心聲留言

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

你地d公司是人多定是少人架?

公司得十人左右, 所以人事無咁復雜. 是非少. 我認為好好.

大宅

好媽媽勳章

Re: 你地d公司是人多定是少人架?

我公司都好少人咋! 香港公司得6個員工. 其實我都做過大公司. 如果要我比較的話, 我都係like 細公司, 細公司加人工都好D啦, 人越多就會分得越少. 好似今年, 我公司就14個月糧, 仲加左10%人工添, 所以我好開心o架! 辛苦D 都無所為.

公爵府

畀面勳章

moontsui:你公司真好, 現今社會邊度還有咁好福利, 14個月糧加10%人工. 咁你一定要做落去la. 不過, 少人放假方面可能要arrange 下, 我同parter 一個放, 另一個就要在, 因為有工作跟架. 其餘都ok.

大宅

好媽媽勳章

christina :

我公司有時就幾好, 但好大壓力呀, 每個部門得一個人咋!直接同老板報告. 我做A/C DEPT.一個人做3間公司數 .所有工作得自己一個, 無人同你分擔o架!有時都好累, 不過鬼叫公司比人工你咩! 一分$一分貨.至於放假, 好難呀! 想去旅行 , 假期啦!放左一日假, 之後你就辛苦, 無人分擔工作o架! 自己顧自己啦!

別墅

我公司遍佈港九,個個地區office有好多部門,
因為我公司就係警署~ :-P
出黎做野少不免有是非,
我老公就話有女人的地方就會有是非,

我請假都好難,不過就好在唔洗趕工,
平時假期都幾多~

大宅

I work in this company with 150 office staff. I think not so small la. But not so much 是非 especially in our dept (most of staff in our dept). I very very agree with moontsui that it is easy to get more and better benefits in a small company.

首頁

尾頁

跳至