想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章

我試過2次小x,2次都係因為分裂問題8w無左,當時我都無太過傷心,安慰自己因為佢未成型只係個細胞,但今次16w無左我真係有d接受唔到,因為自己子宮頸無啦啦開左而無左,完全唔係bb問題,我曾經怪自己點解咁大意,當時有少少痛就應該去睇醫生,好似自己累左bb咁,我由2012年開始試到而家,13年第一次小x後我就無做野一直想調理好身體再試直到生到為止,而家bb喺16w無左,我突然覺得好似咩都無,好空虛,好驚自己生唔到,坐小月期間仲要承受谷奶痛同擔心刮宮唔知對自己有冇影響,身心都好傷,但我希望自己可以再試,有冇人好似我咁,但之後都生到bb嫁?

別墅

BB辣 發表於 16-11-21 11:29
都要俾啲信心俾自己,小天使會好快返來噶,身體和心理放輕鬆啲。我之前就係特登做功課就唔中,打算推遲計 ...

只能話時間係會沖淡一切,由自責,傷心,起起伏伏,仲要身邊朋友係不理你死活要出席bb gathering, 時間耐左真係會麻木,哈哈!
前几日,我睇番bb最後一張超聲波,都無喊了。我覺得應該為平淡既生活感到滿足,已經唔想再為bb而特別努力,順其自然

別墅

BB辣 發表於 16-11-21 11:21
岩岩過去三星期,身體還在恢復中,心理雖未有之前唸到就想喊,不過始終都不能放低,時時唸起BB對自己又悔 ...

我到而家都時不時諗起bb, 不過心態就唔同左。放係內心好好記念,因為佢曾經係自己既bb,就算當時得好短暫既快樂,永遠都唔會忘記個一刻係几幸福。

別墅

MMCOOC 發表於 16-11-20 23:14
咁你而家身體點樣,心情平伏左未

都要俾啲信心俾自己,小天使會好快返來噶,身體和心理放輕鬆啲。我之前就係特登做功課就唔中,打算推遲計劃時第一個月就中

別墅

MMCOOC 發表於 16-11-20 23:14

岩岩過去三星期,身體還在恢復中,心理雖未有之前唸到就想喊,不過始終都不能放低,時時唸起BB對自己又悔又恨

別墅

BB辣 發表於 16-11-20 21:35
你個case同我簡直係完全一樣

別墅

MMCOOC 發表於 16-11-20 18:39
我係肚痛,無流紅流啡,痛only, 入院check 係乜事都無,但見我keep住好痛,就留醫。 個種痛係宮縮咁,係痛 ...

你個case同我簡直係完全一樣

別墅

meichan12001 發表於 16-11-20 18:45
咁你有冇再試?係第一胎?

第一胎,黎m後keep住試,不過一直未有消息,似係無緣,哈哈!
經過左大半年,諗番起當日係唔易過。當日雖然日喊夜喊,但係都好積極養好身體,好好坐小月,身體係比以前更好!
不論有無小朋友,都同老公更珍惜對方。

男爵府

開心吸收勳章

MMCOOC 發表於 16-11-20 18:39
我係肚痛,無流紅流啡,痛only, 入院check 係乜事都無,但見我keep住好痛,就留醫。 個種痛係宮縮咁,係痛 ...

咁你有冇再試?係第一胎?

別墅

judy0623 發表於 16-11-17 10:47
傻啦,你唔好成日唸返轉頭,要期待將來必定有更好嘅安排,同埋有好多同路jm一齊支持住大家!
...

希望樓主積極面對,因為有好多同路人

別墅

meichan12001 發表於 16-11-17 09:44
慢慢調理好身體再黎過,唔好太傷心,想問下你係點解無左嫁?情況同我相似嗎?
...

