想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我聽好多人講過清宮圖可以自己揀生男定女,不過我有幾個fd都話唔準o架,..................:cry:
其實係咪真係要個天決定生男定女呢!!!!!!
有人知道嗎???請分享o下吖,謝謝:-P

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 smile^v^ 於 07-7-6 15:17 發表
我聽好多人講過清宮圖可以自己揀生男定女,不過我有幾個fd都話唔準o架,..................:cry:

其實無話一定準,我就撞彩中o左係仔 ,o個時我清宮有參考,食o野都有跟,連行房日期都計埋 ,仲有好多好多……

大宅

點解你要這樣做,生男生女應該除緣架.你這樣計來計去,未必好架.最緊要生出來喺健康就得啦.
你睇鄭少秋,生咗4個囡咪又喺要生活,羅霖生咗3個囝咪又要生活,唔通生咗出來不是你心水,剪咗佢或黏上去先得咩. 
醫生都唔會保證包生囝或囡. 
除緣罷.
說回正題,春宮圖喺不能盡信,不如你去一啲網上找吓食物方法和愛愛時体位睇吓幫唔幫你. 
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

複式洋房

得...女性個到分泌既酸鹼度可以令到帶唔同基因既精子游得快定慢....
酸既女鹼既仔...有d醫生有提供e d服務....不過唔係100%囉...
食野方面都可能令個到既分泌變酸or鹼...but我唔記得食咩啦..哈..
上網自己搵啦..
其實生仔生女都冇所謂啦...都係自己既心肝

[ 本文章最後由 r_kcy 於 07-7-6 15:51 編輯 ]

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 smile^v^ 於 07-7-6 15:17 發表

違反自然定律唔係幾好, 最好順其自然, 由個天決定都無問題吖, 最緊要健康.

大宅

讀書時, 阿sir話係由男士嘅精子 (x, y)決定係生仔定女喎... 仲話以前啲人鬧個老婆冇仔生係冇知識嘅

原文章由 RAA 於 07-7-6 16:31 發表

違反自然定律唔係幾好, 最好順其自然, 由個天決定都無問題吖, 最緊要健康.
Our anniversary[br]

大宅

有得選生仔定女,生態就會失平衡了。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 小bon 於 07-7-6 16:57 發表
讀書時, 阿sir話係由男士嘅精子 (x, y)決定係生仔定女喎... 仲話以前啲人鬧個老婆冇仔生係冇知識嘅

Yes, 你阿sir講嘅theory係正確的:) .

大宅

原文章由 kayingivy 於 07-7-6 15:36 發表

其實無話一定準,我就撞彩中o左係仔 ,o個時我清宮有參考,食o野都有跟,連行房日期都計埋 ,仲有好多好多……

Dear kayingivy
咁妳可唔可以教我點計行房日冇:mrgreen:

大宅

原文章由 alvinchanmama 於 07-7-6 15:38 發表
點解你要這樣做,生男生女應該除緣架.你這樣計來計去,未必好架.最緊要生出來喺健康就得啦.
你睇鄭少秋,生咗4個囡咪又喺要生活,羅霖生咗3個囝咪又要生活,唔通生咗出來不 ...

Dear alvinchamama
謝謝妳提點,我都明希望越大失望越大:-|
不過我只想試試啫,其實有bb巳經會好開心,仔女都會好鐘意o架:-P

大宅

原文章由 RAA 於 07-7-6 16:31 發表

係嘅,明白,最緊要係生個健康寶寶:-P :-P :-P
多謝咁多位

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 RAA 於 07-7-6 17:05 發表

Yes, 你阿sir講嘅theory係正確的:) .
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

伯爵府

原文章由 smile^v^ 於 07-7-6 17:25 發表

Dear kayingivy
咁妳可唔可以教我點計行房日冇:mrgreen:

http://www.obsgyn.net/calendar/safe.htm
你見佢彈個表出來,粉紅色公仔係女仔,粉藍色公仔係男仔,就係o個幾日ops:" />
http://www.theqi.com/cmed/food/acidbase.html
呢個係食物酸鹼度參考
http://www.lkcss.edu.hk/study/religious/subject/F6/s6-paper/life&die/Gender%20Selection/gs6.htm
影響胎兒性別的因素
http://www.thelaboroflove.com/chart/pred.html
time zone係+8
http://web.guestbook.com.tw/b2/viewforum.php?f=2&mforum=lai88&sid=d03a32069c6c9df0669c5efc07dd6c19
懷孕前準備
希望幫到你,我還用過test排卵o既test paper

[ 本文章最後由 kayingivy 於 07-7-6 18:37 編輯 ]

大宅

kayingivy唔該晒妳呀,真係好多資料呢,謝謝:)
係呢妳仔仔幾多歲呀??係咪一個小朋友??

伯爵府

原文章由 smile^v^ 於 07-7-6 18:50 發表
kayingivy唔該晒妳呀,真係好多資料呢,謝謝:)
係呢妳仔仔幾多歲呀??係咪一個小朋友??

係呀,得一個小朋友,佢剛六個月大,因為我地暫時都係想生一個(將來o既o野無人知),而我同佢都係鐘意仔,所以咪試o下囉,好彩俾我地撞中 ,不過我之前都睇o左一個月中醫去調理好身體先,女人身體好d先易中仔,雖然話x or y係男人o既事,但女人體肉分泌都好影響佢地o既活動,同埋 前,有說話男人最好飲“齊”啡同食牛扒,仲有就係,最好係要bb前喎段時間,女o既就多菜少肉,男o既就多肉少菜(o個時食到口都…:tongue: ,因為我地o既飲食習慣剛倒轉 ),我唔知你想要仔定女,不過都係倒轉啦

伯爵府

原文章由 小bon 於 07-7-6 16:57 發表
讀書時, 阿sir話係由男士係生仔定女喎... 仲話以前啲人鬧個老婆冇仔生係冇知識嘅

我個仔得6歲,佢都知道生男 or 女係由男性嘅精子 (x, y)決定.
一切隨緣,男 or 女都係父母最愛.

大宅

kayingivy,

好多資料啊! 多謝晒!!!

原文章由 kayingivy 於 07-7-6 18:36 發表

http://www.obsgyn.net/calendar/safe.htm
你見佢彈個表出來,粉紅色公仔係女仔,粉藍色公仔係男仔,就係o個幾日ops:" />
http://www.theqi.com/cmed/food/acidbase.html
呢個係食物酸鹼度參考
ht ...

大宅

RAA,

我成日都係同老公講呢個theory o架, 因為我知心底裡佢都係想要個仔!

[quote]原文章由 RAA 於 07-7-6 17:05 發表

Yes, 你阿sir講

大宅

o係呢個文明既時代仲有好多唔文明既思想,我想問你地生bb係為左咩?生仔係咪會high class d? 下一代係生命的延續,係一個生命,無論係仔或女,愛惜子女係天經地義,如果偏愛某一個性別,但偏偏生出黎既bb不是那個性別,係咪成世人覺得遺憾?生錯左呀?定係又要追多個係自己真正喜歡的?如追多個,我寧願你地追唔到,費事追到你地又偏心

大宅

原文章由 kayingivy 於 07-7-6 20:10 發表

係呀,得一個小朋友,佢剛六個月大,因為我地暫時都係想生一個(將來o既o野無人知),而我同佢都係鐘意仔,所以咪試o下囉,好彩俾我地撞中 ,不過我之前都睇o左一個月中醫去調理好身體先,女人身體好d先易 ...

kayingivy,係咪就係o個張相呢,笑得好開心呢,好可愛:-P

首頁

尾頁

跳至