夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

-

大宅

clarissakwan 發表於 20-2-16 04:12
Hahah yes. 做gym d 男人真係好鐘意show off. 應該無咩特別既。

純粹show肌肉還可以,但係見到內褲我接受唔到

大宅

miffyumiffy 發表於 20-2-3 22:01
佢覺得你係auntie同你冇可能先send呢啲相比你

佢只係健身有成果想周圍比人睇,同女人買了靚手袋一樣周圍比 ...

Hahah yes. 做gym d 男人真係好鐘意show off. 應該無咩特別既。

子爵府

cch0928 發表於 20-2-7 23:23

相信係。或者佢覺得我唔係姐姐仔,好放心show off 佢D muscl ...

有可能。
我有個男性朋友,大學識到依家,有一期,都忽然好鍾意send自己啲大頭相比我。
其實想揾認同感,佢一直揾唔到人同佢拍拖。

大宅

dayedaye 發表於 20-2-7 21:42
佢係咪home office太悶?
我呢排home office都上多左bk

相信係。或者佢覺得我唔係姐姐仔,好放心show off 佢D muscle 同body

子爵府

佢係咪home office太悶?
我呢排home office都上多左bk

大宅

回覆 cch0928 的帖子

你先生冇做過ftm,唔明白ftm的心意同感情需要,其實都好正常。佢完全明白可能你仲驚呀。

大宅

20091223 發表於 20-2-7 18:12
或許你單純,對方很喜歡別人稱讚,或看能否進一步
你不愛看肌肉照,不立即看/回應,說其他
他漸漸會疏遠你 ...

冇回應了,連點讚都冇,係問口罩咪講下。估唔今日又有肌肉相我唔知佢係咪開放,或者操開的健身先生小姐覺得穿比堅尼/泳褲/三角嘜show 肌係好平常。其實上次已經講我覺得舊肌肉冇問題、我唔識睇, 之後個張都冇應機。
我試下叫佢放ig

大宅

或許你單純,對方很喜歡別人稱讚,或看能否進一步
你不愛看肌肉照,不立即看/回應,說其他
他漸漸會疏遠你

大宅

Perpersis 發表於 20-2-7 12:10

要感受fantasy 都有好多方法嘅。例如專心地睇一場戲、去一個浪漫地方旅行、甚至去一 ...

先生每日都同太太有甜蜜互動(例如出門口前抱抱) - 呢D咪就係我開口同佢講,其實我好簡單,唔洗去乜trip 安排D乜搞咁多嘢,同佢講我只想佢每晚臨瞓前錫我講goodnight. 但佢話佢唔做呢D表面嘢。

諗住晚晚錫佢感動下佢,佢就等我錫。做做下都心淡。乾脆瞓覺。見專家就唔會,以我對佢的認識,佢都覺得自己冇問題,做乜嘥時嘥錢;最後咪好似你咁講,改變期望。咁咪同我上面咁講,即是改變自己,放棄自己的期望。

大宅

要感受fantasy 都有好多方法嘅。例如專心地睇一場戲、去一個浪漫地方旅行、甚至去一次迪士尼可能都得,只要係健康嘅就OK。

先生每日都同太太有甜蜜互動(例如出門口前抱抱),可能係電影或者日劇先會常見,估計好少夫婦做到。或者等小朋友大咗/退休之後機會大啲。如果你覺得呢樣嘢好緊要,或者好影響夫妻感情,而你先生又聽唔入耳,可以考慮吓婚姻輔導。搵獨立專家講說話,好多時候力量大好多。或者調整自己嘅期望,千其唔好累積對伴侶嘅不滿。

大宅

Perpersis 發表於 20-2-6 21:10

而家你同你先生關係唔算甜蜜,你就係唔好聽咁多呢啲情情塔塔嘅歌喇,因為情歌要感動 ...

呢首歌咪正就講個一個任性過的女人好後悔, 講佢自己的故事,勸一個想任性的女人不要重蹈覆轍。

Hey, you know what paradise is? It's a lie. A fantasy we create about
people and places as we'd like them to be.
But you know what truth is?
it's that little baby you're holding
it's that man you fought with this morning
the same one you're going to make love with tonight
that's truth, that's love...

