美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題
最近買了排毒美顏寶試,我不是鼓吹別人食減肥藥,但心灰

我不知為何有做運動,平常進食不宵夜,但下身開始肥,又不是日日坐
有冇有什麼方法可減返20磅
想領養四歲以下白北京仔/白馬耳他 茶杯仔

子爵府

wy_yen 發表於 16-10-14 10:58
令人羨慕o既身型。。。我同jm你都係差唔多身高。。但我未試過咁瘦。。天生一直都係少胖。。。最瘦已經係讀 ...

多謝你!大家加油……
我係頂唔順自己肉騰騰,加上為左健康所以做運動的。年紀唔細,個女又咁細(我成36先結婚),如果冇好的骨骼精力點湊佢?以前做office日坐十個鐘對電腦,肩頸腰椎都勞損,廿幾歲唔覺,一過35冇得傾,大不如前。
我做番運動呢2年,筋骨更勝以前,一日揹住廿三十磅野通街奔波一整天,都唔會話腰痛膊痛,因為肌肉支撐力強左……
keep住運動個樣都醒神d,加上瘦又fit的話容易給人錯覺,好多人估少我至少十歲
淨係呢下,幾辛苦都值得,哈哈……

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

jesswu 發表於 16-10-13 14:13
Jm你同我差不多高,都屬於嬌小型,我本身骨細,瘦起上來可以得番22,3吋腰。一向著加細碼或0號2號,身型比 ...

令人羨慕o既身型。。。我同jm你都係差唔多身高。。但我未試過咁瘦。。天生一直都係少胖。。。最瘦已經係讀書時係under 100磅。。。不過我生左3個。。。又餵人奶。。e家keep住維持11x磅。。。同有b之前差唔多。。已算萬幸。。不過呢排9月尾開始試keep住做運動。。。磅數有回落,身型開始出返少少。。。希望keep到一直做運動。。。不為減肥。。為健康都是對的!
你的確對我係一個鼓勵!

大宅

回覆 jesswu 的帖子

知道多謝你 年齡真係一個問題,我以前沒想過減肥,因我一路105磅ok, 但我不可95磅以下因常病,真係近幾年食少許和運動也不會瘦多其實五+肩應瘦因零時痛幾次起床食止痛藥和用暖包,但我沒大變化

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

gigi^^ 發表於 16-10-13 22:36
youtube有個片叫印度鄭多燕,教你 30分鐘釋放運動做完之後爆汗,唔太難你可以試下, 我通常做完依個鬆咗啲 ..Yes, she is good. The dance one is good but the cardio one is way too hard.

子爵府

qq1825 發表於 16-10-14 07:11
回覆 gigi^^ 的帖子

多謝你,因連續拱橋運動,開始腰痛行也不適,舒緩返再試做,做運動又痛死不做又肥死:i ...

Jm加油!
慢慢來,減肥係長期作戰,肥到咁都唔係一朝一夕,要瘦番都要時間!你如果是瘦底要瘦番應該唔難,做運動+忍口,我就食低碳水(因我糖尿前期,醫生要我咁食),都keep到……
但jm你要保重,見你又腰痛又肩痛,要做d伸展運動,減肥不純為靚,更是為了健康,加油!

大宅

回覆 gigi^^ 的帖子

多謝你,因連續拱橋運動,開始腰痛行也不適,舒緩返再試做,做運動又痛死不做又肥死

大宅

qq1825 發表於 16-10-11 17:54
如題
最近買了排毒美顏寶試,我不是鼓吹別人食減肥藥,但心灰

youtube有個片叫印度鄭多燕,教你 30分鐘釋放運動做完之後爆汗,唔太難你可以試下, 我通常做完依個鬆咗啲筋,先再做其他運動

水晶宮

Bling11 發表於 16-10-13 21:20
乜嘢係平板支撐?

Plank

可以Search 下YouTube /Web site

MORE 既FB page 都有成日講做運動既 topic

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我都係越黎越肥
上到130磅,虎背熊腰好難頂

子爵府

jesswu 發表於 16-10-13 01:58
我冇時間去Gym,只能花時間在家做簡單運動。有氧只靠每天8分鐘tabata,另平板支撐10分鐘,深蹲8分鐘,擡腿1 ...

乜嘢係平板支撐?

大宅

回覆 chanms 的帖子

[size=25.6108px]請問艾灸和油拔在什麼地方買,有什麼用? 其實濕疹由細至現也有,但不算嚴重,不知是否有影響,做女未結婚前沒想過減肥

男爵府

chanms 發表於 16-10-13 18:20
怪不得,原本是濕疹。湯水不是個個合適,尤其是脾虛。中醫要夾的。而且我不主張吃藥,無論中藥或西藥。看 ...

我喜歡用天炙(去醫師到做),艾灸和油拔就自己在家做。又平又有效。最重要是恆心

男爵府

qq1825 發表於 16-10-13 16:15

多謝關心 已每星期煲合適季節老火湯,但總是身體不太好,而且仲越來越肥:naug ...

怪不得,原本是濕疹。湯水不是個個合適,尤其是脾虛。中醫要夾的。而且我不主張吃藥,無論中藥或西藥。看中醫只是了解自己,再用平時的食療慢慢改善。
濕疹除了脾虛,壓力也是最大因素。

大宅

多謝關心 已每星期煲合適季節老火湯,但總是身體不太好,而且仲越來越肥 中醫不是每個人適合,因濕疹或咳找中醫,最後用好多錢,最終頂不到去睇西醫才可

男爵府

回覆 qq1825 的帖子

咁後生就咁多問題?我建議妳找中醫調理下身體。五十肩、腰痛、肥胖都可能跟循環系統有關。中醫即血氣和經胳。
由內到外,治標治本,會好一點。
因為照顧老爺奶奶,多年前已接觸中醫調理身體。明白自己身體狀況後,改變一些飲食習慣,加上運動,和按季節養生。真係好好多架!

大宅

回覆 jesswu 的帖子

唉!幾時可像妳瘦那張相身形

大宅

現在不年輕病痛和肥胖已感受到,今年也估不到有五+肩,當然仲未康復 祗有不食得太多和做運動

大宅

回覆 good_pig 的帖子

其實沒辦法再試,頭一兩日也正常便没太痛,但第三日開始肚瀉幾次,因我食兩粒沒感肚瀉辛苦

首頁

尾頁

跳至