自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

發表於 5 天前 |只看該作者
升太多
星期一走了貨
現在不敢入

大宅

發表於 3 天前 |只看該作者
大陸股民永遠當買股票係睹錢而唔係投資
永遠唔會理大陸經濟基本面
下下一鍋蜂 然後每隔十年八年就輸獲金!

男爵府

lukelukeu 發表於 24-10-2 10:11
我嘅蟹貨仲有排先返到家鄉,今朝$350出左388...太心急了
我今日都放咗,蝕500走先

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

eemm 發表於 24-10-2 19:15
我都希望,我有重貨

今日收$18.28, 如果幾日企穩就再上望.

琥珀宮

畀面勳章

發表於 4 天前 |只看該作者
mln 發表於 24-10-3 14:42
我記得佢上過400的,有320都偷笑了

試過咁高咩? 我年幾前16x-18x水位買買賣賣好幾轉賺到錢,點知有次買左重貨就坐到而家

子爵府

大力大力 發表於 24-10-3 16:05
By : coupon_prince

對。後生唔識。現在唯有繼續另自己在股票市場找機會賺錢

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

boaangel 發表於 24-10-3 15:32
好多年前買落,唔供唔得,的確可以唔買基金就千萬不要買,因為賺錢係基金公司,基金費用好貴
...

By : coupon_prince

又一大堆咩十年後結婚生仔要使好多錢咩咩剩, 現在供多D第日就好啦.

一邊恐嚇你, 唔供會點點點慘 [加一大堆舊報紙, 唔供點慘點慘]

另一邊引你, 供咗就一定點點點好, 生活好美滿 [有圖, 一般係恆生指數, 總之係一路升升升]

然後又話有邊個客做咗, 依加發到唔識著襪......

來來去去都係果幾招

點解佢地sell 二多歲, 岩岩出來做易嘅人?

十幾歲, 肯定冇錢, 一定係叫家長出, 一定冇可能

三十歲後, 奸姣野見得多, 冇咁易被扼.

我估係, 二十幾歲岩岩出來做, 奸姣野見得少, 又有雄心壯志, 所以當有人講到似層層話會幫佢發達好易上當~

佢地當然有incentive叫你第一年供多D, 越多越好, 因為你第一年嘅供款係佢地嘅commission (通常長plan commission多過短plan., 所以有bro係其他thread講過要試sales可以問佢地短plan). 你之後加幾多都唔關佢地事 . 供多D唔係問題, 最可怕係到 你想供少D嘅時候就好可能有問題!! 唔係個個plan都畀你改少D.~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

choyki 發表於 24-10-2 15:34
買基金真係好傷
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843

好多年前買落,唔供唔得,的確可以唔買基金就千萬不要買,因為賺錢係基金公司,基金費用好貴

伯爵府

其實阿爺嘅用意係點?
想讓蟹民平手離場?
想讓對沖基金賺返轉?
想讓醒目股民賺返轉?
想有升有跌,多些股民有興趣炒?
想買美股嘅錢走嚟買中港股?咁會益咗邊個?

我做月供股票系統。 講笑。 不是。   
我做證券,認識做月供股票系統的人。 也是講笑。 不是。

我是證券公司的客戶,證券公司不是我的客戶。

珍珠宮

littlesister 發表於 24-10-3 08:33
有冇人有3690?原來曾經300,大家睇幾多?

我記得佢上過400的,有320都偷笑了

伯爵府

大力大力 發表於 24-10-2 18:18
#941 從26/09 計、升幅祗有10%、其他藍籌股、都兩三成起碼、美團升了40%~

.
好過定期一年 4%

我做月供股票系統。 講笑。 不是。   
我做證券,認識做月供股票系統的人。 也是講笑。 不是。

我是證券公司的客戶,證券公司不是我的客戶。

侯爵府

2024年龍年勳章

開市放咗一半友邦,袋咗啲先

子爵府

SOHOT 發表於 24-10-2 18:35
其實啲股市暢旺,講賺錢就梗係388「首當其衝」啦!我都睇400,到時先放

...

同意, 388最穩障, 就算蟹左都有息收先

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

有冇人有3690?原來曾經300,大家睇幾多?

琥珀宮

畀面勳章

大力大力 發表於 24-10-2 22:12
刺激政策點燃中國股票狂歡,在美上市中概股空頭蒙受數十億美元損失。

高盛最新發布的報吿顯示,全球對沖基 ...

昨天見到日資都話入市港股,咁多外國資金入市,就真係仲有得升

大宅

心情好 發表於 24-10-3 08:18
大戶散貨,各位散戶一定要支持

大把老散未入局,個市會繼續推高

複式洋房

大戶散貨,各位散戶一定要支持

珍珠宮

Adiezz 發表於 24-10-2 10:25
升又唔買、跌又唔買?
而家明顯升勢強勁

我睇定d 先,國慶嘛,當然會升,唔肯定係咪keep住升市,唔入住

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

airhei 發表於 24-10-2 11:59
小米終於返家鄉

Same here, 等左佢幾年,真係陰公

子爵府

tsangnetnet 發表於 24-10-2 21:35
我等緊388升上$500

我諗住400就放

首頁