跳至

首頁

尾頁

大宅

各位 0905媽咪 我地又可以繼續分享啦.....

男爵府

好媽媽勳章

喇!!!搬喇!!!!
\"\" \"\" \"\" \"\"

原帖由 daisyc1 於 09-10-28 22:52 發表
各位0905的媽咪, 因為我哋要搬去媽媽會嗰邊, 請到下址繼續分享...

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2704363&extra=page%3D1&frombbs=1

男爵府

好媽媽勳章

遲左小小...

真係的,尤其是這段時間,日日有驚喜的!!

原帖由 sonialinyf 於 09-10-28 16:07 發表
各位媽咪好呀!我阿囡柔柔今日5個月
4個幾月時食過一次糊仔唔食,仲勁推開.....打算今個月再試,為有再接再勵啦,蘋果蓉食不過表情怪怪地,奶每日5餐3安至5.5安(但間中只吃2安就唔吃)
識得反身,開始學座。
BB每日成長都唔同,真 ...

大宅

我夜晚都有開,恆溫D,等我地同阿寶訓得好D, 唔駛成晚CHECK佢有無汗。日頭就無開喇~

原帖由 栢晞媽咪 於 09-10-28 19:34 發表

吓!!!我而家仲開緊喎, 唔知點解栢晞好大汗架?? 其實而家開都驚佢凍親, 我開冷氣都有同佢著番件長袖衫仔, 但係到第二朝個背脊都出晒汗, 所以而家佢都仲係著住短袖衫開冷氣訓囉, 當然有張被仔啦~ ...

大宅

各位0905媽咪, 快樂的時光過得特別快, 又係新版的時侯, 請各位到下址繼續分享

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... 25&extra=&frombbs=1

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Daisyc,要勞煩你出埸嘞,many thanks

原帖由 召藥師 於 09-10-28 19:24 發表
由於主題回覆數量已過二千,煩請各位到媽媽會內另開新主題繼續討論,而本主題將會稍後關閉,敬請留意!

複式洋房

好媽媽勳章

原帖由 leung-baby 於 09-10-28 19:14 發表
中秋之後都無開lu,夜晚真係幾涼,呢排濕度又低,半夜仲要加被添

吓!!!我而家仲開緊喎, 唔知點解栢晞好大汗架?? 其實而家開都驚佢凍親, 我開冷氣都有同佢著番件長袖衫仔, 但係到第二朝個背脊都出晒汗, 所以而家佢都仲係著住短袖衫開冷氣訓囉, 當然有張被仔啦~

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

由於主題回覆數量已過二千,煩請各位到媽媽會內另開新主題繼續討論,而本主題將會稍後關閉,敬請留意!
盡我一己之力,發放正能量!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

中秋之後都無開lu,夜晚真係幾涼,呢排濕度又低,半夜仲要加被添

原帖由 栢晞媽咪 於 09-10-28 18:29 發表
我想問你地而家仲有冇開冷氣俾BB架? 其實我覺得夜晚都幾涼, 但係如果唔開冷氣亞仔就好忟憎同夜晚訓唔"淋"囉...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我想問你地而家仲有冇開冷氣俾BB架? 其實我覺得夜晚都幾涼, 但係如果唔開冷氣亞仔就好忟憎同夜晚訓唔"淋"囉...

大宅

bebeebu,睇佢都好似唔係好痕咁,佢有所動作時已被我制止咗,唯有幫佢查下藥膏囉~~
係呀,真係冇得避架,我自己都唔知佢係邊度傳染返黎, r 爆頭都諗唔到~~

原帖由 BeBeeBu 於 09-10-28 18:40 發表

希望BB冇事啦, 水痘唔好痕, 唔好有LAR

唔記得水痘好似潛伏一頭半個月, 真係冇得避

別墅

冇開啦!!!!! 有時好似sleep 得冇咁好...

大宅

雙子座bb,
好彩佢好似唔係好痕咋,如果唔係都唔知點制止佢.
我原本都諗住一歲就同佢打水痘針,宜家出咗,係未唔使打呢???
其實好多e生都話1yr之後先打架,係我個bb咁快出之嘛~~

原帖由 雙子座bb 於 09-10-28 15:51 發表

吓 ?? 咁快出水痘 ??? 咁要點 handle 呀 ?? bb 痕唔痕呀 ??
其實1歲先打水痘針會唔會好遲呀 ???

