自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

何太自己都前言不搭後語,叫佢嚟睇下jm嘅post,可能都要俾個

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

delll 發表於 24-5-16 10:11
新何太真係唔簡單,陰聲細氣一副全世界人逼害佢既樣,難怪迷到何伯死心塌地。
...

呀伯好單純,有人愛佢對佢好真係天跌落黎都要攬實佢。

肥婆日日枕頭狀,呀伯洗晒腦

子爵府

ychan^ 發表於 24-5-16 02:36
我之前回jm其中一貼這個時序,有jm話叫我置頂,我發貼方便大家睇啦!

睇完幾輯東張完全睇得出新何太系大話 ...

好詳細

不過亞伯乜都睇唔到,唔知,唔記得。佢只係好肯定自己娶咗個老實,人品好嘅真愛番黎( 正確係搶返嚟,因為佢話河馬正到佢要據為己有,唔可以益人),最最最重要係從此知道自己精壯到後來仔都無佢咁勁

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

ychan^ 發表於 24-5-16 03:18
你講得啱,爸爸就系爸爸,邊度有分之前架。可能真系結過唔止2次婚。佢仔講嘢還有鄉音,真系在香港讀書生活 ...

佢個仔會用"臨老入花叢"依個詞,小時候一定唔會係香港讀書⋯⋯依個詞帶負面,形容好大年紀嘅人識啲好年輕啊人(女朋友)點會有機會用係作文度。
另外佢用一個詞(我唔記得係乜嘢用詞)形容佢會讀好書,更上一層樓⋯⋯香港讀書嘅細佬唔會用嘅⋯⋯好明顯,佢在香港生活得不長時間

子爵府

yk8ky 發表於 24-5-16 04:53
樓主 不如出個疑點 post

要啦(最好加埋甘多集東張嘅video link,方便回顧)

新何太有冇曾經假結婚?
2母子有冇攞綜援?
新何太離咗婚5年,離婚時個仔13歲。如果個仔係香港前夫生,13年來個前夫都吾幫佢地申請單程證?離婚後(無香港丈夫)新何太可自己申請單程證?
如果公屋有個仔名,個仔宜家係大陸有物業?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

幸福花海 發表於 24-5-16 08:42
咪係,做生意要計畫,唔係話做就做,定期未到都要攞出來,咁急做乜?好大疑點
...

成日話做飲食生意,但問佢又up唔出做邊種飲食,但就要拎100萬 係呀伯先信

男爵府

ychan^ 發表於 24-5-16 02:36
我之前回jm其中一貼這個時序,有jm話叫我置頂,我發貼方便大家睇啦!

睇完幾輯東張完全睇得出新何太系大話 ...

新何太話鍾意賺好多好多錢,但唔想打工。騙男人,是唯一途徑。

子爵府

幸福花海 發表於 24-5-16 08:42
咪係,做生意要計畫,唔係話做就做,定期未到都要攞出來,咁急做乜?好大疑點
...

等一集話做飲食有得做, 睇完網民啲評論知道咁講豬咗,星期一就話係去內地做飲食; 問佢係咪之前想溝飛髮佬在先, 又話想問人攞開單飛飛髮舖嘅資料。河馬做生意都好 flexible 吓

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

樓主
東張下次請人
你去應徵玩下
有得發展呀

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

尋晚東張﹐何生話D錢係佢自己辛苦賺返黎﹐話D仔女無養佢﹐ 睇到眼火爆

別墅

wendyaupooh 發表於 24-5-16 10:32
尋晚東張﹐何生話D錢係佢自己辛苦賺返黎﹐話D仔女無養佢﹐ 睇到眼火爆 ...
生得仔女出
就更係要供書教學啦
呀伯講到好似啲仔女係執返嚟咁
施捨佢哋咁
都痴痴地

子爵府

淘心 發表於 24-5-16 10:24
新何太話鍾意賺好多好多錢,但唔想打工。騙男人,是唯一途徑。

係吖,係吖 佢話發毒誓話如果自己作假嘅話就一世搵唔到錢,佢最鍾意錢,搵唔到錢係對佢嚟講最毒嘅誓 我話佢從來都冇諗住搵錢,諗住呃之嘛

伯爵府

fayefa 發表於 24-5-16 10:36
係吖,係吖 佢話發毒誓話如果自己作假嘅話就一世搵唔到錢,佢最鍾意錢,搵唔到錢係對佢嚟講最毒嘅 ...

係,做窮光蛋係對佢最毒嘅誓⋯⋯

佢根本掩飾唔到成個腦都係個「錢」字

伯爵府

Ritzmary 發表於 24-5-16 07:50
老人家去銀行提款,銀行職員會問老人拎咁多錢做咩,加上何伯第一次帶埋隻肥河馬去銀行,肥河馬開口埋口+大 ...

我都試過倍奶奶去銀行,銀行職員都好有戒心,問好多問題嚟確定我身分,當時仲要唔係攞錢。總之一倍老人家去,佢哋就會好小心處理。

子爵府

him-bb 發表於 24-5-16 07:06
呢個要等熟悉銀行既至知道
會唔會系佢提前攞100萬罰息都要攞 銀行怕騙案 所以話要等佢女黎簽名
450萬系咪 ...

呢個似,一來佢係老人家,二來要罸十一萬息都要攞,銀行職員發覺有可疑,所以拖住先;而家騙案多,銀行對呢啲無啦啦攞大筆錢嘅老人家特別小心

象牙宮

回覆樓主:

直系單程証唔使搞4年,2年已經有了!係唔知公屋果度啫!成件事好快,咸濕老爸亦生活苦悶,想要人照顧,咪咩都唔理囉!唔好針對佢娶大陸女人,咁既年紀都可能唔係香港出世,可能同亡妻都係大陸走難來港,所以唔覺娶大陸人會有問題架

大宅

回覆樓主:

何伯呢個案,令全港市民好投入,仲難得一家人大家意見一致,認定河馬係騙子。

而家要諗係萬一不幸有呢類騙子入侵家庭可以點做?可唔可以去银行幫家人凍結戶口,阻止被騙?!

珍珠宮

Goldfat 發表於 24-5-16 11:30
何伯呢個案,令全港市民好投入,仲難得一家人大家意見一致,認定河馬係騙子。

而家要諗係萬一不幸有呢類騙 ...

如何唔系聯名戶口 跟本幫唔到 佢帶埋個女人去攞 有証明話系佢老婆銀行應該都會被佢攞錢 好彩佢系同女聯名 唔系就一早攞曬錢

子爵府

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

bb560 發表於 24-5-16 10:21
佢個仔會用"臨老入花叢"依個詞,小時候一定唔會係香港讀書⋯⋯依個詞帶負面,形容好大年紀嘅人識啲好年 ...

新何太嘅仔話:會考取好嘅成績
香港小朋友講嘢,點會用"考取"依兩個字
我好懷疑個仔只係落左香港幾年

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