懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我已BOOK左法國醫院開刀,但近排先知原來私家都可以揀無痛,想問有無JM喺私家做無痛?咁係咪無得定日子等作動入院架?又要唔要搵醫生架?我有心思思想轉無痛,無咪復原得快d架?

大宅

回覆:一個菠蘿油 的帖子

請問最後用了無痛定開刀?感覺如何?

大宅

大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

引用:其實我想問你地開刀之後傷口係咪好痛架?因

原帖由 草莓芝士餅 於 15-07-20 發表
其實我想問你地開刀之後傷口係咪好痛架?因為之後子宮收縮咪好痛囉?我第一胎喺政府順產,而家第二胎揀無痛 ...
我有食止痛藥,唔覺好痛啊

大宅

引用:Quote:原帖由+chick2436+於+15-07-20+發表

原帖由 poling515 於 15-07-30 發表
想問下最後total幾錢啊?
我12月都係張醫生開刀
嗰時5日4夜全張單4萬

別墅

引用:Quote:原帖由+一個菠蘿油+於+15-05-03+發表

原帖由 chick2436 於 15-07-20 發表
我第1胎張國良開刀,自己覺得好好,復原都快,我而家有左第2胎,又再book佢,我唔覺得個女同其他順產bb有咩 ...
想問下最後total幾錢啊?
我12月都係張醫生開刀

大宅

引用:唔係喎,政府醫院係可選擇無痛架,只不過要

原帖由 tcbyleung 於 15-07-23 發表
唔係喎,政府醫院係可選擇無痛架,只不過要睇麻醉師落唔落到黎幫手!

...
係可選擇無痛,只是姑娘故意吾比用,仲要有麻醉師得閒,得閒都仲要等好耐,總知拖延到吾洗用為止,如果用得到要好好彩先得

別墅

回覆:beansbaby 的帖子

係唔係生之前2小時停止落藥?

複式洋房

回覆:edith1149 的帖子

唔係喎,政府醫院係可選擇無痛架,只不過要睇麻醉師落唔落到黎幫手!

大宅

引用:6人房,但同3人房只相差$50一晚,不過我都

原帖由 abbieabbie 於 15-07-19 發表
6人房,但同3人房只相差$50一晚,不過我都係揀6人房,我想近d去餵奶房,行幾步就到,3人房,好鬼遠,你落得 ...
想知無痛分免額外收費是幾錢?你醫生收費是幾多

複式洋房

開刀的話好傷,生完都唔可以即刻落床,可以的話建議選無痛~

大宅

回覆:edith1149 的帖子

我第一胎喺QE做左無痛,而家第二胎喺私家都想揀無痛,但又驚可要開刀

大宅

引用:其實我想問你地開刀之後傷口係咪好痛架?因

原帖由 草莓芝士餅 於 15-07-20 發表
其實我想問你地開刀之後傷口係咪好痛架?因為之後子宮收縮咪好痛囉?我第一胎喺政府順產,而家第二胎揀無痛 ...
你政府定私家?政府冇得你選無痛,用到是幸運,你第2胎快D更加冇得用,私家就可以一早用,但你上次順產,第二胎快D又吾冼剪,何必開刀整多個傷口?我私家開過,吾郁吾痛,落床用力痛,餵奶吾方便,傷身難復元,而家諗私家順產無痛,但怕有咩事私家冇icu

複式洋房

回覆:pinkladycat 的帖子

我都係搵游洋醫生,首選順產!醫生冇畀咩建議我喔!你幾時預產期呀?我下個月中呀!

大宅

回覆:chick2436 的帖子

其實我想問你地開刀之後傷口係咪好痛架?因為之後子宮收縮咪好痛囉?我第一胎喺政府順產,而家第二胎揀無痛順產,但又驚bb過大可能要開刀,萬一要開刀會痛幾耐呢?

大宅

引用:我已BOOK左法國醫院開刀,但近排先知原來私

原帖由 一個菠蘿油 於 15-05-03 發表
我已BOOK左法國醫院開刀,但近排先知原來私家都可以揀無痛,想問有無JM喺私家做無痛?咁係咪無得定日子等作動 ...
我第1胎張國良開刀,自己覺得好好,復原都快,我而家有左第2胎,又再book佢,我唔覺得個女同其他順產bb有咩分別,我只係覺得開刀比較令我有預算,知道短時間內攪得掂

大宅

回覆:開刀定無痛分娩好?

無痛分娩好,我生完已經好精神,五個鐘後姑娘就比我落床。係下身個傷口會有啲赤赤痛,無其他唔舒服。

http://hk.myblog.yahoo.com/chrisze_sze

複式洋房

回覆:abbieabbie 的帖子

因為宮頸度數一高 小朋友心跳就跌 試左几個鐘先2度 安全起見冇辦法

大宅

回覆:Ayakokwan 的帖子

點解會咁既?

複式洋房

回覆:abbieabbie 的帖子

咁我應該貴好多 我二人房 打左無痛分娩又轉開刀 失晒預算

大宅

回覆:Ayakokwan 的帖子

6人房,但同3人房只相差$50一晚,不過我都係揀6人房,我想近d去餵奶房,行幾步就到,3人房,好鬼遠,你落得床都唔想成日行,堅係痛,但我見有人坐輪椅去睇bb的

首頁

尾頁

跳至