懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb終於響24號晚出來了!
不過其實我22號以為自己穿水入院, 但原來未, 而陣痛又不規則, 住到24號天光終於穿水(仲要係上面穿少少果隻), 入到產房醫生再幫我穿多次水, 再吊催生(聽講有d JM會塞藥, 但我只有吊藥), 點知由9點吊到下午5點, 都只係子宮頸軟左, 但1度都冇開過!!! 因為我用左無痛, 有發燒的副作用, 另外又有b鏈, 醫生已講明阿b一出世就要去兒童病房。

咁話說我捱到5點d陣痛仍然太疏, 宮頸又唔開, 原本醫生見我發燒所以唔敢落重藥, 後來因為玩太耐對阿b危險, 終於5點時落重催生藥, 達到每10分鐘痛4次。 原本我用左無痛之前果9個鐘真係無痛的!! 點知一落重藥後就連無痛都冇用了, 因為阿b落左去壓住腰同膀胱, 醫生話無痛只能止宮縮的痛, 不能止阿b壓住的痛! 於是5點後我就痛到short左, 因為宮頸未開, 但阿b又落緊!! 一痛我就感到阿b要頂出, 但問題係門口未開冇位佢出, 我每次要忍屎咁忍住唔比佢出, 果種有屎唔准痾有b唔准生的感覺係超越10級痛楚(我覺得), 每次我問醫生開晒未醫生都話未, 最後我痛到已進入迷離境界, 淨係知道痛就忍屎加大叫(唔叫忍唔到)及全身彊硬, 一痛完就死屍咁休息。

過左唔知幾耐(都話迷離中)我以為我已經因為忍屎而離死不遠時, 突然有醫生黎check, 佢叫我試下痾, 我即刻勁開心咁大力痾!終於可以痾唔駛忍!! 然後醫生話得喇, 即刻一堆人衝入黎set床set燈, 我睇住十幾個人圍住我, 我前面2個醫生不斷叫我大力痾長長咁痾, 但因為我果陣d陣痛又疏返, 結果痾極都唔出(醫生話, 我迷離中乜都feel唔到), 最後要用產夾, 醫生叫我用乜就用乜, 簽乜就簽乜, 我只想快d痾阿b出黎!!!

最後用夾輔助痾左3次阿b終於被夾了出黎, 出黎果下真係同痾到舊萬年大屎一樣feel!!!!!

之後阿b去左兒童病房, 我就去產後房, 雖然冇得擺阿b響身邊, 但我就有覺好訓可以休息下。 第2日可落床時我就去睇阿b, 但姑娘話原來阿b出世時有發燒及我有b鏈問題, 所以要打抗生素同等report起碼5日先可以出院, 所以我聽日出院冇得帶埋阿b走, 唉。 好彩住醫院附近, 每日返去探b都算方便。

大宅

回覆:報喜!不過bb發燒我出院佢都未出院

恭喜晒

公爵府

子爵府

禁止訪問

畀面勳章

大宅

回覆:cctobi 的帖子

十年既屎
好好笑呀
哈哈

大宅

偉大的媽媽, 恭喜!

禁止訪問

大宅

用產夾夾出黎要簽野架??

cctobi  咪係! 個B都出到一半仲要停低拎隻手出黎簽名, 幾囧  發表於 14-1-31 16:00

複式洋房

恭喜恭喜,好qq

伯爵府

so cute
congrats

大宅

爭取時間休息下BB身體健康

大宅

恭喜

╰如果回憶是珍貴的怎麼可以忘記啊!因為人啊死去,回憶就只能活在別人的腦海裹....不管好的壞的,我都會好好收藏╮

大宅

我出院仲要星期日冇阿b的主診醫生可以見, 乜都冇得問

別墅

bb so cutie!!

男爵府

恭喜晒,bb好可愛呀

大宅

恭喜

侯爵府

辛苦你呀!媽媽真偉大,恭喜晒!

大宅

恭喜

大宅

恭喜呀!

首頁

尾頁

跳至