自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

我以為用私家醫生打針是好比在健康院打針來得好,點知在沙田區康健醫務中心的曹貴子醫生,他唔洗兩分鐘,草率地為BB打針,又不替BB檢查,結果我的BB大脾腫了像雞蛋般大的,坐立都會痛,整天不停痛哭,這一年內已是第二次了,可能這醫生已是上市公司,事務繁忙,既然他忙,就唔好做醫生,做好行政工作算了,一個醫生的草率,令一個BB痛哭幾天,作為父母痛心...........

子爵府

畀面勳章

我妹果時都話佢好架!可能係佢99話 不過我d小朋友都冇去佢度睇,因為我睇開果個一次搞掂(住得遠都要睇返佢),一定唔dum証

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 fionacat 於 08-10-28 23:28 發表
佢診所d姑娘,當眾講私人電話,態度輕浮,真係好難想像d老闆會容忍咁嘅姑娘。

我咪就係投訴過佢呢間野姑娘囉

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 ganbare 於 08-10-28 16:35 發表

我朋友舅父搵佢去做大腸手術又係最終過咗身......
所以我朋友千叮萬囑我吾好睇佢

侯爵府

原文章由 芝士腸 於 08-10-28 15:45 發表
曹貴子醫生之前都有睇佢,我奶奶之前尿道炎幾次都醫唔好仲愈醫愈衰,後尾係佢果到做埋身體檢查都話冇野,點知因為尿道炎d菌上左腎,根住入左醫院唔夠一個月死左。 ...

mouth: 我以前都有睇佢,多數睇感冒咳,一般啦但唔知點解勁多人睇佢,覺得佢賣點係同好多名人合照囉

子爵府

畀面勳章

原文章由 laiki 於 08-10-29 00:56 發表
我冇睇佢好耐, 睇佢令到心情好緊張架,因前後加埋都唔夠2分鐘,好多時佢又要接電話,試過問佢野仲俾佢話返轉頭tim,都唔知點解佢會咁出名.

乜d食肆都係佢架咩?邊間係? ...

食日本嘢個間la,泰寮la,小部分foodcourt位la....其它診所都係佢架,多咗幾間美容診所,牙科診所通通都係架!(翹康唔係)...所以佢係做生意嘅商人!!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 keroroee 於 08-10-29 09:16 發表
前會長係Dr. 馮x亮, 唔同診所架!

第一城果個? 出晒名喇 , 不過仲有鐘意d '名'氣醫生. 吉野家樓上果個就好好多.

男爵府

前會長係Dr. 馮x亮, 唔同診所架!

原文章由 ∼星子∼ 於 08-10-29 01:01 發表
係沙田邊度掛診架???新城市???
嘩~~仲係前醫學會會長,好驚呀~!!!

大宅

原文章由 GKB 於 08-10-29 04:57 發表
我們之前一家睇左佢10幾年,可能夾啦,當時曹醫生唔似依家咁快速睇症,幾有耐心掛,但近這幾年就兩分鐘唔使出得去,想問多句都唔記得!而且booking左都等餐飽,無病都等到有病加上開始唔夾d藥無睇佢兩三年。
佢d診所d姑娘有些係無 ...

廿年前我同佢打過工架, 個個年紀大D扎左邊既女人係佢表姐來架, 更係態度好啦, 以前曹醫生份人好有愛心, 好有耐性, 廿年前佢已經係希爾頓開診所, 仲係夾住牙醫一齊做TIM, 而且好多客架, 佢勤力到半夜你CALL佢都會落來睇証(因為佢當時住樓上), 後來我沒有做之後再冇搵佢睇証, 近呢1年因為大肚唔想去太遠, 所以有傷風感冒咪近近地搵佢, 我個囡都試過睇佢, 可能唔夾啦, 睇幾次都醫唔好, 所以冇得懶, 到後來都要渣車返去大埔睇開個個家庭醫生.

子爵府

我們之前一家睇左佢10幾年,可能夾啦,當時曹醫生唔似依家咁快速睇症,幾有耐心掛,但近這幾年就兩分鐘唔使出得去,想問多句都唔記得!而且booking左都等餐飽,無病都等到有病加上開始唔夾d藥無睇佢兩三年。
佢d診所d姑娘有些係無咩禮貌,可能太忙掛,但記得有個姑娘年紀比較大些做了好耐,扎起邊,但佢就好好人,BB係到喊唔肯打針,佢會同BB玩下等情緒好些先會打,而且打針手勢一流,打左都唔知

男爵府

原文章由 ∼星子∼ 於 08-10-29 01:01 發表

希爾頓中心......康健醫務中心

男爵府

。。。。。。。。。。。

男爵府

以前我大女重係bb時,成日都傷風咳,咁見係樓下咁近,個醫生又話係兒科專科,咁米睇law.
點知佢次次都開抗生素,我問佢唔食得唔得,佢話bb有菌,一定要食.
但次次都係連續睇幾次都唔好.
最後情願貴d去仁安睇(dr.莫).
佢話其實唔駛食抗生素.(佢主張盡量唔用抗生素)
我以後都唔會睇佢.:;pppp:

我以前睇腸胃又係,睇極都唔好:;pppp: ,重有睇佢之前,又要到(評估室)同姑娘講有mug事.個姑娘似醫生多過佢law.
同姑娘講完,到入去睇佢,佢直情問都唔問你有mug事.(因為之前個姑娘已經tick晒o係張覆診咭度.

[ 本文章最後由 BB2000 於 08-10-29 00:59 編輯 ]

用戶要求終止服務

我冇睇佢好耐, 睇佢令到心情好緊張架,因前後加埋都唔夠2分鐘,好多時佢又要接電話,試過問佢野仲俾佢話返轉頭tim,都唔知點解佢會咁出名.

乜d食肆都係佢架咩?邊間係?

男爵府

原文章由 Tiffany1212 於 08-10-28 23:54 發表

一早就知佢唔係一個e生佢係一個商人成個商場包括d食市都係佢架!!(做生意就得...e人lor wor就:;pppp: :;pppp: )

係呀,成個成個商場d店舖頭都係佢ga.
如果唔係佢,個商場執左好耐啦.:;pppp:

子爵府

畀面勳章

原文章由 kakac88 於 08-10-28 15:18 發表
我以為用私家醫生打針是好比在健康院打針來得好,點知在沙田區康健醫務中心的曹貴子醫生,他唔洗兩分鐘,草率地為BB打針,又不替BB檢查,結果我的BB大脾腫了像雞蛋般大的,坐立都會痛,整天不停痛哭,這一年內已是第二次了, ...

一早就知佢唔係一個e生佢係一個商人成個商場包括d食市都係佢架!!(做生意就得...e人lor wor就:;pppp: :;pppp: )

禁止訪問

男爵府

Dr.曹差D令到我朋友仔仔盲, 因驗咗好耐都驗唔到...

Dr. 馮 (前醫學會會長), 醫我女鼻塞, 又要吸氣(有x固醇成份), 又要借機, 拖咗成個半月, 一轉公司醫生阿女即日好番, 出名醫生都有舖拖症引, 目的更係略錢同塞爆診所, 以後都未睇過佢...

子爵府

佢診所d姑娘,當眾講私人電話,態度輕浮,真係好難想像d老闆會容忍咁嘅姑娘。

大宅

我是睇霍兆榮醫生的,我覺得他十分細心,打針,抽血都唔痛.

quote]原文章由 ypyemily927 於 08-10-28 22:47 發表
聽過個名,好啋無睇過佢 ! [/quote]

首頁

尾頁

跳至