親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

沖繩真係超啱小朋友去玩!! 忍唔字想同大家分享下!!
朋友睇完我仔仔啲相, 都話佢開心到由心度笑出黎喎

租車: 最大路嘅OTS (真係超多人, 攞車時等左半小時以上, 還車就好快攪掂)

住宿(3間都好鐘意):
第1晚 Churaumi Village[美麗海水族館附近] (兩個小朋友一去度就不停係樓梯上上落落)

(3間裏面呢間對於小朋友黎講最開心, 晚餐仲可以訂BB蕉添)

第2-3晚 Rizzan Sea-Park Hotel Tancha Bay [恩納]

(可以望到沙灘, 但個欄太闊, 我唔夠膽俾啲小朋友出去)

第4-5晚 Condominio Makishi [那霸]

(超闊落)

行程:
第1天
搭OTS接駁車拎車+買門票 > 午餐燒肉乃我那霸(新館) > Check-in > Aeon Big Express超市買晚餐+明天早餐 >回Village玩煙火

(房內已經有煙火可以買, 錢錢自己乖乖投入錢箱就可以了)

第2天
美麗海水旅館(睇到11點果場海豚表演) > 午餐百年古家‧大家> 玻璃底船(仔仔搭完話要再搭多次, 我當然無理佢啦)+海中展望塔 >晚餐酒店餐廳

第3天
Okinawa Children's World Zoo Musemun > 美國村 > 酒店沙灘玩煙火

(洗完手就可以摸佢地喇)

第4天
沖繩総合運動公園 > Blue Seal ICE PARK 製作體驗整雪條 > Pokemon Store

(超大超好玩)

(整雪條前, 會請我地入去體驗下)

第5天
泊港漁市場 > 西松屋 > ASHIBINAA Outlet > 午餐無添寿司(有得食有得玩) > 豊崎にじ公園

(有熟食, 小朋友去到都唔怕無野啱佢地食)

(呢度真係好好買)

(去Outlet, 我只為去呢度)

(Outlet附近的公園, 雖然細細地, 但仔玩得好開心)

第6天
國際通(之前2晚都食唔到卡樂B新鮮薯條, 所以最後一朝點都要去) > 波上宮 > 還車 > 搭飛機同沖繩講886

(波上宮旁的海灘, 呢邊係無水游的, 另一邊就有人游水)

wcpcelia    發表於 18-5-12 18:25
Cheuk2012    發表於 18-5-9 16:32

別墅

coldmilktea 發表於 18-5-9 23:56
請問復活節機票幾$?
大約$3000

別墅

Gobb 發表於 18-5-9 18:25
請問美國村沙灘可玩煙花?
無去佢個沙灘, 我都唔清楚.

伯爵府

回覆樓主:

請問復活節機票幾$?

別墅

回覆樓主

請問美國村沙灘可玩煙花?

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

I 大蚊豬   

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

Chestnut'sMum 發表於 18-5-9 17:32
回覆 yuensiu 的帖子

我復活節去, 唔係踩正紅日果幾日大約$9百幾蚊1晚

好抵呀。我下年新年去官網要$14xx晚

別墅

回覆 yuensiu 的帖子

我復活節去, 唔係踩正紅日果幾日大約$9百幾蚊1晚

過晒海關一出就見到有人拎OTS牌仔, 佢會指示你行出去邊等車(我諗應該係國際線果邊掛, 其實那霸機場好似唔算好大)

wcpcelia    發表於 18-5-12 18:26

象牙宮

回覆 Chestnut'sMum 的帖子

多謝分享

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

想問恩納rizzan大約幾$一晚?
我想訂3晚見2大2小包早餐6萬yen倒,
有得玩煙花好正

另外想問ots在機場國際線有車接去攞車嗎?因我想係klook買景點enjoy pass但要去返國內線到換。

首頁

尾頁

跳至