夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

事原8-9月前,C6大陸手機WeChat彈出訂花提示,好奇下㩒入去睇,原來C6上大陸日子與訂花日期完全吻合,再睇美團記錄,又有訂餐送房服務,之後再睇到手機相簿好多一紮紮既花相,即晚忍唔,同C6爆佐鑊,佢解釋係幫一個5識上網落單既中年朋友訂花送比女朋友,大家傾佐好耐,叫我信佢,佢只係幫朋友訂花、酒店及送餐,係佢角度5係咩大件事,5覺得需要樣樣事都同我講,仲講我地由拍拖到分手,幾年之後家人反對下復合再係返埋一齊結婚生仔,再經歷佢事業高低潮,大家一齊條路咁崎嶇,絕對冇人可以令佢拆散頭家,因為撫心自問佢對我同小朋友都好好,不論經濟上、物質上完全放任我地,從來5會限制我洗$,所有大時大節都一定係我地身邊,真係完全冇任何出軌跡象,當刻我選擇信相佢。但之後日子好難捱,因為個心好5踏實,之後喺佢手機睇到身處大陸高級酒店大堂,教路搭車既短片,嗰刻個心好痛好徬徨,再發現更多係香港,每個月不定期同一商場超市買野儲分記錄、食飯記錄,我個心真係超級痛。為佐求證佢有冇第2個女人,我不時會借題發揮講,初時佢好好耐性講冇呀、冇呀之類,話題講佐幾次後,佢開始5耐煩,叫我咪再講呢啲,佢冇做就係冇做,仲叫我5好單單打打佢。但當每次個腦不受控時,就會諗起之前佢手機見到既野,我就會好down、有時仲會突然跳制比面色佢睇,但我真係控制5到自己,我覺得自己就快痴線啦。

我知我5應該,不停去搵嗰個所謂「答案」,但我真係5知點做、點面對、點繼續行落去。我反覆問自己好多次,如果佢最終真係承認有過第2個女人,我可以原諒佢嗎?定抑或放得底佢選擇離婚嗎?我真係答5到自己,因為我真係好愛佢,5捨得放棄佢,但又原諒5到佢出軌,真係好矛盾

PS: 我主要想係度舒發一下感受,因為呢啲事真係5知點搵屋企人、朋友傾。不喜勿插

複式洋房

Pussyfoot 發表於 24-2-21 14:51
事原8-9月前,C6大陸手機WeChat彈出訂花提示,好奇下㩒入去睇,原來C6上大陸日子與訂花日期完全吻合,再睇 ...

超市買野儲分記錄、食飯記錄<-可唔可以講得清楚D? 因為就算自己一個去超市同食飯又幾出奇?

複式洋房

jessiej520 發表於 24-2-21 14:59
超市買野儲分記錄、食飯記錄

固定商場大型百貨超市,幾百蚊,甚至幾千蚊買野既消費,但完全冇野拎過返屋企,又儲同日 或不同日子,都係嗰個同一商場食肆食接近1千蚊既飯。

複式洋房

Pussyfoot 發表於 24-2-21 15:24
固定商場大型百貨超市,幾百蚊,甚至幾千蚊買野既消費,但完全冇野拎過返屋企,又儲同日 或不同日子,都係 ...

咁呢種固定消費模式維持左幾耐? 佢工作又近唔近果頭,會唔會有機會要去?

子爵府

回覆樓主:

佢為乜事要上大陸?
而家仲有大陸中年人唔識網購?老人都識啦

複式洋房

jessiej520 發表於 24-2-21 15:28
咁呢種固定消費模式維持左幾耐? 佢工作又近唔近果頭,會唔會有機會要去?
...

持續佐2-3年,佢工作不固定,會香港九龍新界四過圍去架。

複式洋房

cupid0627 發表於 24-2-21 15:33
佢為乜事要上大陸?
而家仲有大陸中年人唔識網購?老人都識啦

工作需要,冇固定情況上大陸睇貨、訂貨 或 朋友食飯。中年朋友係香港人,佢女朋友先係內地人。

複式洋房

Pussyfoot 發表於 24-2-21 15:37

咁你話佢固定會去果度消費,頻率係每個月都有一次,定每星期一次,定一星期總有幾次先??

