自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

老實講,就算佢唔停喺中間, 兩個人行埋一邊, 都一樣出事, 因為架貨車會 撞到嗰兩架車去咗 另外一邊。 所以就算佢哋行開咗一樣會畀車撞。 整定
https://www.facebook.com/share/v/e5S7fcSbvoKyYaT1/?mibextid=oFDknk
attach0/tmp/php8Drd8H

伯爵府

成件事睇到香港d 搵食車司機駕駛態度好差⋯
的士好似訓咗咁亂切線hi 花人地架車,
停下來又求其停在中線,
落車都好似只關心自己架的士有冇損傷,
後面架貨車司機又係好似訓咗定玩電話,
見人地打死火燈都唔慢駛,
加埋冇安全意識嘅私家車司機,
觸發整個意外

伯爵府

sisbro 發表於 24-3-5 12:49
無錯,的士司機就係死神,一切都係由佢而起!

香港的士司機真係恐怖
已經盡量唔搭的士

公爵府

回覆樓主:

呢個的士司機真係靠害...

輕微碰撞
唔好理邊個對錯先
駛埋一邊慢慢傾
好過被其他車撞死吧!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

2條友企起高速公路上等警察黎,其實警察黎到都唔會同佢地一齊企起馬路中央聽佢地講野啦,的士佬最衰,亂cut線。

侯爵府

pipip929 發表於 24-3-5 12:33
係。之後發現貨車黎緊,的士佬下意識推開私家車主,推正貨車方向,撞到正一正。。。
...

無錯,的士司機就係死神,一切都係由佢而起!

子爵府

好媽媽勳章

cattz288 發表於 24-3-5 08:23
其實私家車司機望左身後車幾次,佢都知危險,唯獨又要跟的士哥咁傻,一齊喺路中間
死 ...

係。之後發現貨車黎緊,的士佬下意識推開私家車主,推正貨車方向,撞到正一正。。。

侯爵府

sanjoe 發表於 24-3-4 20:07
記得有年農曆新年
一家幾口喺公路壞車
全部乘客坐喺車內停喺公路

如果壞車行唔到真係無法避免,真係註定咗黑仔。
但今次事件輕微碰撞,高速公路架架車行100公里,就算唔撞,架架車高速在身邊經過,企係路中心真係超驚。

水晶宮

ming1120 發表於 24-3-4 17:33
你呢個講返啱咗一半啦。 如果發生交通意外而又冇傷人嘅話, 起碼都要落車影咗張相, 如果唔係報警都冇用, ...

錯,市區路,你點玩都得,高速公路,輕微碰撞,架車仲行得,一定要即時,連人帶車,駛埋一邊,落車已經好危險,仲話要影相。 冇人話交通意外問責,一定要點穴咁,唔俾郁留在原位,先至可以做判斷,警員嚟到,第一時間都會話你,點解行得唔駛埋一邊,阻住晒條路。警員都會叫你駛埋一邊先至慢慢睇,然後聽你哋點講…..,就算你留喺原定位置,警察都冇心睇你情況,點都要你即時駛埋一邊,先至慢慢傾,留喺原位根本冇好大作用,最重要係安全,高速公路,停在行車線,就算人離開,部車對其他駕駛者都會極之危險。

講多一次…..,交通意外唔係一定要點穴咁唔可以郁。

大宅

虎到金來勳章

咁就冇左條命,安全意識真係好重要

珍珠宮

ming1120 發表於 24-3-4 17:20
老實講,就算佢唔停喺中間, 兩個人行埋一邊, 都一樣出事, 因為架貨車會 撞到嗰兩架車去咗 另外一邊。 ...

行埋一邊點會一樣出事,可以避免意外

公爵府

的士累人累己 切線hi到人架車 仲要停喺中線落車講數

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

cattz288 發表於 24-3-5 08:23
其實私家車司機望左身後車幾次,佢都知危險,唯獨又要跟的士哥咁傻,一齊喺路中間
死 ...

RIP

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

可能架的士要撞住架白色車, 怕佢駛走咗, 所以停係路中心, 都危險架啦。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Fishqqma 發表於 24-3-5 07:35
係。唔明樓主點解話企埋一邊都一定會撞到? 貨車將兩架車撞前好多米,唔係撞向旁邊。
...

死神來了畫面
放下自在

珊瑚宮

ming1120 發表於 24-3-4 17:23
其實架車撞咗,差人未嚟之前,架車又唔可以鬱。 就算佢哋兩個人行埋咗一邊講數。 最後架貨車都將呢兩架車 ...

唔係囉,家下D車大部分有cam.

珊瑚宮

cattz288 發表於 24-3-4 17:22
兩個講數都唔好喺路中間丫,,,,,,,,,,,,,

係。唔明樓主點解話企埋一邊都一定會撞到? 貨車將兩架車撞前好多米,唔係撞向旁邊。

珍珠宮

無話可說 發表於 24-3-4 18:02
係車等警察到先落地,我老闆從來都係咁叫員工做!企係地都無用
highway上,係車等係危險做法

複式洋房

唔敢睇

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

正常都駛理路肩先落車傾啦, 點會停係中線

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