自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

大家有冇搵過Mack sir上堂?
我自己同埋其他朋友有同樣嘅親戚經歷,完全係被騙,收咗人錢之後,次次約唔到上堂。

永遠嘅藉口就係話你未做得好,唔會約你上第二堂,但係錢就收晒。

佢上堂唔會掂你隻狗,淨係同你講呢輪,比一疊notes你睇,當上咗堂,跟住叫你自己搞,我識得搞洗鬼搵你咩?

跟住比一炸嘢你填要你做功課,你做唔晒冇時間做,佢就唔約你上第二堂。佢教我隻狗搞極都搞唔到,跟住次次都係話呢隻狗未得要等,等到幾時等到天荒地老等到隻狗死咗先會好?到現時為止,佢一個行為問題都改唔到,真係好嬲😡

如果有其他受害者歡迎大家group埋聯絡,一齊追討呢個呃錢嘅人,佢已經呃咗好耐,我覺得大家都要企出嚟指證佢。或者搵其他政府部門投訴或者舉報。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

樓主點解咁多回覆俾人封咗仲收黃牌?如果你仲想喺BK呢度留言,要留意自己啲用詞,得閒睇吓版規。

別墅

回覆 NoName 的帖子

冇 佢直頭當你隻狗不存在
衰啲講句 有冇隻狗喺度 唔關事

別墅

回覆 Wishsss 的帖子

以前佢收兩堂錢 呃一堂後來夠膽死收3堂 呃2堂

洋房

ylydia05 發表於 24-2-20 08:38
回覆 Stephenhkdaily 的帖子

我係苦主之一!知道有呢個討論區好開心 遇到同路人。我第一次養狗搵佢處理狗 ...

係呀,佢教狗唔掂狗

洗鬼搵佢咩,佢既方法重要只教到bb狗/小問題既狗,有啲大問題,例如咬人/焦慮既狗,佢係教唔到既,跟著用唔同理由推你唔肯再黎上堂。

大家苦主要去佢IG POST 留言,等大家都知佢呃人

別墅

回覆 Stephenhkdaily 的帖子

我係苦主之一!知道有呢個討論區好開心 遇到同路人。我第一次養狗搵佢處理狗仔一啲行為問題。佢收咗$3900 三堂。情況同樓主講嘅一樣,我只上咗一堂。
上堂前問佢會唔會一齊walk狗 又話會。上到嚟屋企連望都無望🐶 只係講notes! 之後就send video 叫你跟/交功課🤬🤬🤬

如果淨係講notes 唔洗上屋企啦 我都唔鍾意俾陌生人入屋🤬

行內其他trainer 同我講 預咗全部講notes
因為呢個呃人嘅Mack Sir攪到好多人唔信正向教狗

伯爵府

Stephenhkdaily 發表於 24-1-20 19:39
無,叫你自己睇notes,叫你繼續做,但係唔知點做

咁佢叫你做咩?
note佢點同你解釋?

洋房

kwokdicken 發表於 24-1-20 19:36
咁佢有無詳細咁解釋比你聽個情況,
點樣改變個環境, 同埋改變左環境跟進觀察隻狗既改變, 同埋再做d咩去配 ...

無,叫你自己睇notes,叫你繼續做,但係唔知點做

伯爵府

Stephenhkdaily 發表於 24-1-20 19:35
話你屋企環境管理唔得,移動晒啲嘢去就隻狗。

或者具體d講下你當時想處理隻狗既咩問題
同埋佢比左咩建議你

伯爵府

Stephenhkdaily 發表於 24-1-20 19:35

咁佢有無詳細咁解釋比你聽個情況,
點樣改變個環境, 同埋改變左環境跟進觀察隻狗既改變, 同埋再做d咩去配合改變隻狗既問題?

洋房

kwokdicken 發表於 24-1-20 19:33
環境管理果part佢點同你講?

伯爵府

Stephenhkdaily 發表於 24-1-19 01:58
其實綜合返咁多位苦主俾人呃嘅手法都係差唔多:

1. 收咗第幾堂錢先,但係永遠約唔到之後嘅堂

環境管理果part佢點同你講?

翡翠宮

minmin 發表於 24-1-17 19:53
見viu 有個節目, 該教練好利害,
狗狗俾佢教一教,就唔同曬

X2

洋房

Stephenhkdaily 發表於 24-1-19 21:40
冇問過人,私自用人哋嘅相做宣傳,真係好冇品,連職業操守都冇

依個Mack , 咁多受害者俾佢呃過錢嘅人聲討佢,佢都唔知錯,仍然覺得咁多人都係打手,麻煩大家真係要正視佢嘅問題,次次用相同手法,收咗人錢之後,將合格門檻自己定,大部份主人都上唔到第二或者第三堂,我諗上到嘅1%都冇,唔好俾佢再出嚟詐騙,多次用同樣手法呃錢,佢20幾年嚟,次次收三堂錢,但係上一堂,佢咪好好賺。

仲要上堂淨係比notes同埋video人哋,了解隻狗慳返

洋房

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

洋房

Stephenhkdaily 發表於 24-1-19 01:59
7. 成日未問過狗主,或者一啲都未幫襯佢嘅人,就將人哋嘅相或者video po上自己IG作宣傳
8. 所有主人都覺得 ...

冇問過人,私自用人哋嘅相做宣傳,真係好冇品,連職業操守都冇
attach1/tmp/php349qgm

洋房

Stephenhkdaily 發表於 24-1-19 01:58

7. 成日未問過狗主,或者一啲都未幫襯佢嘅人,就將人哋嘅相或者video po上自己IG作宣傳
8. 所有主人都覺得佢嗰套理論就算真係做咗,只可以處理BB狗,或者冇乜問題嘅狗,但係對於大問題嘅狗例如惡嘅狗或者驚青嘅狗,完全冇作用
9. 當主人真係做唔到嘅時候,詢問佢,佢就話主人做得唔好,叫佢繼續做,但係唔俾任何方法,叫佢自己搞掂

其實佢都好好賺,人哋俾咗兩堂或者三堂錢,因為達唔到佢嘅要求,永遠唔使再上堂

大致上綜合係咁樣,大家可以再補上

洋房

Stephenhkdaily 發表於 24-1-18 23:59
越來越多苦主

2. 教狗永遠唔會掂你隻狗
3. 所有嘢都要主人自己落手做,佢完全唔會掂,主人唔識做問佢,佢就叫主人繼續做,但係冇教方法
4. 硬銷佢自己嗰套理論,但係冇根據過狗狗本身嘅情況,作出任何教導及修改,淨係叫主人自己繼續做
5. 永遠都話隻狗有問題未得,或者環境管理有問題,都係未得,永遠都係主人、隻狗、屋企環境未得,達唔到佢100分嘅要求,佢就唔再同你上堂
6. 上堂淨係睇notes,同埋其他狗嘅video,其實使唔使搵你,我自己上YouTube睇都得啦

水晶宮

BK Milk勳章

Stephenhkdaily 發表於 24-1-17 17:11
$3900/3堂, 每堂個半鐘

但係上完第一堂之後,約極都約唔到第二堂,成日都話功課未做好,最好笑係第一堂 ...

睇電視有个Eric ko
好似幾利害

你不如睇下

洋房

Stephenhkdaily 發表於 24-1-18 17:21
原來真係好多苦主俾佢呃

越來越多苦主

attach1_sign/tmp/phpvAUjnv
attach2_sign/tmp/phprUDrC3
attach3_sign/tmp/phpr1hLRB
attach4_sign/tmp/php1qJe79

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