美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

哈哈!又過左2千喇, 係度再繼續傾過啦!

男爵府

你講得好好呀, 多謝你, 我都係TOMATOLALA個類, 所以大家比心機加油

原帖由 LLY1103 於 10-9-6 12:03 發表
最近出差,加上回港後前前後後吃了大約三個月餅.一個蓮蓉蛋黃的,一個火腿伍仁的,一個天津紅豆的.在一個星期之內,我重了五磅.
我決定這兩天把這五磅消滅.昨天開始,已經消了一磅了,今天繼續
我總結一下,把致肥的原因分 ...

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

多謝各位既鼓勵, 我諗我見對番營養師先啦, 唔再逃避啦, 減得幾多得幾多, 唔諗達唔達標問題啦, 唔好比咁多壓力自己.

別墅

你個分析真係好啱...好仔細...

多謝你....^^

原帖由 LLY1103 於 10-9-6 12:03 發表
最近出差,加上回港後前前後後吃了大約三個月餅.一個蓮蓉蛋黃的,一個火腿伍仁的,一個天津紅豆的.在一個星期之內,我重了五磅.
我決定這兩天把這五磅消滅.昨天開始,已經消了一磅了,今天繼續
我總結一下,把致肥的原因分 ...

別墅

各位sister...

我唔識開新版.....有無人可以幫到手....

><

別墅

我之前都好似你咁......我肥番...之後唔敢上磅...唔敢見營養師...又無做運動.....

...當我著褲/裙...發覺開始緊番ge時候....我就即刻上黎呢度....同d sister講我ge情況....再的番起個心....

我宜家都ok.....

你唔好再放肆喇...唔好將之前ge努力白費...

我地會陪住你捱過的...

快d...再努力....

support you....

原帖由 manyu0826 於 10-9-6 00:25 發表
慘啦...我自從生日既一連串活動後, 好似食大咗個胃, 依家超級想食野, 完全冇自制能力, 又冇動力做運動, 我成個幾星期冇做過運動啦, 磅數係咁升, 仲放咗營養師兩次飛機, 我唔敢見佢呀, 連上le來度都唔係好敢, 大家快d ...

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

各位好,
此主題已過2,000回文,煩請開新主題延續,此主題將會在明天關閉,各位可將此link copy到新主題內,方便大家重溫.
謝謝!
Red2008

大宅

我總結一下,把致肥的原因分成兩份:一是不健康的飲食習慣;二是超好的味口.
這裏這麽多SIS,有成功的,有不太成功的.我歸納一個,這裏的SIS分兩類,一類是未加入米記前,飲食習慣不太健康的比如,食物多油,多糖等等,這一類的食用份量不大,在減肥的過程中,相對算是比較容易的一群.只要改變食物的來源,不需要太多的汗水,已經可以達到目標.這一群的代表人物TOMATOLALA算是一個.她不用做大運動量,不用跟餐單跟到百分百,已經可以成功.

當然,大部份的SIS,可能都和我一樣,屬於另一類,就是味口奇好類.我們這一類,未加入米記前,已經十分留意飲食,因為從小到大都易肥,已經洗過幾次腦了,雖然一路都是三高一低的飲食方式,但因為食用的份量多,一直都瘦不下來.減肥的過程中,需要減少食物份量,還需要大量的運動消脂,最痛苦的是,減完了,要長期挨肚子餓.雖然減完後營養師給的餐單,已經比最後階段的多.但和之有比較,還是"沒吃過一餐飽飯".
這是件很痛苦的事情,相信很多SIS和我都有同感.我們就像是牛,雖然只是吃草,身體都會比其它動物大.除非把胃切掉一半

一想到這些,各位SIS們,一定要保持樂觀的心態,不能一味的追求減磅.要根據自已的實際情況來決定自已最終的目標.要知道,誰都不可能讓時光倒流.俗話說"餓死的駱駝比馬大",不要自已同自已過不去,我覺得只要FAT RATE合格,血糖呀什麽的都正常就夠了,體重不要超過上限就好.心情愉快最重要.不要和別人比較,不要太過計算磅數.要和自已未減之前比較,這樣就開心太多了.

禁止訪問

男爵府

我D自制能力無之前咁好喇, 依傢監控期, 後日見營養師, 尋日原本都KEEP得到, 點合最後忍唔住食左100G COOKIES, 仲要有朱古力添...依傢唔敢上磅

大宅

你比左咁多錢米記,咁快就放棄? no way la, 你想唔想好似elong 咁有人讚你? 想就快d去見營養c,跟返啱的餐單。

我上星期2日去左training, 2日都有早、午及茶點供應,lunch 重係buffet添,我2日都係食左米粉再加魚生及菜,我覺得自制係好緊要,的你決心係邊到,快d叫佢返來啦。

原帖由 manyu0826 於 10-9-6 00:25 發表
慘啦...我自從生日既一連串活動後, 好似食大咗個胃, 依家超級想食野, 完全冇自制能力, 又冇動力做運動, 我成個幾星期冇做過運動啦, 磅數係咁升, 仲放咗營養師兩次飛機, 我唔敢見佢呀, 連上le來度都唔係好敢, 大家快d ...

