自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

好似對專注力, 反應同速度都幾有要求, 唔知難唔難學?

大宅

2024年龍年勳章

唔會啦,除非佢本身有興趣, 淨係d裝備都唔少錢

公爵府

0ooxoo0 發表於 24-8-3 08:17
《聲夢傳奇》爆咗炎出嚟之後……
1X歲未成年參賽者就俾人話啲小朋友唔好好咁認真讀書,走去發明星夢……
2 ...

絕對係發夢啦
但有夢想有咩問題
我夢想個仔可以做到第二個Jackson ,所以比佢學唱歌、跳舞、音樂
做第二個炎/曾比特呢個夢想太細

侯爵府

大力大力 發表於 24-8-28 18:18
我估計十個有九個、都係噉諗、如果身高衹是普通高度、就不要抱太大期望~
...

高啲就好好多

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

cibewong 發表於 24-8-28 18:12
最緊要有冇興趣學先,唔好因為張家朗同江旻穗攞金牌而去學。

我估計十個有九個、都係噉諗、如果身高衹是普通高度、就不要抱太大期望~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

lululuxx 發表於 24-8-2 19:27

最重要是高度、你睇下香港兩個男女冠軍、就知道了~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

最緊要有冇興趣學先,唔好因為張家朗同江旻穗攞金牌而去學。

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

如果認真學,無一種運動易學精,當興趣班又唔同講法,最重要小朋友自己有冇興趣,無興趣嘅幾易都唔會有心機,有興趣嘅幾難都會克服

別墅

想問下有冇啲劍擊班大人小朋友都可以一齊學 ?

珍珠宮

2024年龍年勳章

劍不要買平嘢,斷咗會咭死對手。

(记者廖立昊)昨日,从乌克兰传来消息,在哈尔科夫市举行的全国中学生运动会上,年仅17岁的少年击剑运动员叶夫根尼·普罗科皮耶夫在比赛中意外地被对手的断剑刺穿胸部,不幸身亡。

悲剧发生在12日中午。当时正在进行花剑比赛,一名少年选手在进攻时不慎折断了剑尖,而疾速前冲的状态也使他来不及收剑,结果失去柔韧剑尖的剑刃一下刺穿了普罗科皮耶夫胸前的防护服,并穿透了他的肺叶。血将白色的防护服浸染成了红色,普罗科皮耶夫倒在地上,抽搐了几下,几分钟后身亡。在场的裁判员认为,这是一场不幸的意外事故,主裁判随即宣布终止运动会所有击剑项目的比赛。据悉,将普罗科皮耶夫刺死的少年选手与普罗科皮耶夫之间有过不快。目前,哈尔科夫州检察院已对此事展开刑事调查。另据乌克兰媒体报道,普罗科皮耶夫的身亡也和非专业医疗队员的急救能力不强有关。击剑运动员在比赛中负伤并非罕事,但因此丧命的几率却微乎其微。

珍珠宮

noodle_noodle 發表於 24-8-4 11:23
我最近都重燃左我對d仔嘅五環夢,幫d仔睇緊d興趣班,都有同運動無關嘅興趣班,因為唔係個個仔都對運動有天 ...

加油

珍珠宮

未俾佢試下囉!唔試點知鐘唔鐘意。我仔由k3玩到出國讀大學先停,依家同之前嘅小組教練&幾個會返香港工作嘅劍友話想練返打比賽

複式洋房

honglinkk 發表於 24-8-3 23:42
同意, 唔好羊群心態, 之後攪到個個都去學...
自己做多D運動其實都有幫助。
前幾日見ZA有個儲步數賺獎賞 ...
依加D銀行估唔到咁有創意, 以前都未聽過有銀行會咁玩 今時今日個個都想收多D息, 比埋個做運動既機會真係WIN WIN

民房

honglinkk 發表於 24-8-3 23:42
同意, 唔好羊群心態, 之後攪到個個都去學...
自己做多D運動其實都有幫助。
前幾日見ZA有個儲步數賺獎賞 ...
呢個我都有玩, 儲夠步數仲可以加多D息, 入門5千步就得, so easy, 我都已經做多, 收多0.3%息, 等夠7日做第二階段

子爵府

Yuenwen 發表於 24-8-3 10:23
記得想當年都有好多人話學風帆, HAHA

我而家都plan緊俾仔學,不過佢唔識游水,我睇過最基本要游到50米先可以報名
另外嘅仔就學奧運從來未有香港選手拎過獎牌嘅體操

子爵府

0ooxoo0 發表於 24-8-3 08:17
《聲夢傳奇》爆咗炎出嚟之後……
1X歲未成年參賽者就俾人話啲小朋友唔好好咁認真讀書,走去發明星夢……
2 ...

我最近都重燃左我對d仔嘅五環夢,幫d仔睇緊d興趣班,都有同運動無關嘅興趣班,因為唔係個個仔都對運動有天份

子爵府

細個當興趣班就得,啲裝備對幼童太重,其實上堂大部分時間都係練步法

好多劍擊選手都係8-10歲先接觸劍擊、一周2堂,基本功練3年,決定認真玩先加堂

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

大把運動都需要專注力、反應、速度,小朋友有興趣私補啦,唔應該為滿足大人而迫個小朋友去學,另外要考慮 gear 價錢
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

當興趣班去玩吓都ok既, 好有興趣既先再考慮燒錢呢個問題

複式洋房

忌廉寶寶 發表於 24-8-3 18:54
世上無難事,只怕有心人

你巳經講左重點:其實每樣運動只要你有心都唔難學,肯堅持就得
同意, 做運動坐言起行, 行動+ 堅持最實際

首頁

尾頁

跳至