我係肚痛,無流紅流啡,痛only, 入院check 係乜事都無,但見我keep住好痛,就留醫。 個種痛係宮縮咁,係痛到訓唔到,但醫院check話我無宮縮,亦無作小產,宮頸都無開。一日之後,有少少紅,少到血絲咁。
之後個晚,仍然keep住超痛,我係痛到訓係度都曲住成個身。 到一有個moment, 穿水 ……然後成床血 。姑娘同我講,救得番既機會係零,將我推入一間房,話我宮頸都開了,預備要生了。
事隔大半年,仍然搵唔到原因。

複式洋房

meichan12001 發表於 16-11-16 18:43
可以做小手術縫返子宮頸?當時醫生有冇同你講開左幾多?你會再試嗎?

話宮頸開咗,阿b只腳卡住係度

男爵府

開心吸收勳章

BB辣 發表於 16-11-17 11:18
我係宮縮兩三日,又未臥床休息,第三日宮縮很頻繁,第四日朝底褲有少少啡但又抹唔到,去睇急診,bb正常但 ...

我都覺得我嗰時係抖唔夠,有少少痛就以為bb長大緊,少少痛係正常就無理,點知就出事,下次我都唔敢行咁耐街,有少少唔妥就要去睇醫生同訓床

別墅

meichan12001 發表於 16-11-17 09:45
請問你係點無左?情況同我一樣嗎?想了解多d下次知道點處理

我係宮縮兩三日,又未臥床休息,第三日宮縮很頻繁,第四日朝底褲有少少啡但又抹唔到,去睇急診,bb正常但宮縮要留院,去到病房擴陰檢查,但是個次特別痛痛到我喊叫,檢查后特意問過醫生,並無流血宮頸也沒開口。但係,係醫院病房訓佐幾個鐘后,有流血了,過一個鐘就陣痛,陣痛兩次就穿水了。。。
醫生說自然流產,並無原因,我遲滴會去我個私家檢查睇有乜原因,以後再有bb都會勤快睇私家

別墅

MMCOOC 發表於 16-11-16 23:15
我18w無左,你既感受我明白,成個世界好似只有自己,無助,孤獨。

傻啦,你唔好成日唸返轉頭,要期待將來必定有更好嘅安排,同埋有好多同路jm一齊支持住大家!

別墅

meichan12001 發表於 16-11-16 22:49
我10月2號引產,10月4 日做完刮宮,10月20日就無再流啡流血清晒,上星期仲開始黎m,所有有都完結了,而家 ...

因為我係留院做嘅,塞咗2次藥已經成功排咗,醫生幫我即時睇埋入面話已經清曬d組織,第日出院之後果個星期已經見到有血塊排咗,上個星期開始越來越少血,去到呢幾日大約1毫子啡血,已經無痛,醫院比個期我係2月尾覆診,佢話無痛無唔舒服就唔洗理,由佢自己乾淨

男爵府

開心吸收勳章

BB辣 發表於 16-11-16 23:28
我都係10月31小產,15wk. 依幾日都係淡紅色或者啡色分泌,聽bk上姊妹經驗中間有睇過中醫,另問過醫生親戚 ...

請問你係點無左?情況同我一樣嗎?想了解多d下次知道點處理

男爵府

開心吸收勳章

MMCOOC 發表於 16-11-16 23:15
我18w無左,你既感受我明白,成個世界好似只有自己,無助,孤獨。

慢慢調理好身體再黎過,唔好太傷心,想問下你係點解無左嫁?情況同我相似嗎?

別墅

judy0623 發表於 16-11-16 17:56
我都係第1胎, 14wk產檢發現BB無心跳, 自己好後生, 由好傷心到慢慢接受, 10月31塞藥流產, 到今日都仲有好少 ...

我都係10月31小產,15wk. 依幾日都係淡紅色或者啡色分泌,聽bk上姊妹經驗中間有睇過中醫,另問過醫生親戚,話係正常,無需要特意止血止啡,但未清就唔可以補。
好快就會好,加油

別墅

meichan12001 發表於 16-10-24 14:24
我試過2次小x,2次都係因為分裂問題8w無左,當時我都無太過傷心,安慰自己因為佢未成型只係個細胞,但今次1 ...

首頁

尾頁

跳至