大宅

manyu,
no chinese typing....
No way...
Back to track asap.
2x lbs to go, not a easy job ga.

Welcome back n keep fit together.

大宅

好媽媽勳章

慘啦...我自從生日既一連串活動後, 好似食大咗個胃, 依家超級想食野, 完全冇自制能力, 又冇動力做運動, 我成個幾星期冇做過運動啦, 磅數係咁升, 仲放咗營養師兩次飛機, 我唔敢見佢呀, 連上le來度都唔係好敢, 大家快d幫下手話下我啦or 比d見意我點樣可以調節番自己個心理呀, 我仲有兩個月, 仲要減成25lbs先達標, 點算呀 .

大宅

好媽媽勳章

今晚用咗蒟蒻米炒飯, 二穀飯加蔥花同雞旦& 1匙豉油, 炒到好似兩大碗飯, 煙煙unun, 好味又飽肚, 正.....

大宅

JHsbb,
我家bun bun又係話bf叫佢回去結婚後生個kid,then去台灣打工!
佢地真係唔洗家庭計畫,唔洗儲錢,唔洗考慮教養問題,做左至算!
我話:你做得一個約,邊有儲到錢?應該做多個約至回去抖2、3年,駝一年揍到2歲先再打工,邊有阿媽捨得一生完就越洋打工架?

我明晚去agency處尋下有冇好bun啦,沒就印lor...但我hb唔想,因幾個印turn out都好缺德,對上果個41歲,竟是lesb., 仲比情敵寄裸照上門(學阿嬌果種),自願影ga,好核突
原帖由 JHsbb 於 10-9-4 13:01 發表
我家印印同我老公講, 佢老公叫佢12月返家鄉, 想佢生多1個BB, 但我工人唔想生, 又同佢老公講12月返去邊得呀, 辭工都要時間, 又唔夠錢......如果個一刻我唔係沖緊涼, 我一定會同工人講, 你辭工唔緊要, 但要早2個月通知 ...

伯爵府

原帖由 JHsbb 於 10-9-4 12:57 發表
記得化埋個靚妝, 噴少少香水, 索爆, 曾幾何時我都係咁...HOHOHO.............依傢無做野, 湊2件做C9, D香水放左係度封晒塵

haha
我平時都有做
不過唔索爆
年紀越大化妝就越化越淡
睇返10年前初初化妝的相覺得自己好搞笑
好鬼死勁

伯爵府

原帖由 FVCITY 於 10-9-4 23:35 發表
大家好,我岩岩join左,明天開始減了!!
我要減4x bls 佢本身叫我join 6+2,要$13xxx,我覺得太貴,所以5+2先!!
但我有野唔明,想問問呢,其實每餐既脂肪加埋係咪等於每日既油量??
仲有我join 係cwb,唔知媽咪營養師係carma ...

hello
我都係6+2架
同你一樣都係cut program
原本拒叫我join 8+2,減5x磅
不過我當時覺得自己無可能減到(甘大個女從未試過110)
而且6+2比8+2平$3000
所以我set自己減到120左右就算
目前我減左5個多月,減到128
現在又想減到115-117,
加上我比進度慢左少少,所以我可能要加錢返一個月呢
希望你好好把握呢5個月
最後唔洗加錢啦
講返你個問題
我稔你每餐應該有1份脂肪
3餐加埋=3份脂肪=3茶匙油
但假如你早上無食果1份脂肪
打算午餐食夠2份脂肪(將早上的份量調落午餐)
你就要問問你的營養師比唔比你甘做
有d會員可以自行調
有d情況下唔得
我營養師比我將夜晚的份量調去早餐午餐
但相反就唔好早午餐調落晚餐(除非我一次半次晚上出去食飯特別request,拒可能比)
因為晚餐食完
晚上的活動量比日間少
晚餐食得多無好處

大宅

大家好,我岩岩join左,明天開始減了!!
我要減4x bls 佢本身叫我join 6+2,要$13xxx,我覺得太貴,所以5+2先!!
但我有野唔明,想問問呢,其實每餐既脂肪加埋係咪等於每日既油量??
仲有我join 係cwb,唔知媽咪營養師係carman,好唔好架佢,太多問題了,煩請大家解答

男爵府

我家印印同我老公講, 佢老公叫佢12月返家鄉, 想佢生多1個BB, 但我工人唔想生, 又同佢老公講12月返去邊得呀, 辭工都要時間, 又唔夠錢......如果個一刻我唔係沖緊涼, 我一定會同工人講, 你辭工唔緊要, 但要早2個月通知我, 等我多D時間搵工人.....佢依傢做緊第2張約第8個月.....

點解D工人咁聽老公講, 但D老公又搵唔到錢喎...我家工人話佢老公只識得用晒佢D錢, 佢所以成日同佢老公係電話度鬧交.....

原帖由 tomatolala 於 10-9-4 09:59 發表
我話加賓賓人工到4k,佢bf都叫佢唔好續約...算數!
今日去agency覓下人選啦...聽講e+有d賓賓唔敢來港...唉!我地做 working mum的好煩...
我問hb:我地唔用工人得嗎?(我都知不可能)
嘻嘻,我真係好耐沒親手洗衣服了,洗下杯子還 ...

首頁

尾頁

跳至