複式洋房

jessiej520 發表於 24-2-21 15:40
咁你話佢固定會去果度消費,頻率係每個月都有一次,定每星期一次,定一星期總有幾次先??
...

有時每月2-3次、有時候就1次

複式洋房

同埋,你同佢性生活正唔正常? 有冇異樣? 男人外面有冇第2個,身體最誠實最呃唔到女人。

子爵府

Pussyfoot 發表於 24-2-21 15:37

其實答案呼之欲出
你點都搵個朋友支持下你
否則,呢段時間好易癲

複式洋房

jessiej520 發表於 24-2-21 15:43
同埋,你同佢性生活正唔正常? 有冇異樣? 男人外面有冇第2個,身體最誠實最呃唔到女人。 ...

早2-3年,因小朋友細,我變佐同小朋友瞓,加上身體狀況出現問題,食佐十幾年藥,早幾年更出現荷爾蒙分泌亂哂,要食重劑量藥物控制,對性完全失興趣,連佢摸我,我都會好反感,所以有時3-4個月先1次。近1年鬆荷爾蒙回復正常,小朋友又大佐,我就同返C6一齊瞓,宜家就1個月1-2次。

複式洋房

cupid0627 發表於 24-2-21 15:46
其實答案呼之欲出
你點都搵個朋友支持下你
否則,呢段時間好易癲

咁又未去到答案好呼之欲出bor
可能我始終覺得d證據唔係好足
你話一個月去2,3次果個商場,其實又唔代表d咩,你都識話佢工作四圍走
同埋唔係好明咩叫教路既片??

複式洋房

Pussyfoot 發表於 24-2-21 15:49
早2-3年,因小朋友細,我變佐同小朋友瞓,加上身體狀況出現問題,食佐十幾年藥,早幾年更出現荷爾蒙分泌亂 ...

可唔可以講下結左婚大約幾多年,小朋友又咩年紀?

複式洋房

cupid0627 發表於 24-2-21 15:46
其實答案呼之欲出
你點都搵個朋友支持下你
否則,呢段時間好易癲

我真係踏出5到呢步,搵身邊識既人講覺得宜家既自己失去自我,行緊鴕鳥政策

複式洋房

jessiej520 發表於 24-2-21 15:52
可唔可以講下結左婚大約幾多年,小朋友又咩年紀?

結婚16年,大既岩岩高中頭,細既高小尾。

複式洋房

其實紙包唔住火,你如果真係想查清楚
佢果個中年朋友如果真係叫佢訂花訂餐
一定會有紀錄
就算無whatsapp白紙黑字
都會有來電紀錄睇下d日子時間係咪吻合
女人要查起上黎無野查唔到,但你成日彈打佢就唔係幾好
因為真係未有實質證據

複式洋房

同埋明白你感受,但你自己做所有決定前好好諗清楚
如果證實左真係出軌,你係咪會行到離婚呢一步先啦
好多女人因為愛,因為小朋友,因為唔想無左個家庭
最後都係唔會離婚
咁如果你最後都唔想離婚,亦唔捨得行到要離婚既局面,
咁何必搞咁多野去為自己製造問題同煩惱?

複式洋房

jessiej520 發表於 24-2-21 15:58
其實紙包唔住火,你如果真係想查清楚
佢果個中年朋友如果真係叫佢訂花訂餐
一定會有紀錄

因為訂花記錄已經係上年通關後開始,都已經有1年多歷史,而佢所謂既中年朋友既對話,係清空哂。我知成日彈佢係5好,但我一見到酒店訂房廣告、行過花舖見到一束束花,我個人就會失控,個人又跌入牛角尖中,呢種感覺完全不能自控

子爵府

Pussyfoot 發表於 24-2-21 15:52
我真係踏出5到呢步,搵身邊識既人講覺得宜家既自己失去自我,行緊鴕鳥政策
...

想起一個小故事
當年
我懷疑前夫出軌,個腦無時無刻諗嘢,停唔到
一日,我分別擺了一個煲和一個筲箕在爐頭,打算着煲那邊的火,卻着了筲箕那邊,好彩發現得快,否則膠筲箕會着火
我知不能再自己撐下去,否則會出意外,我小朋友當時仲好細
終於,我告訴了一個好朋友
你自己小心,爆煲前一定要求助

la_source    發表於 24-2-22 11:08

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