論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Aris Yulianti Bt Sayudi Wagini
14 july, 1981
153cm 177磅,血壓佢自己話有190,已拔2隻大牙 (上排左右各一),仲有2隻爛大牙 (上排左右各一)。

1.) 不停偷屋企野,我 D 衣服,耳環, 我媽 D 遺物, 加營素......等等,食得定唔食得都俾佢清走, 外國親戚黎探我屋企時俾的手信,至少俾佢收起咗1半!
2.) 個個星期都要問我借錢, 周圍問我身邊人借$ (包括問我第 2 個姐姐借),借財仔 (發現 2 間)。
3.) 唔做野,黑臉駁咀,屋企 D 塵多到可以寫字都唔抺,一係HEA 做, 一係超音速咁做因要趕住玩電話, D 野洗完同無洗分別唔大,博你唔 Check 唔做,問佢有無做上次係幾時做過,佢用高8 度好大聲好吋既語氣答我話唔知 。
4.) 私自走出街獨留我爸在家,俾我捉到幾次, 有次限佢1 個鐘返屋企, 佢2個鐘至返到,期間再打電話 & whatapp 佢,佢唔聽電話唔回whatapp,口頭同 whatapp warning 都唔知俾過幾多次,佢都完全當你無到。
5.) 買野$俾佢落格,買完野又唔找$。
6.) 整傷我爸3次,攪到我爸細菌入血發燒至40度,嘔住白泡咁瞓咗醫院1個星期,問佢呀爸点樣整親佢次次都話唔知,整傷我呀爸又唔即時話我知,要等我返到屋企至講。
7.) 經常整壞屋企野,包括榢俬,問佢點壞佢乜都話唔知。
8.) 因為死肥印我俾鄰居投訴咗3次,
第1次攪到條渠塞咗,要 call 人通渠。
第2次鄰居咸濕呀伯老婆投訴懷疑佢2個有不道德交易,又問咸濕呀伯借$。
第3次鄰居投訴佢送我爸去日間中心經常遲到,累到要成車人等佢,原因係我要佢0630起身,佢成0800才施施然起身 (有幾次俾我捉到),我爸大約9点去日間中心,唔夠時間刷牙冼臉換尿片食早餐。
9.) 我買餸返屋企,佢懶到等d菜爛都唔煮,只煮1-2種菜,攪到我爸瘦咗好多。
10.) 經常在我家自拍,影埋我家人,仲衰到偷影我媽靈堂既相放上fb。
11.) 連我住邊都打哂出黎放上fb
12.) 好識扮乖扮慘博同情,大話連篇,成日話要養3個仔,實情係晚晚同佢網上男朋友玩 phone sex 都唔打電話俾自己d仔。個個禮拜問我借$,又話寄俾仔,原來d$去哂吃喝玩樂,瘦印都同我講佢寄好少$返屋企。
13.) 食煙,cheap 到連我包煙都偷。唔知係食煙定肥問題,行幾步都氣來氣喘。
14.) 唔肯定佢有無同咸濕呀伯有無做不道德交易, 佢自己都丞認咸濕呀伯有撩佢 $100 kiss, 咸濕呀伯老婆走黎投訴話佢返到屋企見到死肥印入左佢屋企,當時得佢同 咸濕呀伯 2 個人,唔知佢 2 個有無做 D 乜, 因咸濕呀伯有嫖印傭習慣, 1 個月幾次 (咸濕呀伯老婆講我知)
15.) 不停玩電話, 你唔俾佢玩, 佢會閃入廁所玩足 1 個鐘。

肥印的新僱主, 如果你有緣見到此 post, 記得裝 CAM 同鎖櫃, 鎖房門,唔好借錢俾佢佢會不停問你借。

伯爵府

愛貓人 發表於 已5-7-17 11:06 回覆 hsbc005 的帖子

通知入境處時將所有証據send過去, 沒理由甘樣都批visa
已通知,2星期已收到回信,
佢哩個名係咪佢真名我都唔肯定。

大宅

回覆 hsbc005 的帖子

通知入境處時將所有証據send過去, 沒理由甘樣都批visa

伯爵府

我已經炒咗死肥印,
Aris Yulianti Bt Sayudi Wagini,
佢可以留到7月26日,
我唔肯定佢揾到新僱主未,
所以想請印姐的 jm 請留意此人,
以免中招。

