親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇JM 剛去完海豚島?天氣可玩浮潛嗎?黃昏餵海豚時,雙腳凍嗎?因同行有老有嫩,想了解多些,謝謝!

大宅

奀b豬媽咪 發表於 18-8-14 11:23
日日都有海豚黎,有時可能佢哋冇寫冇update,我係8月2日餵,直頭塊板都冇寫不過未必條條日日都會 ...

thx

大宅

奀b豬媽咪 發表於 18-8-14 11:23
日日都有海豚黎,有時可能佢哋冇寫冇update,我係8月2日餵,直頭塊板都冇寫不過未必條條日日都會 ...

唔該曬

男爵府

好媽媽勳章

loksumyan 發表於 18-8-14 12:01
回覆 奀b豬媽咪 的帖子

我去過兩次,船完全唔拋,仲定過澳門D船

我地入島拋過一兩下,船上啲細佬好興奮

奀b仔9月16日出世啦~

大宅

我去過兩次,船完全唔拋,仲定過澳門D船

大宅

10yrs old + 可以自己揸 @$8010yrs below 坐車尾,由有駕駛執照的大人揸@$120

男爵府

好媽媽勳章

angel_laam 發表於 18-8-14 05:31
我琴日上左海豚島個官網,發現呢三個月海豚甚少出沒,我都打定輸數見唔到,感覺會好失望,但數據中我發現 ...

日日都有海豚黎,有時可能佢哋冇寫冇update,我係8月2日餵,直頭塊板都冇寫不過未必條條日日都會黎,但總會有海豚黎,但有時太大風浪唔俾落水餵

男爵府

好媽媽勳章

aidan08 發表於 18-8-13 16:45
我想請問由Brisbane去島上的ferry個船程係咪好大浪?我有朋友去過,佢話好拋好大浪,唔知係個別日子定係一 ...

我自己覺得唔大,記得係入島嗰程有一兩下拋,出島完全平靜

男爵府

好媽媽勳章

metrochung 發表於 18-8-13 15:50
請問我有booking no,但我唔知係官網邊度可以check到自己張單?正來正去,都唔見,,係邊度check?麻煩你 ...

佢email有網址直上check單個位

男爵府

好媽媽勳章

aidan08 發表於 18-8-13 16:34
我上網睇,玩4WD嘅 terms有呢句︰Individuals can operate their own quad from 10 years old and up. 10 ...

你再email問問,我小朋友冇玩,初初佢以為我小朋友玩先同我講話10歲先可以自己揸,但我小朋友冇玩所以我冇再問詳情

大宅

angel_laam 發表於 18-8-14 05:31
我琴日上左海豚島個官網,發現呢三個月海豚甚少出沒,我都打定輸數見唔到,感覺會好失望,但數據中我發現 ...

海豚又少來,希望觀鯨好D,在gc出發都不是好多鯨魚。

大宅

metrochung 發表於 18-8-13 19:49
吓, 冇得餵,D海豚咪食少咗餐,我一定好失望,多謝告知,有定心理準備
...

我琴日上左海豚島個官網,發現呢三個月海豚甚少出沒,我都打定輸數見唔到,感覺會好失望,但數據中我發現一個現象,就係海豚星期六出現機會率極高,呢樣又好有趣,唔通星期六多野食D?好似海豚識分星期六咁樣

大宅

bobo-mammy 發表於 18-8-13 19:07
我前天去完,船沒有太大浪,去到島都大風, 但基於安全問題,當天沒有得餵海豚。掃興(emoji)
...

吓, 冇得餵,D海豚咪食少咗餐,我一定好失望,多謝告知,有定心理準備

大宅

Brittanyjas 發表於 18-8-13 17:27
回覆 aidan08 的帖子

你可以send去官網問

我前天去完,船沒有太大浪,去到島都大風, 但基於安全問題,當天沒有得餵海豚。掃興(emoji)

大宅

回覆 aidan08 的帖子

你可以send去官網問

侯爵府

奀b豬媽咪 發表於 18-8-6 08:31
剛剛星期四餵完,住咗3日2夜,水溫凍唔凍,真係好睇當日天氣同大唔大風,我第一日就餵,當日冇乜風冇乜浪, ...

我想請問由Brisbane去島上的ferry個船程係咪好大浪?我有朋友去過,佢話好拋好大浪,唔知係個別日子定係一般都咁大浪?因為我有個一歲未夠的BB,唔知帶唔帶佢上島玩好,如果太大浪,我可能唔帶佢,留佢同家人在Brisbane,我同老公帶大仔入去玩一日。所以想知風浪係咪可以接受,定都係留BB在Brisbane會好D。謝謝你!

侯爵府

Brittanyjas 發表於 18-8-11 13:10
回覆 metrochung 的帖子

我哋今天離開Tangalooma island, 你記得預先book定要玩的活動, walk-in係玩唔倒因 ...

請問如果我即日來回,即不是resort住客,可以預先book島上活動嗎?

侯爵府

奀b豬媽咪 發表於 18-8-6 09:30
有啲可以上網book咗先,有啲係島book,我覺得segway好玩,要30公斤以上先可以玩,我小朋友連玩兩日,4WD車 ...

我上網睇,玩4WD嘅 terms有呢句︰Individuals can operate their own quad from 10 years old and up. 10 and 11 year olds must be chaperoned by an adult

請問意思係咪即10同11歲係可以自己揸,但一定要有大人一齊揸另一駕,而唔係一齊坐同一輪車呢?因我原先以為佢個意思係10歲同11歲要同大人一齊坐同一輪車。但睇完你咁講,其實10歲係可以自己揸對嗎?

大宅

奀b豬媽咪 發表於 18-8-6 19:20

島上用咭同現金都得,房就一book即刻過數,佢會即刻email ...

請問我有booking no,但我唔知係官網邊度可以check到自己張單?正來正去,都唔見,,係邊度check?麻煩你教下我

大宅

奀b豬媽咪 發表於 18-8-13 01:32
我見3日都有人游,不過我地冇,因有其他活動,如果你join水上活動,佢地會用船載你到遺址先落水,船遺址坐 ...

唔該曬

首頁

尾頁

跳至