家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

那間保險公司提供已存在病患(小事)的醫療保險? 預左加些少保費。中壽保嗎?

大宅

引用:Quote:Kelvinnchan 發表於 16-3-23 19:09

原帖由 nikolala 於 16-03-31 發表
你咁講,其實好多保險公司呢D case都要加保費架啦。
我可以答你:係

保險公司去定保費時除通漲外,亦會計索償率、客戶索償風險機率…

你如果有個疾病,保險公司已知你呢個疾病的索償風險會好高,應對一係唔受全張單、一係唔受你有的疾病、一係接受,但加你保費

禁止訪問

禁止訪問

引用:那間保險公司提供已存在病患(小事)的醫療保

男爵府

引用:Quote:飛貓 發表於 16-3-6 21:17 AXA 唔係

原帖由 其實唔難 於 16-03-06 發表
無如果 只要投保 就一定受你投保 我指投保 係指一定會批 唔係討論已存在疾病保唔保
不過正如我所講 已存 ...
解釋詳細,值得俾like

大宅

我簡單睇過 Bupa「保柏悅康健醫療保險」及 AXA Global Elite 「寰宇特選」

兩個 plan 上面都提過,跟本但無得比,Global Elite 好太多,我相信保費會較高,我都要搵個 agent 問問

民房

Mandy2002 發表於 16-3-6 18:23
那間保險公司提供已存在病患(小事)的醫療保險? 預左加些少保費。中壽保嗎?
...
我JM心臟病,喺Manulife買左癌症治療,不過好似要睇你咩病

大宅

引用:我又覺得Bupa其實唔貴喎,佢都有個plan保已

原帖由 ellafun 於 16-03-23 發表
我又覺得Bupa其實唔貴喎,佢都有個plan保已存在疾病,我有個fd都買咗,而家都心郁郁諗緊。 ...
呢個唔係貴唔貴的問題,係保險公司肯唔肯保的問題,而家未有自願醫保,各大保險公司有權唔受保,就算受保會落拒保疾病/要加保費先包埋有關疾病

就算bupa肯保,但一定會加保費

禁止訪問

別墅

引用:Quote:原帖由+其實唔難+於+16-03-06+發表已

原帖由 Neromagic 於 16-03-14 發表
Global Ellite 當然好,不過可能唔平,特別要包海外醫療

Bupa咁嘅保障, 個價錢居然咁貴,都係比啲貪方便 ...
高端醫療就一定係比普通醫療價錢高
不過海外都有分亞洲或者美國 或者全球唔包美國

大宅

引用:Quote:Mandy2002 發表於 16-3-6 18:23 那間

已存在係咩病先 有幾小事
好番未 好左幾耐 未好番GE話係咪要食一世藥?
Global Ellite 當然好,不過可能唔平,特別要包海外醫療

Bupa咁嘅保障, 個價錢居然咁貴,都係比啲貪方便嘅人

大宅

Mandy2002 發表於 16-3-6 18:23
...
你可以試下bupa,打去cs到問清楚先。

大宅

不需治療的病吧

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+飛貓+於+16-03-06+發表施主係

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 其實唔難 於 16-03-06 發表無

原帖由 飛貓 於 16-03-06 發表
施主係 broker?
拿拿拿,AGENT 寫D野很容易就睇出,我一早睇出了~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:飛貓 發表於 16-3-6 21:42 施主係 br

唔係 不過我係agent
我好鐘意睇理財版 大家問保險的問題
同你樓上同行~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:那間保險公司提供已存在病患的醫療保險

保柏專做醫保,沒AGENT(少左成本)但有24小時CS服務,亦有專業職員比到醫療意見~

唔似其他保險公司,掛羊頭賣狗肉,因醫保無肉食佣金底,AGENT ㄧ定狂Sell 妳公司其他高利潤產品(基金/年金/儲蓄保),煩鬼死~

保柏互通保額」計劃
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14562281

買基金真係好傷

男爵府

引用:那間保險公司提供已存在病患(小事)的醫療保

原帖由 Mandy2002 於 16-03-06 發表
...
Bupa 公務員 plan

別墅

飛貓 發表於 16-3-6 21:42
施主係 broker?
唔係 不過我係agent
我好鐘意睇理財版 大家問保險的問題

一黎學多D野 二黎對著自己D客會更加明白佢地擔心同憂慮緊D乜

不過我覺得agent broker都無乜差別 反正一向我都係貼裡問 貼裡回

你問到 我就講

禁止訪問

引用:Quote:飛貓+發表於+16-3-6+21:17+AXA+唔係

首頁

尾頁

跳至