自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

上年年尾喺呢間店訂星加坡練習,到今日仲末收得齊!
Facebook問幾時有嘅留言被delete,whatsapp又唔覆!打電話去問又cut 線,我可以點?
睇返原來呢間野有前科,有無人試過收唔到貨而報警?我已經向消委會投訴,仲有無野可以做?

補充:消委會只會作調解。老實講,錢數目唔係多,不過店主回覆或者無回覆嘅行為令人非常氣憤。
我依店主指示比錢,預計會收貨,而非一番交涉後以一句"refund"了事!咁係咪即係集資買貨,收到其他數就比返我?!當無事發生呀?

大宅

引用:唉………………佢仲欠我兩本書,雖然錢唔多

原帖由 天道總司 於 15-04-29 發表
唉………………佢仲欠我兩本書,雖然錢唔多,但我已whatapp 好聲好氣問佢,佢都十問九唔應,依家仲取消埋fa ...
我之前向消委會投訴,佢哋話只可以調停。最終我退晒錢。
無退款又無貨收,可以報警。

子爵府

回覆:超不愉快經歷!投訴網上書店rexyxle shop!

唉………………佢仲欠我兩本書,雖然錢唔多,但我已whatapp 好聲好氣問佢,佢都十問九唔應,依家仲取消埋facebook 衰到無朋友

大宅

回覆 Ka_BB 的帖子

不斷recycle

大宅

回覆:babadogcat 的帖子

係喎,咁之前訂左D野咪凍過水!上FB搵,佢重有另一間。同埋變左網上書店!

大宅

Facebook已經不見他們了, 會再用其他名開?

大宅

回覆:mamisdevil 的帖子

我都1月訂,3月收左一半,重有D未收,無奈

大宅

引用:I+ordered+books+DEC+2014,+every+time+i++

原帖由 kachunchan26 於 15-04-24 發表
I ordered books DEC 2014, every time i asked politely by whatsapp, they always replied that they ha ...
咁你而家書又無,錢又無??

洋房

有無人同我一樣……

洋房

I ordered books DEC 2014, every time i asked politely by whatsapp, they always replied that they had sent out but eventually i have not received anything!!
I asked for refund then, they said i have to pay for that!!!
WTF!!
The craziest thing is they said i have no rights to refund because they order books on behalf of me, they can keep my money legally!!
Main point is dishonest because they keep lying since beginning, the posts on FB claimed they have books in hand before I ordered!!!
Finally they told me to consult my lawyer, unbelievable!
What should i do?

侯爵府

哩間野衰到爆!幫你堆

大宅

引用:Quote:原帖由+lunglungbb+於+15-03-29+發表

原帖由 mamisdevil 於 15-03-30 發表
唔係呀?又block????
我都比佢block Facebook,連rating 都比唔到。
而家佢搞apps ,乜comment 都無得留。
真激氣

大宅

引用:唉,我等左2個月先問1次,佢就block我喇+我

原帖由 lunglungbb 於 15-03-29 發表
唉,我等左2個月先問1次,佢就block我喇 我咁都叫無耐性?我唯有ws app問,跟住來往幾句佢就話退錢 ...
唔係呀?又block????

大宅

唉,我等左2個月先問1次,佢就block我喇 我咁都叫無耐性?我唯有ws app問,跟住來往幾句佢就話退錢,可能我少數目,不過都要催幾次先退錢。其實我都覺好好彩佢退番俾我,因我唔想為幾百元要鬧大件事。

男爵府

好媽媽勳章

Maybe the dead stock is not what I want. He said the books will arrive hk next week. Wait and see...

大宅

引用:到我喇!買咗好多,分批收咗幾次!非常混亂

原帖由 XOGOGO 於 15-03-23 發表
到我喇!買咗好多,分批收咗幾次!非常混亂,不停remind佢同自己訂咗乜!算,等咗兩個月,終於收到!但最後 ...
佢好似積咗啲死貨,即買即寄喎,仲欠你幾多錢呀?

男爵府

好媽媽勳章

到我喇!買咗好多,分批收咗幾次!非常混亂,不停remind佢同自己訂咗乜!算,等咗兩個月,終於收到!但最後幾本,明明係佢online shop 見到,但都唔寄比我!whatsapp 問,態度差,唔聽電話,仲問
do u understand my English? To be honest, I really don't understand his English!
我話我比local courier, 然後佢話你急,就比Singapore shipping 寄到hk? 痴線了!比多一星期,仲冇回音,我會向consumer council 投訴!

大宅

引用:我終於收到貨了,1月頭訂,今日先收到,真

原帖由 bobo000 於 15-03-10 發表
我終於收到貨了,1月頭訂,今日先收到,真係貼錢買難受,我永不再會同佢買。

...
認同

伯爵府

引用:都算告一段落,希望大家小心!唔好再借錢比

原帖由 mamisdevil 於 15-03-10 發表
都算告一段落,希望大家小心!唔好再借錢比人做生意!
點告一段落?有報警嗎?

大宅

回覆:bobo000 的帖子

都算告一段落,希望大家小心!唔好再借錢比人做生意!

首頁
12345...9

尾頁

跳至