樓市動向

跳至

首頁

尾頁

民房

諗住買定樓之後移民英國?嗱嗱嗱,你哋真係要睇清楚,香港市面有好多教人買英國樓嘅平台,放個嘜頭出嚟大sell可以幫你搵英國代理買"筍盤",等你可以安心出行,實情係點?

多位苦主真身哭訴:有個自稱教人買英國樓嘅香港平台,話可以介紹可靠英國物業代理,勁sell佢地啲"筍盤"。。。

呢盤生意點做大家可以參考吓:
1. 多個"筍盤"免費送Japanese Knotweed做唔到按揭 買咗又賣唔返出去 ;
2. 寫明裝修費只需港幣5萬,之後Surveyor話你知喺爛屋一間 要港幣50萬先搞得掂;
3. 聲稱介紹之英國物業代理經過佢哋嚴格挑選 interview過哂,唔俾你知英國代理全名,收你超貴服務費,最終爛刁買唔成 英國代理唔肯退訂仲走埋佬玩失蹤,平台負責人就玩龜縮,搵鬼同你監管...
4. 聲稱俾錢揾英國代理介紹"筍盤",其實收取英國代理回佣又冇申報,兩邊食你夾棍。
5. 多個英國代理呃啲買家又唔公佈,大部分客戶蒙在鼓血裏繼續同有問題英國代理買樓交易,洗濕哂返唔到轉頭...
6. 聲稱會監管英國代理,其實收代理回佣狂開單賣樓,理得啲代理質素點、好刁爛刁,信佢會把關就真係天真嬌...
7. 唯一嘅英國名牌導師走咗都唔公佈收收埋埋,繼續用呢個導師嘅牌頭收新羊牯,最後俾人發現先萬般無奈退款,企圖滅聲。。。 以為㩒得住而家用翻自己牌頭收新羊牯搵大錢,每位十皮加埋回佣,呢鋪發達囉 !

苦主圖
https://ibb.co/tpkk5SK

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

sandal09 發表於 21-10-30 17:41
諗住買定樓之後移民英國?嗱嗱嗱,你哋真係要睇清楚,香港市面有好多教人買英國樓嘅平台,放個嘜頭出嚟大se ...
隔山買牛局

首頁

尾頁

跳至