0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

先排除bb夾唔夾,尼兩隻既配方最主要其實有咩分別??因為aptamil平好多喎

複式洋房

回覆:candy0217 的帖子

我bb食illuma,但兩隻都話係近似母乳,所以好想知有咩分別

男爵府

回覆:Aptamil 同illuma ?

想轉奶粉,考慮緊呢兩只,不過價錢爭好遠,我女成日奶奶飲唔曬

複式洋房

回覆:Jomancc 的帖子

係喎!d人話aptamil個羹仲細個illuma,所以好come食

禁止訪問

複式洋房

我囡囡啱啱轉左食Aptamil。奶粉唔甜。味道窷比較近似人奶。同價錢真係平illuma好多。。

大宅

引用:先排除bb夾唔夾,尼兩隻既配方最主要其實有

原帖由 candy0217 於 14-05-09 發表
先排除bb夾唔夾,尼兩隻既配方最主要其實有咩分別??因為aptamil平好多喎

...
食緊illuma,真係好貴,但的確係優質嘅,如果有好相似嘅我都想轉呀,但係係咪淨係得水貨賣?

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

引用:我囡囡啱啱轉左食Aptamil。奶粉唔甜。味道

原帖由 Tiffany.kuku 於 14-05-12 發表
我囡囡啱啱轉左食Aptamil。奶粉唔甜。味道窷比較近似人奶。同價錢真係平illuma好多。。

...
tiffany,.想問下aptamil 係邊度可以買到? thanks

大宅

我b食緊illuma都好滿意,暫時唔會轉其他奶粉,到佢6個月先再考慮轉唔轉奶粉

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Tiffany.kuku 於 14-05-12 發

原帖由 Mamashum 於 14-05-21 發表
tiffany,.想問下aptamil 係邊度可以買到? thanks
我搵人幫我訂。。因為而家好多藥房都斷貨。。其實佢分英國版同德國版。。德國版就多啲藥房有得賣。但就貴啲。。

複式洋房

引用:先排除bb夾唔夾,尼兩隻既配方最主要其實有

原帖由 candy0217 於 14-05-09 發表

...
我bb滿月前食illuma, 滿月後到而家兩個月食德版Aptamil, 我上網訂嘅,亦可以去嗰間鋪頭門市買。

食Illuma便便日日有一至兩次,綠色糊狀,有白色粒粒。
Aptamil味道比illuma淡,便便日日有一至兩次,金黃色花生醬狀,好少白色粒粒,冇illuma咁臭。感覺上食Aptamil好啲,因為好少白色粒粒代表吸收得好,同食人奶時便便差唔多。

大宅

認識瑞士牛牛第二回

我有四盒aptamil 1段。。有興趣嗎?

大宅

aptamil同能恩有無得比
仔食梗能恩 aptamil似人奶 會5會肥仔d

複式洋房

引用:aptamil同能恩有無得比仔食梗能恩++aptamil

原帖由 babe131420 於 14-07-17 發表
aptamil同能恩有無得比
仔食梗能恩 aptamil似人奶 會5會肥仔d
我bb初初食illuma, 因為太貴轉食Aptamil,但佢有濕疹,最近醫生建議轉能恩試下。

Aptamil 味道比能恩淡

食Aptamil便便金黃色稀花生醬,有小小酸縮味,似人奶便便。放屁冇味。
食能恩便便綠色糊狀,臭到似大人咁。放屁都臭。

食Aptamil一個月,體重增加1.2kg, 姑娘話好標準。未食夠能恩一個月,未能比較。

如果我b食能恩濕疹都冇改善,我會俾佢食番Aptamil。

大宅

Aptamil要幾錢呢?

男爵府

回覆:duckiebb 的帖子

請問邊道有得買?

男爵府

回覆:candy0217 的帖子

我對過illuma同S26的成份只差sn2,我見之前都有人開過post講 illuma 同 S26,有無人試過s26?

子爵府

畀面勳章

兩者價錢相差多少?

複式洋房

引用:我對過illuma同S26的成份只差sn2,我見之前

原帖由 dvdbb2003 於 14-07-25 發表
我對過illuma同S26的成份只差sn2,我見之前都有人開過post講 illuma 同 S26,有無人試過s26?

...
不如試下打去惠氏hotline睇下啲職員點答

首頁

尾頁

跳至