跳至

首頁

尾頁

複式洋房

佳之選雞蛋含三聚氰胺
(明報)10月25日 星期六 21:20

食物安全中心的檢測發現兩款食物含有三聚氰胺,包括「佳之選新鮮啡蛋」。
這是食物安全中心首次在雞蛋中發現三聚氰胺。
食物安全中心今日取得的檢測結果顯示,77個樣本中,75個合格,有關產品包括奶、雞蛋、餅乾、蛋糕及蛋糕粉。
不合格產品樣本有兩個,詳情如下:
一)「佳之選新鮮啡蛋 (特大裝)(6隻)」(食用期限:25.10.2008)
生產商: 大連韓偉養雞有限公司
地址: 大連旅順口區三澗堡鎮東泥河
養殖場: 大連韓偉養雞有限公司蛋雞三場
地址: 大連旅順口區三澗堡鎮東泥河
批號: 089060908003HC
登記號: 2100D00197
備案號: 2100DJ011
被檢出的「三聚氰胺」含量為百萬分之4.7。

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

但蛋白會唔會難消化呀?

大宅

原文章由 hakulamatata 於 08-10-27 15:12 發表

食得.鵪鶉蛋的營養同雞蛋差不多,但佢其中的....(不記得啦,)更加適合BB同埋老人家.

我係書上睇的.依家我都有買鵪鶉蛋煮給BB食.一次食2只.

咁我都買鵪鶉蛋俾阿B食,你係連埋蛋白都俾?

別墅

原文章由 cankenbb 於 08-10-27 09:01 發表
唔知BB食唔食得鵪鶉蛋

食得.鵪鶉蛋的營養同雞蛋差不多,但佢其中的....(不記得啦,)更加適合BB同埋老人家.

我係書上睇的.依家我都有買鵪鶉蛋煮給BB食.一次食2只.

大宅

唔知BB食唔食得鵪鶉蛋

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

咁咪係...以後都唔知食乜好囉!

別墅

我從來無買呢個牌子的雞蛋.好彩好彩.mouth:

子爵府

唔係掛,甘食咩好呀
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

首頁

尾頁

跳至