自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

之前post過家姐超意外懷孕 (計安全期前7後7+帶安全套都中),本身是低收入家庭,已有2女兒,加上身體不太好,又接近40歲了,真係沒有辦法再生再養第三個。

所以已排家計會,下星期見醫生。

但叫我幫佢問下有經驗又做過的妳們,做那一樣較好,過程程序怎麼樣? 謝謝!

子爵府

引用:Quote:wingyan008+發表於+16-1-6+10:23+我

原帖由 mickeywinnie3 於 16-01-07 發表
死胎是怎樣的?你見到嗎?
十一週也沒有閃閃,胎size偏小,冇成長

男爵府

回覆:家計會終止懷孕食藥好定手術好?

約6,7年前我都去過家計會諗住排期做手術,但因為我本身有地中海貧血,家計會見完我,話唔會同我做,有好大風險,所以轉介我去私家做,要自己book時間,有好幾間私家醫院有得做,係中環,印象中好似叫港中,算最平,7仟幾,可以問一問價錢

珍珠宮

你老公係射先帶?定一勃起帶??

翡翠宮

wingyan008 發表於 16-1-6 10:23
我之前有個胎冇成長,響屋企食完藥個幾兩個鐘後就開始痛,標冷汗,肚瀉,之後排左死胎出來。
個人意見,響 ...
死胎是怎樣的?你見到嗎?
自由太多會令世人失去平衡

複式洋房

回覆:wingyan008 的帖子

唔系家計會先可以用藥咩?

複式洋房

回覆:qqaa 的帖子

請問點樣排威院?有咩程序?

公爵府

好媽媽勳章

Mrs周 發表於 15-10-2 18:28
安全套失敗率好高㗎!打針食藥仲安全。我戴套都中過,係正確使用安全套。醫生都話唔出奇。

但係,係個bb唔 ...
係,我有個fd,佢都係正確使用(因佢係小三,所以佢同個男人都唔會想有),但都有左,之後去左仁x度落

子爵府

引用:Quote:原帖由+wingyan008+於+15-12-23+發表

原帖由 evafu2005 於 16-01-05 發表
私家食藥6 7百蚊?家計會要3300,邊間私家咁平?
荃灣港安靳嘉仁,藥費真係幾百!超平

子爵府

引用:Quote:原帖由+wingyan008+於+15-12-23+發表

原帖由 bik1229 於 16-01-05 發表
請問點排出?響屋企會唔會好難攪?
我之前有個胎冇成長,響屋企食完藥個幾兩個鐘後就開始痛,標冷汗,肚瀉,之後排左死胎出來。
個人意見,響屋企舒服過住院因為可以訓返自己張床,用屋企廁所

bik1229    發表於 16-1-6 10:34

子爵府

我7年前做過。完全唔痛wor,我唔知有冇記錯。做之前好似係有止痛藥食,當時都係吸出黎,好快做完出返黎,要係床休息唔記1個鐘定幾耐,冇暈就可以走

http://uccfs.paran.com/PUD/co/conut1004/IMG/20110227/1298810488_201102272141582684200601_0.jpg

珍珠宮

引用:私家食藥只是六七百蚊,超m痛發冷甘痾個胎

原帖由 wingyan008 於 15-12-23 發表
私家食藥只是六七百蚊,超m痛發冷甘痾個胎出來。痾完就吾太痛,比較冇甘傷身!

...
請問點排出?響屋企會唔會好難攪?

公爵府

手術好
因為食藥唔係100%得 唔得嘅話都係要做手術

大宅

引用:私家食藥只是六七百蚊,超m痛發冷甘痾個胎

原帖由 wingyan008 於 15-12-23 發表
私家食藥只是六七百蚊,超m痛發冷甘痾個胎出來。痾完就吾太痛,比較冇甘傷身!

...
私家食藥6 7百蚊?家計會要3300,邊間私家咁平?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實家計會都有得揀私家做的,好似有半麻同全麻揀,不過收費應該都要$7k~$1x k

子爵府

男爵府

開心吸收勳章

家家有本難念的經,有頭髮邊個想做「辣哩」⋯到時家計會醫生話點做就點做,不過做手術就乾手淨腳,如有麻醉就做手術啦⋯

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

晴朗ma 發表於 15-10-2 09:34
之前post過家姐超意外懷孕 (計安全期前7後7+帶安全套都中),本身是低收入家庭,已有2女兒,加上身體不太好 ...

食藥自己排出 輕手d

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實個手術唔係想像中痛,過程亦好快,幾乎冇乜痛o既感覺。。但手術後會有不適感。食藥都有風險,有朋友食左藥都係排唔清,都係要手術搞掂佢。
明白要珍惜生命,但人生總有好多無奈,最緊要自己選認為最適合自己的選擇,樓主家姐,好好保重喔!

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 mwye 於 15-10-02 發表帶安全

原帖由 hnh_mami 於 15-12-23 發表
我細仔都係帶套而出意外,由頭到尾都用,除非兩公婆唔行埋,否則無100%安全。

我不嬲係家計會買的,嗰期好 ...
係帶杜記都中。

首頁

尾頁

跳至