kg
27 May 10(4M9D): 5.6kg

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

原帖由 bbyeebb 於 09-10-29 12:28 發表
血壓不穩? 係高or低呀?
開刀多數係38wks

我一緊張BP 会高ga, 巳經食緊葯ga la...但諗到陣痛時BP一定高, 所以e生建議開刀会安全D...

別墅

靜左好多。。我念好多人未知我地過左黎

男爵府

我突然超級眼訓呀, 但好多野做, 飲D咩好呀, 隻眼就黎開唔到喇

大宅

原帖由 methy 於 09-10-29 12:47 發表

我身不嬲都乾, 一定要用Oliver oi, 暫時重可以. 臉以前好多油脂,容易生暗瘡, 有咗皮膚好好多, 唔知生完後keep唔keep到

首頁

尾頁

跳至