夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

TVB 而家播緊嗰2套戲睇片頭已覺類似,加上自己唔想比佢牽動情緒,所以自己選擇唔睇

大宅

回覆樓主:

睇咗半個鐘已經頂唔順,唔評論Yoyo做得好唔好,但做女人唔放過自己日日搞到神經失常,又影響仔女,有咩無意義值得去睇,唔好喺呢啲劇搵共鳴找圍爐,如果睇完仲要影響自己情緒,又同老公單單打打,簡直浪費時間

伯爵府

hw1115 發表於 24-2-28 23:11
20年前已出軌?

真架,結婚頭一年就發現佢出軌, 簡直生不如死,果種痛真係唔知點形容, 其間佢繼續不停出軌, Yoyo好野演繹出我真係望住佢講野都唔想呢一part, 忍到d仔女大佢又有抑鬱症, 我又忍多左10年, 最後堅忍唔到所以離婚

大宅

Cherry2012 發表於 24-2-29 07:38
其實好寫實,頭兩集的情節我也曾經經歷過。明明原諒了,但又会收到不明訊息。同老公一齐睇,看回當初我有多 ...

所以話,過來人先會明

男爵府

好媽媽勳章

hugub 發表於 24-2-29 09:28
真架,結婚頭一年就發現佢出軌, 簡直生不如死,果種痛真係唔知點形容, 其間佢繼續不停出軌, Yoyo好野 ...

你點可以原諒又原諒佢嘅?
人不犯我, 我不犯人.

大宅

hugub 發表於 24-2-29 09:28
真架,結婚頭一年就發現佢出軌, 簡直生不如死,果種痛真係唔知點形容, 其間佢繼續不停出軌, Yoyo好野 ...

好厲害可以忍咁多年

伯爵府

有d係任性, 因為咁所以花左2x年青春

別墅

過份寫實,睇完有點壓抑

珍珠宮

回覆樓主:

我都諗住叫老公陪我睇!
其實我唔覺得yoyo係over左,我好多年前都試過面對老公同人搞曖昧,我記得當時嘅自己知道左都好激動,不甘、憤怒、鄙視、妒嫉,總之心情好複雜,咩都有,喉嚨就好似有野頂住,咩都吞唔到,每日見到佢就睇唔順眼,竭思底里咁嘈,佢死都話無野,但就總係又俾我發現到一D,而家諗返都覺得自己當時好辛苦~

伯爵府

背信棄義呢4個字真係非常貼切

男爵府

好媽媽勳章

做個靚太 發表於 24-3-1 01:13
我都諗住叫老公陪我睇!
其實我唔覺得yoyo係over左,我好多年前都試過面對老公同人搞曖昧,我記得當時嘅自 ...

結果你地和好?
人不犯我, 我不犯人.

珍珠宮

hw1115 發表於 24-3-1 18:18
結果你地和好?

當時老公一心當人地係好友wo...
但又對人地鬼咁好,人地咪覺得自己有機lo,結果有次佢sms老公,仲叫左D親暱嘅花名,老公當時揸梗車,所以電話係我手,佢話自己都唔知咩事,仲即場打俾對方,我見老公態度都幾嚴肅嘅,對方就話自己sd錯,總之果次之後,老公可能自己都意識到有問題,佢真係del晒D聯絡~
咁其實我覺得,我老公係比較有個性嘅人,佢一定係有心動過,只係佢自認為只係同對方特別玩得埋,又無越軌行為,根本無存在任何曖昧,可能係佢未發現,總之我最後係當無野,我覺得只要無錫無搞野,我都係可以原諒嘅~

男爵府

好媽媽勳章

做個靚太 發表於 24-3-1 19:19
但又對人地鬼咁好,人地咪覺得自己有機lo,結果有次佢sms老公,仲叫左D親 ...

恭喜你!你老公肯返屋企。
祝你幸福!
人不犯我, 我不犯人.

大宅

回覆樓主:

真係過來人先明點解個老婆會癲到甘……有時候係壓力&係情緒抑鬱到失眠,一長期失眠 令行為跟本不是容易可以自己理性受控

諗起自己當時忍咗10年對方父母欺凌

為咗段關係死忍十年

對方事業又唔長進 唯有公一份 婆一份儲錢
自己慳到食個一餸麵
對自己好差 死忍爛捱去為大家將來頭家

結果發現對方同另一個後生女互相寫情信,送花,失蹤,妢開OT

後來發現攞晒啲儲蓄錢去追後生女,個刻真係癲咗甘,搵晒佢啲親戚舊同學舊同事 去公開晒對方出軌證據

分開後,晚晚失眠 ,一起床打開眼第一件事係失控狂喊, 鬼剃頭兩年, 瘦到黎唔到經期,過咗都5年直至昨晚 都不斷時不時發惡夢……

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

做個靚太 發表於 24-3-1 19:19
但又對人地鬼咁好,人地咪覺得自己有機lo,結果有次佢sms老公,仲叫左D親 ...

我都相信佢冇越軌行為
否則點會放心將電話交喺你手上
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 24-3-2 10:59
我都相信佢冇越軌行為
否則點會放心將電話交喺你手上

我都信佢無越軌,所以我最後當無野~
事後我都同佢傾過,以佢性格,唔會咁樣去親近一個異性,仲要係專登講大話呃我,就為左同對方行街食飯,車對方收工,le D行為好明顯係動左心,無謂再話自己咩都唔知LA,我唔係想咬住唔放,而係想佢明白自己嘅行為,係會令人誤會,對方以為有機都好正常,老公係傷害左我同對方~以後要注意,咁會少好多麻煩~

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

nldw2012 發表於 24-3-2 02:47
真係過來人先明點解個老婆會癲到甘……有時候係壓力&係情緒抑鬱到失眠,一長期失眠 令行為跟本不是容易可 ...

嗰10年當前世欠左佢,今世還。
佢一家都係賤人,根本唔應該同佢地一齊。
以後對自己好啲,活得比他好才是最好的報復。

子爵府

nldw2012 發表於 24-3-2 02:47
真係過來人先明點解個老婆會癲到甘……有時候係壓力&係情緒抑鬱到失眠,一長期失眠 令行為跟本不是容易可 ...

都五年
放下吧
建議找社工、醫生之類跟進

伯爵府

我都試過不停發惡夢,持續發足20年,直至離左婚至冇再發, 我諗係放唔低所以發惡夢

大宅

hugub 發表於 24-3-3 08:14
我都試過不停發惡夢,持續發足20年,直至離左婚至冇再發, 我諗係放唔低所以發惡夢 ...

忍20年真係好勁

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