潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

儲夠 spending,本來想出K25,但朋友傾完一輪之後,又好似覺得 mini Lindy 啱我多啲,所以話叫SA 幫我搵....

其實等咗一個月都唔夠,但感覺好似已經等咗好耐咁,有無jm近排出咗mini Lindy 呀?可唔可以分享下俾我止住渴先

別墅

nanababe 發表於 20-5-8 06:24
我都問過sa想要mini lindy gold color佢話要有spending 囉可能我指定咗呢個色. 咁我配完買呢個袋係咪就冇得 ...

Best you talk to your SA.
每個SA做法唔同,又要consider你個spending profile,好難俾proper advice.

男爵府

我都問過sa想要mini lindy gold color佢話要有spending 囉可能我指定咗呢個色. 咁我配完買呢個袋係咪就冇得計落買b k 的spending度架?

男爵府

shumwan 發表於 20-5-3 01:02
I see, thanks. 其實我唔急有袋,但唔知d spending 會唔會幾個月後或一年後清零
...

Depends on SA, 個個講嘢唔同,你最好問清楚SA, 不過而家年中不是年尾,應該不會清零!

伯爵府

Happyangela6 發表於 20-5-2 22:37
回覆 ChristyHayden 的帖子

睇來你真係loyalty customer 抵你買到bk 啦

無咁多財力分散投資嘛,所以只能集中做一個brand的fans
其實我都好鍾意Delvaux架,但只買咗3個袋咋~

別墅

shumwan 發表於 20-5-3 01:02
I see, thanks. 其實我唔急有袋,但唔知d spending 會唔會幾個月後或一年後清零
...

要睇SA。大部分客嘅spending喺新一年嘅一月reset

別墅

gzilla 發表於 20-5-2 21:31
你想要咩袋?普通non quota bag 可以同SA講,買quota bag 咁可以問SA要spend 幾多
...

男爵府

睇來你真係loyalty customer 抵你買到bk 啦

伯爵府

faiz555 發表於 20-5-2 21:53
我覺得在h買嘢唔好計「值唔值」,係計「鍾唔鍾意」,成個experience會好唔同。反正都係要spend 夠數,買番 ...

Same feeling with you!!!

伯爵府

Happyangela6 發表於 20-5-2 21:42

請教下儲spending 你都會買的咩?個人感覺除左皮具 真係好難買夠7-8萬野。high ...

我樣樣都買吓,因為真係鍾意呢個brand,而唔係特登儲spending咁買。Scarf,scarf ring, fine jewellery(both gold and silver, both with diamond and without diamond), fashion jewellery, belt, hat, 茶具, BB鞋, 毛巾, 毛公仔, 香水, tie, 太空棉袋仔, 唇膏, hand cream, 鞋, blanket等等⋯⋯ 都會買,我淨係未買過女裝比自己,SA亦都不會叫我買,因為不是我style,我SA都覺得我carry唔到。其實買幾樣product,就又會夠spending架喇~

伯爵府

shumwan 發表於 20-5-2 17:05
我之前買左接近$10 k 野, SA 主動俾左佢電話我。咁其實係咪可以開始請佢慢慢搵下袋?定要再遲d 買多d野先 ...

其實我經驗唔多,因為一開始識咗3個SA,覺得其中一個最好傾最多話題傾計,咁我呢幾年都只係keep住揾佢一個。當初其實係貪方便,打電話落shop約定佢係貪去到時唔洗在門口排隊咋(以前有自由行時門口會排長龍架嘛)。初時我只係買吓d小飾物,後來買咗幾次後,佢就主動留whatsapp比我,叫我有咩想要就whatsapp佢,我就開始請佢幫手留袋。

大宅

Happyangela6 發表於 20-5-2 21:42

請教下儲spending 你都會買的咩?個人感覺除左皮具 真係好難買夠7-8萬野。high ...

我覺得在h買嘢唔好計「值唔值」,係計「鍾唔鍾意」,成個experience會好唔同。反正都係要spend 夠數,買番黎嘅自己鍾意又用得著就已經好好了。

我自鍾意買首飾,一來買幾件好快到數,二來佢啲首飾嘅設計幾靚幾好襯

男爵府

請教下儲spending 你都會買的咩?個人感覺除左皮具 真係好難買夠7-8萬野。high jewelry Hermes又唔係好值得買 。

伯爵府

shumwan 發表於 20-5-2 17:05
我之前買左接近$10 k 野, SA 主動俾左佢電話我。咁其實係咪可以開始請佢慢慢搵下袋?定要再遲d 買多d野先 ...

你想要咩袋?普通non quota bag 可以同SA講,買quota bag 咁可以問SA要spend 幾多

別墅

ChristyHayden 發表於 20-5-1 13:38
其實我平時喺H買嘢係鍾意或見啱就買,所以向來都無理d spending。反而我個SA好好,佢會自己幫我睇 ...

我之前買左接近$10 k 野, SA 主動俾左佢電話我。咁其實係咪可以開始請佢慢慢搵下袋?定要再遲d 買多d野先?Thanks

子爵府

ChristyHayden 發表於 20-5-1 13:38
其實我平時喺H買嘢係鍾意或見啱就買,所以向來都無理d spending。反而我個SA好好,佢會自己幫我睇 ...

係,我都知自己出到K先會心息

子爵府

Phiona88 發表於 20-5-1 11:29
其實Mini Lindy唔係quota bag (香港得B/K係quota bag),所以買開H嘅客唔需要特別去儲spending。原則上,出 ...

乜原來係咁,我SA無同我講
香港得BK係quota bag,即係C都唔係?

別墅

Babemo 發表於 20-5-1 18:01
其實點先叫vip?

我諗起碼要每年spend一百萬以上

男爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Phiona88 發表於 20-4-30 09:54
我又舊年11月等到依家都仲未出到呀~
舊年啱啱出嗰陣時,太多人要喇,VVVIP都唔夠分,依家都終有啲VIP未有 ...

其實點先叫vip?

伯爵府

Phiona88 發表於 20-5-1 11:29
其實Mini Lindy唔係quota bag (香港得B/K係quota bag),所以買開H嘅客唔需要特別去儲spending。原則上,出 ...

Good suggestion!
Totally agree!
不過如果我SA唔扣我C同mini Lindy嘅spending就好了⋯⋯可惜我只係small potato,加上成日心急,所以無咁幸運

首頁

尾頁

跳至