樓市動向

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

放盤冇料到

點解我層樓放咗咁多個月都冇人睇樓嘅, 我比中X,美X,利嘉X,放,我check過銀行係做到我叫價, 宜家D人係味只喜歡新樓因有長成交期, 我層樓都係3年樓令到, 我想年尾前放到, 又唔想平賣, 有冇計??
Hi!!我叫做斳斳呀!!

別墅

Re: 放盤冇料到

where is it?
知足知不足, 有為有不為

公爵府

你可以係BK 放咪得LAW, 又唔係比COMMISSION, 可以慳好多.

我都有意想換樓, 不過仲未搵度ARM心水

男爵府

DeannaMa 寫道:
點解我層樓放咗咁多個月都冇人睇樓嘅, 我比中X,美X,利嘉X,放,我check過銀行係做到我叫價, 宜家D人係味只喜歡新樓因有長成交期, 我層樓都係3年樓令到, 我想年尾前放到, 又唔想平賣, 有冇計??

你試下唔好俾大行放, 搵d細間d, 街坊d的地產, 佢地會博d, 肯同你call客.

因為我試過搵樓, 大行通常做炒家, 或大型新盤, 貪成交多食佣快, 但佢地唔多積極留客, 見你睇過幾個盤都無消息, 就當你隱形.

反而街坊地產會跟足, 我試過搵左四個月樓, 個地產一有盤就call我, 有時問下我搵樓的要求有冇變到, 新舊盤都介紹. 你去試下啦, 收佣都可以講數架!

同埋我以買家心態, 都覺得這些大行放的價會高些, 街坊的價會平d, 我試過睇中一個單位, 大行同細行的標價, 差五萬. 可能大行覺得標高些, 講價空間大些, 食佣又會多d.

男爵府

哎!我都係放左中x ,美x最近都冇人睇
d人去晒睇新樓盘

男爵府

我放左一間細地產, 呢間係我地平時搵開, 佢跟開我地幾年, 個代理都好交帶, 不過佢都只係帶左2個客上黎睇. 我放多間祥X, 佢有好多客上黎睇, 都有還價. 我諗住下星期會再放多一間地產, 睇下幾時賣得出.

首頁

尾頁

跳至