伯爵府

當日本來唔想同佢續約, 但因佢 OVERSTAY 唔續佢我請唔到第 2 個黎香港.
有幾次 PLAN 好要炒佢, 我行緊衰運佢又大命炒佢唔到, 好似今次佢估到我準備炒佢但仲未炒, 已經有人請佢

伯爵府

叫佢做野博你唔check 唔做,
問佢有無做,
佢仲要駁咀寸你話唔知。

伯爵府

工作表現

伯爵府

佢的回報係

伯爵府

好似有人想請肥印,
希望肥印的新僱主見到!

我對佢唔差

伯爵府

Happynappy 發表於 15-6-30 01:51
有BB唔代表一定好,冇亦唔一定唔好,妳嘅一生,命運已經安排好晒,順其自然就好,萬般皆是命,半點不由人! ...
其實d bb 同細路好鬼得意,又諗起我姨甥仔,
cute 到爆,
好鐘意同我玩,
指定要我幫佢沖涼換片,
我好鐘意做佢呀4,
有次佢叫錯我做呀媽,
冧死我。

伯爵府

jimmy0906 發表於 15-6-30 12:35
血壓成190?距離爆都不遠了......
佢自己講,我未經証實,
體重就一定係177,
我親眼見,
不過見過佢行一陣都行到氣來氣喘,
唔知係佢肥定食烟問題。

又可能係佢以前2百幾磅時血壓係190。

伯爵府

fitfish 發表於 15-6-30 12:01
又唔好玩人。佢都係揾食啫

避左死肥印咪算
佢完全無耐性無愛心,叫佢擔泥就得,
可惜我放唔到 video 上黎,
唔係可以俾你睇佢点幫我爸著衫。
佢明知我裝咗cam 都咁,
無裝cam 時真係可想而知。

伯爵府

fantababy 發表於 15-6-30 02:30
我而家先得閒上bk, 幫推條極品肥嘢
多謝 jm 幫手,請著死肥印真係好激心,
記得佢初初黎時真係扮哂野扮哂乖巧,
到佢差不多還完$時開始變,
我媽仲天真地問佢,
佢初初黎唔係咁,
點解 e + 會咁樣,
佢好寸咁答我媽話人會變架。

伯爵府

fantababy 發表於 15-6-30 02:32
馬鞍山?頂佢個制,我住馬鞍山㗎喎,等我去玩下佢吖
jm, 多謝你,我知你有義氣,
我已收到。

但我唔想打攪其他人,
我想自己解決,
始終我都要成長,
我未炒過人,
當拎個經驗,
到下次我會知点做,
唔會再咁徬徨,
好似當年我父母的事同肥印的事,
我乜都唔識但我又要担又無人幫,
真係好徬徨無助
似今日在網上買咗機票,
我以前從未試過網上購物,
今日胆粗粗咁買咗,
成功咗,
好開心,感覺又輕鬆咗d,
因為真係唔使再受氣。

大宅

血壓成190?距離爆都不遠了......

珊瑚宮

又唔好玩人。佢都係揾食啫

避左死肥印咪算

睇邊個時運高請著佢。d老人甩多幾浸皮
玩具萬歲!

大宅

引用:+本帖最後由+hsbc005+於+15-6-30+01:49+編

原帖由 hsbc005 於 15-06-29 發表
馬鞍山?頂佢個制,我住馬鞍山㗎喎,等我去玩下佢吖

大宅

回覆:我家死肥印現在搵緊工,名: Aris Yulianti Bt (姓會遲d開)

我而家先得閒上bk, 幫推條極品肥嘢

大宅

引用:Quote:Happynappy 發表於 15-6-30 00:59 只

原帖由 hsbc005 於 15-06-30 發表
有BB唔代表一定好,冇亦唔一定唔好,妳嘅一生,命運已經安排好晒,順其自然就好,萬般皆是命,半點不由人!

伯爵府

Happynappy 發表於 15-6-30 00:59
防人之心不可無!

明白,
特別係肥印,
真係領教過,
一級演技,
連眼淚都出埋,
所以我現在對瘦印係做得好先有獎,
幸好瘦印都算正正常常,
所以我都有賞佢零食咖啡,
希望佢做好d,