自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

當電話響,無論你返緊工,無論你係同個女駁鬥緊,總之你聽唔到電話就有錯,就要俾你罵。

當你唔方便聽電話時,按收線了。。。一次可能你以爲我唔小心,兩次。。。三次。。。七次八次都仲不停打,你嘅緊急事從來都只係你突發其想打算要做什麼。。。可能係突然間同我講你過緊黎,所以你好心急,但為什麼就不能留個言or send個whatsapp,有必要這樣為難人嗎?cut得你線就當然唔方便。

為什麼你每次想做什麼,只要人地配合唔到你,無論任何情況任何原因,就要比你發脾氣,大罵等等。。。已經太多次了。。。我想做的又多少次得到尊重?

人與人之間的相處,感覺很單向,是我問題嗎?

水晶宮

BK Milk勳章

chelsea_0828 發表於 19-5-17 18:18
一個朋友
我返工係無得用電話的,好記得有次返工佢揾我,我放工揾返佢佢無聽,whatsapp無覆,所以我走了, ...

同佢88

公爵府

回覆樓主:

你朋友太霸道

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

咁受氣嘅朋友,我唔要啦

水晶宮

有個唔識彼此尊重的朋友,我會直接block 左佢

禁止訪問

琥珀宮

chelsea_0828 發表於 19-5-18 22:13
同這種人相處真的很辛苦,重點係即使你反映了,佢亦唔認為自己有問題

咁點解仲要做朋友?呢d辛苦,係自己攞黎!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有點唔體諒你喎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

小星星1 發表於 19-5-17 18:16
我估可能奶奶

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

JoanC 發表於 19-5-18 22:52
最唔明點解仲會同佢做朋友,連俾佢鬧完走咗,仲要返轉頭 join 返佢,咁似乎係縱容對方咁對你。
...

就呢點,所以樓主係有問題

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

chelsea_0828 發表於 19-5-17 18:18
朋友

咩朋友?要咁受氣俾佢鬧嘅?

子爵府

虎到金來勳章

chelsea_0828 發表於 19-5-17 17:48
當電話響,無論你返緊工,無論你係同個女駁鬥緊,總之你聽唔到電話就有錯,就要俾你罵。

當你唔方便聽電話 ...

甘既朋友,相處唔到,何必要繼續來往?

你朋友,可能自大自以為是,一個電話要人即覆即到,你唔係佢既兵,算吧,不是你問題, block 佢電話 同 whatsapp, 無謂影響自己心情

男爵府

冇咩少d聯絡

珍珠宮

chelsea_0828 發表於 19-5-18 22:13
同這種人相處真的很辛苦,重點係即使你反映了,佢亦唔認為自己有問題

最唔明點解仲會同佢做朋友,連俾佢鬧完走咗,仲要返轉頭 join 返佢,咁似乎係縱容對方咁對你。

侯爵府

回覆樓主:

做咩同個痴線做朋友?

子爵府

你錯在繼續忍佢, 唔斬欖

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

一隻手掌拍唔響的,你對佢的無理回應一一照做,是你授權佢咁對你,有些人睇人蝦見你受就繼續明嗎?朋友/家人都應該有自己的底線,過了就不理佢,在這裡呻完明天她還是照做,是解決不了問題的,下次你唔方便聽就cut佢線,過後無需再打比佢,係急事係已幫唔到佢,唔係急事打唔打返去都沒意思。我格言係「親人無得揀,朋友係可以揀」。

水晶宮

我又係好怕呢d人,冇聽電話打到你聽為止
當我一聽時,係咁bla bla bla 話我點解唔聽電話,我咪話我唔得閒囉。打黎又唔係咩urgent 野,但唔聽佢電話原來係罪⋯⋯

珍珠宮

咁點解重要做朋友?男朋友?如估啱,你又唔捨得,呻完就算啦。

大宅

tintinlam 發表於 19-5-17 19:14
我老豆都係一個咁既人, 所以我亞媽我估係香港極小數冇手提電話既人. (我老豆實在太煩啦! 次次見到我老豆來 ...

首頁

尾頁

跳至