自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

政府IT咁唔掂, 事前無測試架? 成日都一鍋粥!

https://www.hk01.com/article/100 ... articlecopy&utm_medium=referral

大宅

廢! 仲話咩DIGITAL FIANCE 笑死人咩! 好在冇哂反對派, 唔果唔喺開會議又有排嘈! 而家, 火災又好, 咩都好, 一切好常, 繼續由治及興

男爵府

2024年龍年勳章

廢到....

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

咁又白白浪費差不多成千萬

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

肉酸到爆

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

用咗咁多人力物力資源。。原來最終都做唔倒原本想要嘅野,真係多舊魚

翡翠宮

政府活在自己象牙世界內。永遠被外邊人呃。奶好呃嘛。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

康體通app 又係咁,冇試用就一野轉用,例必死app

男爵府

問責官員唔使問責你吹佢唔脹
搞到咁大壇嘢咪又不了了之

侯爵府

C羅!
不如叫啲叫中學生比賽寫個Apps可能仲叻啲嘅

珍珠宮

回覆樓主:

做得咁核突

侯爵府

kittylam 發表於 24-4-13 08:54
香港咁多年冇進步咪就係hea做衰咗都冇任何後果,錢就有幾貴收幾貴 !
...

呢句真

複式洋房

用成千萬買個垃圾系統 SMARTPLAY dao hai gum

翡翠宮

政府無次有關用電腦事係可一次成功。廢到爆!

別墅

rocksugar 發表於 24-4-12 23:12
政府野通常價低者得,自然好極有限
都成900萬...

複式洋房

我哋屋企交好多稅,結果咁就浪費晒,唔怪得愈嚟愈多人移民,尤其係高收入同專業人士

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

Froggy_joe 發表於 24-4-13 01:27
報到易名都衰過人

直接係難聽

和 “0堂”可樂 , “0糖0茶” 一樣 啋啋聲
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

子爵府

sugarbean 發表於 24-4-13 16:59
上次選舉系統失靈,負責人都向公衆致歉交代啦,呢間公司一日都冇完成任務,應該回水兼致歉。
...

選舉個次我都記得,但道歉的不是programming公司,是籌備選舉的負責人,重眼濕濕說怕有後果。
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

珍珠宮

好媽媽勳章

野原美冴 發表於 24-4-12 23:01
我發覺政府d IT好屎,每次推出新IT系統都有問題,無一次係完善的!

例如投票、申報covid....

咪係,唔搞好過,肯定好貴

子爵府

雖然programmer唔好,但錢不是落到programmer度,係中間人,老闆,股東度,看誰是老闆。

近日有個icac執行總監”因病離世”,又唔講幾歲乜病,是負責私營公司案件的
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