夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

原帖由 faiangie570 於 09-8-21 12:27 發表

希望有人會明白我!!!!!!!!
愛情是沒有回報的, 因為要包容, 但我的角色地位是無人會企我身邊.
我想你明白一件事,我都好愛我個仔架,但如果有一日佢偷野,我係唔會包容佢架!我可以包容佢默書考試唔合格,但我唔可以包容佢偷野打架生事。我呢個比喻唔知你明唔明?

不過算啦,我諗你都係唔明架啦!

別墅

你講到自己無錯咁唔通個正室有錯, 就萛個正室同自己個老公婚姻有問題, 都應該等個男人同佢搞咗離婚之後你先應該同人開始, 如果你個男人都無同自己老婆搞離婚即係佢地本身段婚姻無問題啦, 你又何必差隻腳落去呢!

如果個男人真係愛你就唔會比你做亞二喇, 就係你呢d女人縱容d賤男一腳踏兩船, 對女人一d都唔尊重!

我可以講全世界都唔會有人認同你, 你知唔知破壞別人家庭幸福係幾咁賤嘅行為, 唔該你快d抽身唔好再做人亞二仲貼人老公張相係呢度!

原帖由 faiangie570 於 09-8-21 12:27 發表

愛情是沒有回報的, 因為要包容, 但我的角色地位是無人會企我身邊.

民房

回覆 63# faiangie570 的文章

清醒D!

Love "a man" only is not everything!

You only give a chance for "that man" to continue his bad behaviour!

複式洋房

做第三者就係唔可以係到講架啦,因為呢到唔會有人認同,你雖然好坦白承認,但唔會有人可憐,只會背上破壞人地家庭既衰人

禁止訪問

民房

原帖由 pandayumama 於 09-8-20 22:43 發表
感情的事情是很複雜的,誰對?誰錯?誰也說不清.

大宅

原帖由 mother904 於 09-8-19 15:40 發表

對於我黎講,係婚姻關係裡面,忠誠係好重要。

愛情唔會天長地久,一段婚姻亦唔一定會白頭到老,如果有一日,夫妻間任何一個已經唔愛對方,甚至唔可以一齊生活,我贊成離婚,俾對方一條生路。

但係我好反對好多人用夫妻關係唔好呢 ...

係讚成,我都同c6講,一係一早同我離婚,唔好搵到另一個,好想同佢一齊就話我地唔(甲),不如你等我搵到第二個你先走呀,生活係一齊7年,連家人朋友都話我地好似仲拍繄拖,一搵到第三者就唔(甲),實搵到架真愛,如果個個結咗婚都一路搵

複式洋房

感情的事情是很複雜的,誰對?誰錯?誰也說不清.

別墅

click 錯button 呵呵

別墅

阿人地老婆, 記得對自己老公更加好, 拖到阿人地第3者老到5X歲, 甘樣就好滿足嫁啦

yan_man, 你好勁呀~~~:lol

原帖由 yan_man 於 09-8-20 12:57 發表

HK 係一夫一妻 制ga wor

好勁wor成功左喇

http://www.baby-kingdom.com/iframe/anmum/index.html
急! 十月起租:想租 $8000 或以下將軍澳單位(兩公婆住) ...

別墅

我未結婚前我男友都有第3者啦! 我2個月瘦左10磅, 只懂訓係張床度不停喊! 第3者有幾慘!食C啦! 知道我存在仲夠膽問我係邊個!真攪笑!之後見到我不停喊, 仲學人扮好人攬住我, 最後知自己係第3者又點?仲cheap到跟我男友入屋!仲要同佢起埋一起!做得你甘開心!我同大家講, 感情耐了最後個男人好大機會都返返黎你身邊, 你要唔要係另一回事!但唔該d第3者唔好以為自己霸得人老公一陣好q巴銀閉, 最後未又係甘樣俾人一腳申開! 個男友而家係我老公呢, 追左我大半年叫我同返佢一起呢!唔該你地第3者, 唔好成日係度HURT完人又博同情!