其實係對一個不滿足、追到求自由、激情的人好好的提醒。

不過,我都認同我夫婦關係未算好甜蜜。都好難唸。講到明想佢表達下,佢都會話唔需要改善?改變?可能係要改變自己,放下一些自己希望得到的東西?

大宅

而家你同你先生關係唔算甜蜜,你就係唔好聽咁多呢啲情情塔塔嘅歌喇,因為情歌要感動人,通常都會特別強調悲壯瞬間感覺,唔係長久嘅幸福。你係人哋阿媽,就要承擔阿媽嘅責任,唔可以任性(就算思想任性都唔得呀,因為稍有誘惑就好容易出事)
ftm好多時候好慘嘅係自己成副心機放喺家庭,但得唔到伴侶足夠認同同讚賞。不過有時關係係雙向嘅,你有時間不妨唸唸怎樣改善夫妻關係喇。

大宅

hohinmama 發表於 20-2-6 17:48
睇樓主描述,真係會泛起漣漪……少啲定力都搞唔掂

應該有謙謙嘅風範,當年佢揀怡姐, ...

佢D相對我來講都好激。其實如果冇家庭,冇老公,我仲係老姑婆,我都可能會心動不過,現在家庭一定係我首位。

我好鍾意I’ve never been to me的歌詞,仲同以前D學生分享過。It cost so much to be free.

Btw, 多謝各位。佢今日冇再send 肉肉相了, 改問我夠唔夠抗炎用品

大宅

ernbe 發表於 20-2-6 18:08

Delete咗張相咪得囉!

其實唔係delete 唔delete 的問題,係我諗自己有冇誤會咗佢。一開始我以為自己多心,都有回應下,不過都係門面的讚下。聽了大家的看法,我覺得自己要謹慎啲。

珍珠宮

cch0928 發表於 20-2-4 22:17
回覆 dayedaye 的帖子

我以前都係教育界,咁啱其實佢就係細我12年上次個張我已經唔點讚,啱啱又再 ...

Delete咗張相咪得囉!

BK出廣告我都係盡快㩒走

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

dayedaye 發表於 20-2-6 17:23

如果細10年之內,其實唔差,有body嘅男仔唔易揾

睇樓主描述,真係會泛起漣漪……少啲定力都搞唔掂

應該有謙謙嘅風範,當年佢揀怡姐,都傷咗我嘅心

子爵府

hohinmama 發表於 20-2-6 16:06
Waa……救命呀~
睇嚟係小朋友睇得AV多,想撩Miss搞不倫戀喎 : ...

如果細10年之內,其實唔差,有body嘅男仔唔易揾

但12年,有啲多左少少

但樓主係正經人妻,應該唔會

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

cch0928 發表於 20-2-4 22:17
回覆 dayedaye 的帖子

我以前都係教育界,咁啱其實佢就係細我12年上次個張我已經唔點讚,啱啱又再 ...

Waa……救命呀~
睇嚟係小朋友睇得AV多,想撩Miss搞不倫戀喎

大宅

cch0928 發表於 20-2-5 21:18
可能你同佢有接觸有溝通,會過電都唔奇。

但我同個男仔係好耐冇接觸,完全唔熟,佢同我同佢接觸係因為佢 ...

以前做嘢見到好多青少年問題,明白家庭對小朋友成長好重要,所以我一定唔會亂來傷害對仔女。雖然老公唔會氹我,但感恩我對仔女成日讚我是最好的,又鐘意攬我咀我,補充咗我心靈的需要。

我知佢以前有拍拖,但係散咗。然後佢又剷咗媒體上所有嘢。不過個時我地只係add 咗對方冇耐,我冇問咁多嘢。

可能自己曾經在教育界,好好地一個後生仔,如果變咁真係嘥咗。其實傾下計冇問題,不過唔想睇肉。

首頁

尾頁

跳至