論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

話說琴晚見到屋企有幾個好靚好靚嘅牛油 果 (比supermarket d 大同色水靚好多,咁我問工人係邊到買,佢話唔係買,係佢ah嫂岩岩係菲律賓放假返黎,佢托佢ah嫂係佢鄉下d果農朋友帶嘅。佢話知bb鐘意食但係supermarket d 唔靚,所以托佢帶d返黎囉。
聽到lee到我都已經好感動,跟住我話甘禮拜日記得幫我同佢ah嫂say thankyou。佢話oh,下次我入梅窩先同佢講la,佢都唔係放星期日。

姐係:上個禮拜日佢放假時特登入梅窩同佢ah嫂攞牛油果。

自問我都未必會為幾個牛油果gam大費周章。

珍珠宮

so good~

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

有heart

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我個工人都好有心,佢上次番屋企買咗d菲律賓

原帖由 北京狗 於 11-06-17 發表
我個工人都好有心,佢上次番屋企買咗d菲律賓nuts俾我,見我鍾意食,知道個friend要黎H.K.打工佢專登叫人買俾我 ...
你個工人對好好ah!

大宅

我個工人都好有心,佢上次番屋企買咗d菲律賓nuts俾我,見我鍾意食,知道個friend要黎H.K.打工佢專登叫人買俾我,佢又錫阿仔,雖然佢的確有d不足,但自從上黎過d工人要幾差有幾差,我直情覺得"夫復何求",佢之前仲要係斷約,諗住都一額汗,當然我地對佢都好好既

民房

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

恭喜晒

大宅

珍珠宮

有heart!! 難得!!

伯爵府

畀面勳章

大宅

男爵府

畀面勳章

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

請到一個有HEART的工人, 真係人都唔會咁快老.

sophielau  like this  發表於 11-6-19 00:42

子爵府

回覆 jesswing 的帖子

我以前嗰個咪係囉.. 唔係太識人情世故, 好似我陀緊BB嗰隻, 婆婆整咗碟蒸雞俾我食, 其實我都諗住大家一齊share .. 佢竟然一夾就係雞脾, 雞翼嗰D .. 話佢我又唔想, 驚佢唔開心, 如事者, 到後嚟我直情當係我自己嘅餸, 我自己食...

雖然呢兩個姐姐嚟我屋企做嗰陣都係19,20歲.. 但係個性格, 工作態度真係差好遠, 所以我覺得都應該唔關話年紀問題.. 雖然前者唔係話係壞, 因為不竟佢都幫我湊大我個大仔, 都教識阿仔好多野.. 但係有D野處理得唔係咁好囉..

大宅

係了,大家有好消息都過來講下, 之前成日見到壞消息,搞到我請工人時, 嚇到死死下, 我工人姐姐來左二日, 感覺ok, 佢好注重衛生, 抺野用的布分得好清楚, 做野教一次就識, 吃野吃好少, 有時夜晚直情唔食,就算食佢都一定要做晒所有野先吃,佢係新加坡做過,好唔好有待長日子觀察

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

你個工人姐姐真係好好呀, 好抵讚 要好好珍惜

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:佢做左幾耐呀?恭喜哂呀 +

原帖由 amazing 於 11-06-17 發表
佢做左幾耐呀?恭喜哂呀
Soon to be 1 year. Started aug 2010。

水晶宮

禁止訪問

回覆:gemiling 的帖子

首頁

尾頁

跳至