大宅

bb係星期一時發現佢頭仔有幾粒紅色點點,有小小水咁,以為係俾野咬到或敏感,都冇為意佢係出水痘,但係星期二時就越出越多啦,身都有,咁未同佢睇e生囉,話係出水痘,但係bb又冇發燒,都仲係咁玩得笑得,只係好似胃口冇咁好,但係食糊仔都仲係超興奮囉!!
我一家人都出過水痘架啦,都唔知佢點解咁快出,今日放工返到黎見到佢成個頭仔都係,心都痛埋!!!
希望佢快d好啦~~~

原帖由 cacathepanda 於 09-10-28 16:22 發表

HAHAMONMON,你點知BB係出水痘嫁? 有冇咩徵狀嫁? 之前有冇發燒嫁? 希望BB快D好番LA~ 係呢!你自己有冇出過水痘,如果冇,你有機會比BB傳染你WOR~

男爵府

原帖由 cherryird 於 09-10-28 16:10 發表
其實想問下開米糊你地買邊隻牌子?

b 澄食緊HOLLE, 貪佢係ORGANIC

點樣可以去到口水肩同沙巾"黃咁咁" D積呀? 係開始餵米糊先發現有呢D積, CHUCHU BLEACH 都唔惦, 依家唯有提住姐姐有積O個D留返餵米糊用, 唔好污染其他冇積O個D啦

男爵府

原帖由 hahamonmon 於 09-10-28 15:48 發表
各位媽咪,好耐冇見啦,呢排太忙啦,冇時間追post啦,

我個仔都未夠六個月,點知琴日出水痘呀~~

大家同bb出街小心d,因為個e生話呢排都幾多細路出,

唉~~好彩佢都冇燒,只係食少咗奶,希望佢快d好番啦~~ ...

希望BB冇事啦, 水痘唔好痕, 唔好有LAR

唔記得水痘好似潛伏一頭半個月, 真係冇得避

男爵府

SORRY 呀, 今朝用電話覆一半唔覆一半, 我哋都好想參加幼潛呀

好似唔可以父母同時出席? 星期日懶底DADDY 好似唔係咁好

幼潛2010年3月包班同學仔/女名單 :

Mimiko_1 (尖沙咀,星期六,日上,下午都得)
雙子座bb (尖沙咀,星期六下午,星期日上下午都ok (星期六下午就最好))
mc_baby (尖沙咀,星期日
上下午OK)
mc_baby(嵐嵐的表哥仔)(尖沙咀,星期日
上下午OK)
0506baby (尖沙咀, 星期日12:00後)
Heike
Brendon_Kat( 尖沙咀,星期六,日上,下午都ok)
Yatsingbb( 尖沙咀,星期六,日上,下午都ok)
cherryird (尖沙咀, 星期日, 上或下午都ok)
Leung-baby (尖沙咀, 星期六下午only)
lara.poon
happypiggie
Beebebu (TST, 星期六下午)
cb_jackie (TST, 星期六下午, 星期日上下午都ok)
jmok227 (TST, 星期六下午, 星期日上下午都ok)
daisyssl (1st choice 官塘, 2nd choice TST,
星期日上下午都ok )

大宅

好媽媽勳章

原帖由 sonialinyf 於 09-10-28 16:07 發表
各位媽咪好呀!我阿囡柔柔今日5個月
4個幾月時食過一次糊仔唔食,仲勁推開.....打算今個月再試,為有再接再勵啦,蘋果蓉食不過表情怪怪地,奶每日5餐3安至5.5安(但間中只吃2安就唔吃)
識得反身,開始學座。
BB每日成長都唔同,真 ...

男爵府

原帖由 雙子座bb 於 09-10-28 13:09 發表

嘩,b 澄好幸福,已經食左咁多野,so far mj 仔只係食過nestle 米糊咋 !!!

b 澄好彩有個為食o既daddy, 次次出街都要阻止佢唔好買咁多雜糧俾 b 澄 (我地一家三口都要減肥... 鳴鳴鳴)

複式洋房

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至