自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

jm們有冇試過訓教個靈魂成日出左來?
我呢排成日都系甘!
明知自己訓左喺度,想起身。但真正個肉體又起吾到,淨系得個夢中既自己起左身!
想翻翻去本身個肉體度彈起身時,又愈郁愈呼吸吾到
好驚自己有日會猝死
我差吾多兩日起碼一次
有時候午教都會甘!
我好驚

伯爵府

tangbobo 發表於 17-9-8 23:50
我試過幾次係feel到有人想扯走我去另一個地方,我又知道自己訓緊覺,要不停爭扎同不停叫自己起身!潛意識 ...

系呀,壓力真系大。我長期都精神緊張

禁止訪問

珍珠宮

siiu_Y0613 發表於 17-9-7 20:56
我吾止一兩分中呀!系成大半個中
喺個夢度走吾翻出尼!個夢醒左系記得一清二楚,真系似自己喺另一度生活緊 ...

會唔會只係發夢

水晶宮

回覆樓主

真正的出體經驗,係清楚知道自己慢慢升起,離開肉體,如果無呢part,可能只係清明夢

水晶宮

回覆樓主

Out of body experience, 唔係人人有幾會試
上google seach下,好多人有經驗
呢種情況最易發生喺翻瞓同午睡時

大宅

siiu_Y0613 發表於 17-9-8 17:58
喺夢中我不停掙扎身體呀!但都吾得!系要掙扎到暈左先知自己醒翻!但我每次要醒都要體兩關!第一關系夢見 ...

我試過幾次係feel到有人想扯走我去另一個地方,我又知道自己訓緊覺,要不停爭扎同不停叫自己起身!潛意識話我知果度唔可以去,試過有次想試下究竟去邊,到差不多到時又驚死又狂叫返自己起身!唔知呢d係咪叫出體,好驚起唔返身!但多數果期壓力大先會咁

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

wa

大宅

siiu_Y0613 發表於 17-9-8 17:58
喺夢中我不停掙扎身體呀!但都吾得!系要掙扎到暈左先知自己醒翻!但我每次要醒都要體兩關!第一關系夢見 ...

我都係咁,情況大致相同。
如果排除左的因素,不如試下睇中醫。

中醫講過,肝火重會係好多夢,半夢半醒咁。試下睇中醫有冇改善。
我自己飲完中藥可以夢少左,一覺到天光。

用戶要求終止服務

回覆樓主

我試過,仲周圍飛細個會多d呢d夢,大個左就無了,但我覺得好好玩,飛完會返返自己個身體度

禁止訪問

大宅

siiu_Y0613 發表於 17-9-8 17:47
我不是比鬼嚇呀。系夢見自己系第二個空間生活緊

你見到自己係第二個空間生活既年齡同現在一樣?
我之前聽過話其實我地係呢個空間生活同時,係其他空間都各自有生活,只不過我地依家係唔知第幾維度空間裡....
你自己好肯定係靈魂出竅還是清醒夢?
經常發生呀?
如果樓主驚返唔到肉體,定係教定鬧鐘響返醒自己?

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

siiu_Y0613 發表於 17-9-7 20:13
jm們有冇試過訓教個靈魂成日出左來?
我呢排成日都系甘!
明知自己訓左喺度,想起身。但真正個肉體又起吾到 ...
前天半夜我媽媽又係咁, 佬豆好驚, 話似中風 急 call 999, 送去E院, 住左2曰, check了無事出院,再去紙x舖照日腳, 才知遇上

伯爵府

poodlema 發表於 17-9-8 08:45
我是經驗之人, 如果你唔想成日咁, 你就要定時瞓覺, 哩d情況通常出現係不定時瞓, 例如果晚特別夜瞓, 或突然 ...

喺夢中我不停掙扎身體呀!但都吾得!系要掙扎到暈左先知自己醒翻!但我每次要醒都要體兩關!第一關系夢見自己醒左!但事實系冇醒。以為自己真系喺屋企活動緊。第二關係發現自己系夢入面,根本冇醒過。不停垂死掙扎,呼吸困難!我每日都系甘,我好攰啊

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

係咪被鬼壓?
樓主係咪睡眠時間不規律?
之前睇過日本節目,話所謂被鬼壓係因為個腦運作到(你會有清醒的狀態) 但未控制下半的肌肉,大腦訊息未傳到去身體。即係個腦醒左,但個身未醒(好似被鬼壓,無法動彈).

伯爵府

PPKS 發表於 17-9-7 22:33

係呀..

我不是比鬼嚇呀。系夢見自己系第二個空間生活緊

伯爵府

ying_mail 發表於 17-9-7 22:07
我睇過d分享,呢種唔好學…因為人有三魂七魄,如果離開大耐入唔返肉體就會起唔返身。
因為人生在世,咩野先 ...

我潛意識就系知道!所以不停甘嗌自己名叫佢翻尼同念經

大宅

開心吸收勳章

回覆樓主

伯爵府

Covenant2017 發表於 17-9-7 21:16
肯定是,應該及早去睇精神科醫生。

同醫生點講好!
其實呢種系乜野病

男爵府

angiehouse 發表於 17-9-8 15:00
學左有咩好處嫁

都唔算好處嘅,一啲人相信靈魂係唔受時間、空間限制,所以佢地透過練習出體去探索未知嘅空間;

另外,出體king分享過一則舊事,佢嘅學生透過出體,搵到佢已過身嘅女友(靈魂),女友指示佢搵屋內一本書,個學生醒返去睇嗰本書,發現夾住女友去世前一封未寄出嘅信。

有個出體大師好似叫門羅(?)佢同一啲義工更透過出體,去大災難現場幫手指示亡者上路。

首頁

尾頁

跳至