人地既老公, if拋棄自己同佢捱既老婆, 依d男人, 我地唔駛可惜, 仲要好銀忠心祝福佢地生活"多姿多彩" tim!

大宅

原帖由 faiangie570 於 09-8-18 21:23 發表
女人真係要靠自已!!!因為男人永遠都係最自私的一個!! 我老公擁有兩個老婆, 由第一日認識他開始, 他講大話說他是單身, 這樣過了咁多年後因為不能無左佢, 我唯有很不甘心不開心去忍受接受我什么都擁有不到的一個無明無 ...

HK 係一夫一妻 制ga wor

好勁wor成功左喇

http://www.baby-kingdom.com/iframe/anmum/index.html
急! 十月起租:想租 $8000 或以下將軍澳單位(兩公婆住)

複式洋房

原帖由 VKwan 於 09-8-19 17:56 發表
係婚姻既睇法上,我同你好一致。其實我唔係話要強求結得婚就要一生一世,明係相處唔到都夾硬黎,我只係覺得一單還一單,唔岩而又無法解決就離婚,唔好拖住人,傷對方既心。攪清楚咁離婚係傷心,但我諗點都好過被欺騙被出賣!

做第三 ...

我姐夫曾經都有第三者,我家姐亦都知道,個第三者重打比我家姐叫佢放手,之後佢同佢老公噪左好多次,又打起上黎,我姐夫話同佢無野,之後我家姐亦都無同佢老公離婚,一直等我姐夫返轉頭,成日話"善慕"我老公對我甘好,有時我覺得呢d野好難講,男人永遠都係自私架,想享受齊人之福,又話唔想仔女係唔好既環境成長,只係負返自己個責任

複式洋房

我都好同意唔一定係第三者錯哂,個個都有錯,雖然第三者係破壞左人地既家庭,個男人又點解去比人破壞自己個家庭呢?呢d三角戀我地都比唔到咩意見
我地女人結左婚,都唔希望有第三者去介入,曾經我都同我老公講,如果佢要搵第二個,唔緊要,但要同我分開左先,2個仔都要比返我先去搵

男爵府

原帖由 小寶貝兒 於 09-8-19 17:19 發表

我都係有個朋友, 佢一知道對方原來有老婆, 就立即分手!!!

只係會同我地呢d知心既呻, 點解次次都遇到衰男人?!

好彩, 而家終於搵到個對佢好, 又係單身既男人, 而且就快結婚呢, 登佢高興啊~~ ...

但係亦有好多知人地有老婆,仲去撩人地個老公..
我唔係講緊以上任何人..
只係講我老公個舊同事..個女仔好似同我咁大..
得24-5歲..但係成日主動撩我老公..
而家已經離開左香港..但又send個sms返黎比我老公..
話唔開心..阿爸入左醫院喎..

我都唔明..我老公同佢只不過係同事一場..
老公又唔識佢阿爸..
佢呢個sms到底點解??
好彩老公唔玩sms..所以冇覆佢..

子爵府

原帖由 小manman 於 19-8-2009 19:49 發表

唔知如果佢第日個女比第3者破壞婚姻,佢做人阿媽又會唔會咁講呢???又如果佢老公有第3者,佢又會唔會同第3者講同一番說話呢???

我都想同果隻嘢(攪我EX-HB果個)講呢番話!
同埋之前有個BK MAMA回應果句:"報應有時未必報喺自己身上! 好多嘢...都要還架!"

禁止訪問

禁止訪問

民房

原帖由 F$A$T 於 09-8-19 15:50 發表
我都有個女性朋友,有老公同女。但仲去做人第3者,對方都係有家室同仔女囉。雙方都講到自己同另一半無晒感情,只係為小朋友先係埋一齊。真係本末倒置,不知所謂. ...

破壞所有人的幸福,包括自己子女的,真係可以得幸福嗎?上半生破壞人地家庭,下半生破壞自己家庭,真係可以得到幸福?

首頁

尾頁

跳至