夫婦情感

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

原諒老公偷食已大約一個月,老公已斬纜同認錯,暫時相信佢先。佢日日都係返工放工,會報告行蹤同影相,照顧小朋友。佢一直都係一個好爸爸,但係我見到佢就會不由自主諗起佢同小三既野。幾乎日日都會唔開心喊一次,究竟呢種感受係咪會跟住我一世?有過來人可以分享一下你地點樣面對心裡面條刺嗎?

複式洋房

Rosepudding 發表於 22-6-29 10:39
係呀,「扮」工是常識。
其實男人要變,真係擋都擋不住

對唔住,我指係女性或人妻…

男爵府

KARORO1030 發表於 21-4-5 17:23
見到你仲係日日喊。。真心痛
不如同佢平心靜下,同佢傾下,比佢知你仲係放低唔到每一日都喊。。。

無錯。如果想/有心繼續行落去。佢會聽你既感受。去往新建立關係

大宅

kuro388 發表於 22-6-29 09:59
我認識之前嗰D,有D攞半日假,一係收工話做gym,6-9pm快閃…

係呀,「扮」工是常識。
其實男人要變,真係擋都擋不住

複式洋房

Rosepudding 發表於 22-6-6 18:28
要偷食唔一定放工先做到,好似樓上講,大把人lunch 搞掂。
我覺得最大問題係老公個心已經唔係你度,似想拒 ...

我認識之前嗰D,有D攞半日假,一係收工話做gym,6-9pm快閃…

複式洋房

我自己,要搵幾次平衡番,先有番個家庭

大宅

要偷食唔一定放工先做到,好似樓上講,大把人lunch 搞掂。
我覺得最大問題係老公個心已經唔係你度,似想拒絕溝通,更莫講話搞野,就算俾你搞到,都真係敷衍下。
其實由佢有小三開始,已經返唔到轉頭,因為大家關係同感覺已回不了當初。

複式洋房

回覆樓主:

我果件又唔肯離,比我發現,手機都換埋,用兩部手機,有可能出多個手機號碼,等等check唔到佢通話記錄

洋房

我覺得男人食過一次, 一定會番尋味..

樓主, 好好愛錫自己!
為自己隨時做好準備

大宅

用心感受,仍愛的話便徹底原諒,清洗那沉痛的記憶,如果只是沒辦法離開,便當他是孩子的爸吧⋯⋯
So don't you let go 'cause there's always tomorrow
You can be your own hero
你與你 跟孤獨華麗地跳舞
Oh don't you let go 'cause there's always tomorrow
最遠處 順自然遇到
美好明晨 今晚你未看到

大宅

cankiu2011 發表於 22-5-21 07:39
回覆 Darass1017 的帖子

十分認同!

因為男人結構和女人不同

大宅

回覆 Darass1017 的帖子

十分認同!

別墅

Darass1017 發表於 22-5-20 16:11
樓主你信我啦心入面嗰條刺永遠都唔會消失.我老公都試過偷食嗰時我有咗三個月.俾我斷正發現之後都仲繼續同 ...

但既然你選擇咗原諒佢就要接受現實就算你諗返起幾唔開心都好都已經成過去 至少佢而家唔係咁但係都要有啲保留畢竟呢件事提返起大家都唔開心 我哋女人心入邊只會覺得男人偷食係欠左我哋但係佢哋唔會有咁嘅感覺.

別墅

cankiu2011 發表於 21-4-4 23:35
原諒老公偷食已大約一個月,老公已斬纜同認錯,暫時相信佢先。佢日日都係返工放工,會報告行蹤同影相,照顧 ...

樓主你信我啦心入面嗰條刺永遠都唔會消失.我老公都試過偷食嗰時我有咗三個月.俾我斷正發現之後都仲繼續同個女人一齊而我一直都蒙在鼓裏.玩咗我三個月個小三終於知道我存在到最後都退出咗 我老公偷食期間會唔返屋企喺出面瞓陪個小三 而我喺屋企日日都眼光光望天光一日淨係食一餐嗰時足足瘦咗5kg 但最後我老公都認錯話以後都唔會再咁好好咁對我.我都選擇原諒佢亦都冇再提過呢件事

複式洋房

cankiu2011 發表於 21-4-4 23:35
原諒老公偷食已大約一個月,老公已斬纜同認錯,暫時相信佢先。佢日日都係返工放工,會報告行蹤同影相,照顧 ...

已經一年多了,你原諒了他嗎?我的刺還在

子爵府

cankiu2011 發表於 21-4-5 08:58
老公本身會約一大班男人行山,但就瞞住我單獨同個女同事行山,行咗好多次最後行到上埋床。個女同事自己本身 ...

一個月交一次功課,又的確好難受

別墅

回覆 cankiu2011 的帖子

你真係好叻, 你要好好欣賞自己, 成件事都做得好好. 加油!

大宅

cankiu2011 發表於 21-4-7 09:01
回覆 粉紅天空 的帖子

天網恢恢 疏而不漏。佢唔小心,漏左無Delete到,好似整定咁。 ...

別墅

cankiu2011 發表於 21-4-5 15:07
回覆 maggie-chen 的帖子

我本身有穩定工作,有有少少積蓄,就算無贍養費也可以養工人和小朋友。我仍然係 ...

原諒唔到未搵個舒服d既方式相處,即使唔離婚都唔洗免強自己接受佢,我覺得你好好,至少經濟獨立,仲有得選擇,有d野時間耐咗就有答案同結果。

珍珠宮

angel0919 發表於 21-8-27 19:37
一路睇comment 一路喊,我同樓主一樣被背叛,一開始男人一定又跪又哎又西,維持好男人好爸爸既形象,我都 ...
你好好SAVE多啲錢先...之後打算有無屋住?如果你離婚後,用咩來生活,邊個湊小朋友等.想想吧...

如咩都無,問下社工點可以做...

一下忍

首頁
12345...10

尾頁

跳至