跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

你0地生左既就忙著奏b.....我0地依0的未生既.....等寂寞到夜深....39w1的我.....有誰共鳴!?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係~等我試下行多d.

呢排就真係行少左....唔係好想郁咁.
嘗試下先...

原文章由 littlecook 於 08-2-24 10:56 發表
係呀係呀,行多d啦,我諗有幫助嫁!

我38週去健康院檢查話bb頭仔落唔到1半,話無咁快,我就即刻行多d(平日已經勁行),果日行咗2個鐘樓梯,1個鐘平路,几10下半蹲動作,下午就穿水入院啦,不過無陣痛,第2日催生.姑娘話催生會耐 ...
The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

子爵府

係呀係呀,行多d啦,我諗有幫助嫁!

我38週去健康院檢查話bb頭仔落唔到1半,話無咁快,我就即刻行多d(平日已經勁行),果日行咗2個鐘樓梯,1個鐘平路,几10下半蹲動作,下午就穿水入院啦,不過無陣痛,第2日催生.姑娘話催生會耐d,我仲係第1胎,起碼要10几粒鐘,點知我唔洗5個鐘生咗,比心目中無咁痛,生果下用咗10分鐘咋!

如果想快d見到bb,可以試下行多d,上多d樓梯啦!

原文章由 winkwink 於 08-2-24 02:09 發表
果晚上黎投訴亞b仲唔捨得出黎之後第二日就生左喇,可能係第二胎關係,我入院1個鐘就入產房,入左產房半個鐘多d就生左喇,我都無諗過會咁快!
諗返生前果日我係行左好耐街架,唔知係咪真係行得多就易生呢?
未生既媽咪 ...

別墅

果晚上黎投訴亞b仲唔捨得出黎之後第二日就生左喇,可能係第二胎關係,我入院1個鐘就入產房,入左產房半個鐘多d就生左喇,我都無諗過會咁快!
諗返生前果日我係行左好耐街架,唔知係咪真係行得多就易生呢?
未生既媽咪努力呀!好快就會見到bb架啦!

---------------------

大宅

仲以為2月due date 媽媽全部生左tim!我過左due date la,下星期一入院應該要催生!好緊張!!!!!

大宅

我尋晚,都以為有肚痛,跟住冇事,
我都想亞b快d出黎.

原文章由 MZ! 於 08-2-23 16:15 發表
我都係前日個肚實左2次,以為差唔多時候,點知跟住一D動靜都無...好想BB快D出黎呀!
The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

大宅

我都係前日個肚實左2次,以為差唔多時候,點知跟住一D動靜都無...好想BB快D出黎呀!

大宅

我一d 反應都冇, 現在只係等,等,等.

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 elsie0616 於 08-2-21 22:00 發表
我自己既感覺係似 m 痛得黎
仲有急糞既感覺
好想痾出黎

我今晚除左有肚實+m痛之外....仲開始有急便便既feel呀

大宅

我自己既感覺係似 m 痛得黎
仲有急糞既感覺
好想痾出黎

大宅

宮縮時常有,但末有m痛feel,係唔係未有耐生得呢??
有冇媽媽可以解答我呀?

原文章由 hitomiykk 於 08-2-21 16:56 發表
我琴晚開始到依家都有間歇性"肚仔實哂同埋m痛"...唔知係咪生得

男爵府

我琴晚開始到依家都有間歇性"肚仔實哂同埋m痛"...唔知係咪生得

大宅

今日已經係due date了...還是等待中~~
其實初初既陣痛係有幾痛嫁?覺唔覺嫁??我以前一路都有m痛既, 我怕自己唔識分呀!!昨晚好累..個肚"辭"落d有d拿拿地咁..諗住好野..生得..但係跟住慢慢又冇乜野咁..心情勁down呀...食左咁多涼野都係咁..又怕自己唔知陣痛會係點喎..唉~~

男爵府

閉在我依家係39w5喇.....岩岩坐坐下又黎過...仲維持左30秒有多...之後先鬆返.....依家左邊patpat舊肉好酸好痛啊~

男爵府

原文章由 hitomiykk 於 08-2-21 11:23 發表
我琴晚個肚每15mins就實左同埋有m痛....好辛苦....痛左幾下又無事...之後3點落床訓啦...訓左唔夠5mins個肚又黎過..好痛..心諗"亞b你出黎喇?好呀好呀!".....跟住我開始拎住部手提電話計下幾耐痛一次....又係差唔多15m ...

我係32週試過一次係gum...仲入左医院添...点知係假野...最近幾晩我都係gum様...好似m 痛gum仲+埋腰痛添...点知又係痛痛係訓番... 都ng知幾時先泥真??
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

大宅

我都係第一胎呀
我識D朋友第一胎仲快呀
入左產房兩個鐘就生左出黎喇
我都要成5個幾鐘呀

原文章由 lingobb 於 08-2-20 17:39 發表
:恭: :喜: ,你都算快,請問你係第幾胎?我就第一胎,所以好驚要pain好耐!!

大宅

挨多陣喇
好快見到佢架喇
我都遲左成個星期, 成41週先生亞B 出黎
你留意下, 我覺得我見紅之前o個日
亞B好似無咩點郁過咁
我仲驚佢有咩事添
不過, 聽我奶奶講
臨生前, 亞B因為無咩位郁
所以會覺得佢郁少好多架

原文章由 hitomiykk 於 08-2-20 14:23 發表
elsie0616,
弓喜你呀....真係鄧你開心唔洗吹生~我今個星期六(2月23號)就到預產期喇....亞b都好似無咩積像想出黎見我咁既....我老公就拎左大假21號-24號....我好想老公放假既時候亞b出黎呀.....因為我好想老公係第一 ...

禁止訪問

男爵府

我琴晚個肚每15mins就實左同埋有m痛....好辛苦....痛左幾下又無事...之後3點落床訓啦...訓左唔夠5mins個肚又黎過..好痛..心諗"亞b你出黎喇?好呀好呀!".....跟住我開始拎住部手提電話計下幾耐痛一次....又係差唔多15mins痛一次....如是者痛下痛下....咁我又無打算入院wor...我想再痛d先..因為我都幾忍得.....點知痛痛下自己訓著左....到5點半又痛醒左...痛下痛下又訓返...7點幾又痛醒..不過今次係10mins一次..繼續唔理再訓,9點幾又痛醒...最後我典到10點半忍唔住起身刷牙喇.....食下野上下網睇下仲痛唔痛先~點知依家又無咩事~

[ 本文章最後由 hitomiykk 於 08-2-21 11:25 編輯 ]

大宅

:恭: :喜: ,你都算快,請問你係第幾胎?我就第一胎,所以好驚要pain好耐!!
原文章由 elsie0616 於 08-2-20 12:56 發表
各位媽咪
我生完返黎喇
好在最終都唔駛催生
我16/2 晚5點幾入院
半夜點幾兩點
d宮縮愈來愈密, 愈來愈痛
到半夜4點幾, 5 點, 痛得好犀利
結果, 我5點半到, 真係頂唔順
姑娘望我檢查
話開左2-3度到
問我想唔想早d落產 ...

首頁