心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

公司黎左個新同事,幾優默而且都識幾多野,又坐得近所以會同佢吹下水,開頭成班同事出去一齊食飯,都冇乜問題,但呢排成日話有呢野想傾下唔方便其他人係度,約我一齊食晏,去過一次但原來是廢話(講佢前度唔肯放手),基本意思就係想我扮女友,之後成日whatapp我講埋d曖昧說話,一場同事我唔想搞得太麻煩,有冇簡單直接好方法拒絕佢再煩?謝謝

複式洋房

最後都係交左俾我老公處理,佢冇做啦~
但我就只有日日ot,但好過日日有個傻佬煩自己
佢真係好似丁蟹

琥珀宮

你話你有老公唔方便,叫佢搵單身同事/朋友啦

別墅

肥花 發表於 15-6-6 10:53
嘩,乜你講到好似人地"行住你條頸"搞你咁?你自已唔可以控制自己架咩?其實會唔會你自已有signal比人,個男人 ...
十分之同意,我笑左

男爵府

引用:唔係講笑,我朋友遇過D不太正常的男人,妳

原帖由 kmchan818 於 15-06-06 發表
唔係講笑,我朋友遇過D不太正常的男人,妳點攪佢都充滿幻想,以為妳以退為進,以為妳公主病咁,以因當初做 ...
咁似丁蟹,估唔到真係有人係咁。

大宅

三口六面講清楚話唔想人地誤會,叫佢唔好再纏住你喇,你已經覺得好煩
最好只係同事關係,連朋友都唔好做,唔好私下聯絡
所有私人message同電話都唔好回覆甚至block左佢

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

堅定D同人SAY NO啦, 唔通因為個 "做得野" 0既下屬, 令到自己有機會搞散頭家咩?!
.........................................

大宅

做咩要為LEE種人唸咁多方法煩咁多WOR................直接一句,好有禮貌咁講,我係唔中意同D男士單獨做私人事, 公司野公司了, 因為我自閉架,只係中意痴老公仔一個

板主,你話佢係口甜GE人, 我唸同佢咁講冇咩難度,而且真係口甜GE人,好識睇人面色做人,你冇意思,佢係唔會SHOW你, 我唔係話你對佢有野AR, 不過有D男人以為女人同佢好傾D就對佢有意GA, 做女人都係唔好放下戒心好~

我之前試過, 有個唔識走埋黎話想識我, 我話冇興趣同陌生人食反,佢話咁請我食零食, 仲買埋比我, 之後我再話要結婚, 佢就冇行動LU~V~

子爵府

引用:Quote:原帖由 dollcheung 於 15-06-06 發表

原帖由 moniko 於 15-06-07 發表
因為你用搶指住佢回你個po囉

講正經, 無法的,只有避得就避, 佢無癮就會彈開~ 但我懷疑佢深層 ...

都一樣,我都會以上咁做法

因為佢哩dc橋,又煩又討厭!

子爵府

引用:Quote:[email protected] 發表於 15-6-6 11:0

原帖由 dollcheung 於 15-06-06 發表
其實我已經做緊,不過條友真係好煩,講講公事都變左約我,呢排都盡可能叫老公接我收工,我有直接同佢講唔好再約 ...

佢幾歲我幾歲呀。。仲用哩d橋。。。當我白痴的嗎!?

我真係好怕哩d!我最怕煩!

我愛我老公,我唔想亦唔可以我地兩公婆之間有不必要既誤會

而且我冇必要將私人時間分比佢,應酬佢,佢邊位。。?

比我,我最初個時wtsapp除公事已經一律唔回

追埋po更知哩個人更煩!

平時放工老公會黎接我,佢都可以仲咁厚面皮

初初我唔會理佢,佢再係咁我會出聲嚴重咁同佢講

如果佢都仲係咁,我唔想煩去諗辦法。。我會叫我老公同佢講

間公司唔係我,我冇必要忍佢

佢走左,我要做埋佢d野,但點都唔及我既婚姻緊要!

不過,我估佢哩d人唔會走,只不過唔會再向我埋手,向唔向其他人埋手就唔係我要理既範圍lu...

佢要走,好行夾唔送~如果樓主咁講要ot到11點,頂幾日就話姐...,我會搵時機同老細傾下

伯爵府

引用:佢就係好似那位咁,點趕都唔走,你講乜都當聽

原帖由 dollcheung 於 15-06-06 發表
佢就係好似那位咁,點趕都唔走,你講乜都當聽唔到睇唔到煩到死,上網可以當D煩人透明,但條煩佬局住見到局住有 ...
因為你用搶指住佢回你個po囉

講正經, 無法的,只有避得就避, 佢無癮就會彈開~ 但我懷疑佢深層原因係覺得冧掂你會對佢工事有著數! 因為除非你好靚女, 否則勁推佢又有老公, 面子問題好少男人會繼續。

禁止訪問

子爵府

應該直接拒絶扮他的女朋友

複式洋房

回覆:如果公司新同事,明知你結左婚都意圖親近

甘就干脆吾理佢、佢讲公事先回应佢、讲其他野你就当听吾到、吾好理佢。咪时日后会更烦。

大宅

唔係講笑,我朋友遇過D不太正常的男人,妳點攪佢都充滿幻想,以為妳以退為進,以為妳公主病咁,以因當初做朋友心態食飯咋.... 妳都係叫老公日日接放工,同d女同事食lunch, 等佢死心啦!就算死心,佢可能都幻想妳飛佢,妳要明白,「有d人」思想同我們不同,不用理會,回都不用回!明啦!

珍珠宮

如果你出左招佢都煩住你,咁你要小心佢係咪心理有問題

別墅

哈,佢講到個男人好似用槍指住佢,要佢同佢通姦咁,笑左

複式洋房

佢就係好似那位咁,點趕都唔走,你講乜都當聽唔到睇唔到煩到死,上網可以當D煩人透明,但條煩佬局住見到局住有公司野一定要同佢傾,你唔彩佢都繼續講,真係想車巴佢

水晶宮

dollcheung 發表於 15-6-6 11:18
其實我已經做緊,不過條友真係好煩,講講公事都變左約我,呢排都盡可能叫老公接我收工,我有直接同佢講唔好再約 ...
除左公事一概不回應亦無反應當聽唔到, 無視佢當佢透明
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

別墅

dollcheung 發表於 15-6-6 11:04
照閣下形容簡直淫婦滿天下,同你唔0岩頻率,為免嘈交,請你唔好再回我,多謝

係呀,我只知道脂粉客只會遇着姣婆先有機會發功囉

首頁

尾頁

跳至