夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

同老公一齊就黎廿年,未成年已經一齊,拍左5、6年後,佢開始賭,最後爭人錢,所有都係我幫佢還;跟住當然都係咁,最後破產。
中間佢有瞞過我,同人發生左關係,由拍拖到而家大概有兩個。
我一一都願諒左佢
結婚後,開頭一年係好好,有左生左小朋友,佢係個好爸爸,超級愛個仔,當然忽略左我。
由以前到而家,一鬧交,佢會郁手打我,佢完全控制唔到情緒咁,我都有打返佢,因為我唔係個示弱既女人。

頭先又鬧交,前幾次都係為左性,我承認之前好冷淡,唔想做,中間經歷過唔小心有左,最後落左既決定。個心好唔舒服,始終我明白男人有需要,咁我都調節左心理改善左呢個問題。下續

複式洋房

其實佢打你已經可以離開佢喇賭輸哂D錢已經好不負責任
小朋友係呢D環境成長亦唔會健康
而且其實你同佢一齊咁耐

都知佢冇得救架喇
女人真係要獨立堅強D
每個人都應該被尊重

公爵府

回覆 Kokorommm 的帖子

如果我地唔鬧交, 就好似普通夫妻咁; 如果佢唔打我, 就好似普通夫妻咁; 如果.....边有咁多"如果", 事實上好多唔好既嘢都集於佢一身, 傷害不斷重演, 打完道歉, 道歉完又打, 佢根本無真心去改!
你可能仲諗緊自己留低既理由, 但一個咁差既人, 唔配有你. 事實證明佢唔係真愛護你, 愛你既人, 點捨得打得落手, 第一二次就話失控, 但第三四五次呢? 打老婆當食生菜, 淨係呢點已經唔要得!

珍珠宮

Kokorommm 發表於 22-1-23 07:52
每次鬧完交,第二日或過幾日就會唔再提,或者會同我say sorry;每次都話會對我好之類。

有傾過,我係個有 ...
你的情況真係會不停的出現...唉...我唔相信佢會改變,不如日後自己同小朋友點過好日子啦..
我係前夫出軌,我原涼一次,但佢好了一段時間,又重覆同樣的事情發生...甘我即決定離婚了..我離婚後的日子過得好開心,同遇上一個好伴侶...最少我無左前夫,我過得自在好多了...

大宅

打人巳經唔岩, 仲打老婆.,......

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

佢愛唔愛你同你愛唔愛你都好,最重要係你要愛自己。唔係要你自私,但兩人相處唔係咁,不停比對方傷害,你都要保護自己,如果仲想留住關係,找專家幫忙,大家學習下點相處。

大宅

Kokorommm 發表於 22-1-23 07:57
結婚前係唔甘心,因為拍左咁耐,唔想一下子就無,一直心存希望,以為我咁幫佢,佢會對我好。

不過我知生 ...

最後嗰句話同我現在處境一樣……

公爵府

對你郁手 , let go la

大宅

咁佢都好似幾衰下

翡翠宮

Kokorommm 發表於 22-1-23 02:25
今晚中段,因為覺得佢好趕時間,咁我係女人,都係慢慢黎,佢覺得我黑佢面,就講我好似死狗咁,唔知攪咩, ...

佢根本就唔愛你,不過係你唔捨得你就要忍受
自由太多會令世人失去平衡

大宅

回覆樓主:

樓主似有情緒病多d 唔想付出既咩都無晒
依家醒都好 可能身體話你知頂唔順 快快手處理對自己無益既人

公爵府

alicego62 發表於 22-1-24 17:32
生活衰過街邊比人打同趕的流浪狗,自己小心安全

睇到樓主呢個post真係嬲,咁衰都有

公爵府

生活衰過街邊比人打同趕的流浪狗,自己小心安全

伯爵府

淨係打同出軌加上賭
真係無得再差
可以講遇上這個人真不幸

複式洋房

離開佢吧

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

HOPEFORBB 發表於 22-1-24 12:10

我唔會認為對個仔好就叫可以好爸爸

係咯其實衰賭果時唔走,出軌都應該要走啦,仲同佢結婚。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

Kokorommm 發表於 22-1-23 21:37
真係唔關有無條件離婚,最大問題係自己既心同感受,感情好難解釋點解仲要同佢一齊,我只係概括寫出黎,廿 ...

某程度上係你縱佢,賭又唔走,出軌又唔走,打又唔走,佢咪繼續囉。

cathngai    發表於 22-1-24 15:46

子爵府

我唔會認為對個仔好就叫可以好爸爸

好爸爸係會做到身教,以身作則,教個仔明辯事非,如果佢咁爛賭,借錢,出軌,打女人etc.完全係會教壞個仔,恐怕個仔大個啲會以為男人係咁做

唔好介意,我覺得你輸唔起,又係嗰種同咗呢個男人咁多年,將最好o既青春時間俾咗佢,無咗佢人生好似無咗一忽咁

子爵府

但你個信念錯晒呢

男爵府

Kokorommm 發表於 22-1-23 02:24
同老公一齊就黎廿年,未成年已經一齊,拍左5、6年後,佢開始賭,最後爭人錢,所有都係我幫佢還;跟住當然都 ...

有心keep 就見社工/輔導, 要有人幫,我覺得你一個人頂唔住, 否則分開未必壞事

首頁

尾頁

跳至