夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

del~

伯爵府

引用:睇完幾頁,+都忍唔住要講吓!我個case有少少

原帖由 yankaka 於 11-08-09 發表
睇完幾頁, 都忍唔住要講吓!
我個case有少少唔同, 因為我嗰個唔係ex, 反而係同c6一齊咗之後先遇到ge, 彼此都 ...
我好認同你的諗法,既然有這個安排,既來之則安之,自己知道在做什麼便可以,每個人都應該有私隱,就讓這個秘密六在自己心裡笑笑吧

大宅

引用:唉...我係你,+我就唔會再去...費時影響婚姻

原帖由 小mama 於 11-08-07 發表
唉...我係你, 我就唔會再去...

費時影響婚姻啦, 人地又唔知, 一陣唔覺意攪到自己離左婚就無謂啦...
有啲男人反而會覺得無理由為左一個女人放棄一堆朋友,就算堆朋友入面有齊ex, 舊相好或者追求者,
唉都已經五系講「森林」,朋友咋wor
Sorry我講自己。

大宅

畀面勳章

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

其實我同ex都分開左5年,但佢都係我既最愛~因為佢有第3者所以分開...一齊時得16,7歲,我有睇過書~話童年時一齊的那個,是最放不低,,我認,不過我老公是1個100分的好老公,分開既幾年,開頭佢同女朋友嘈交先會搵下我,佢都知我好鍾意佢...之前佢fb係甘@我,我都冇加,到我結左婚我先@返佢...其實佢對我唔好..可能男不壞女不愛!因為我知我搵到個好老公,就算有機會1齊,我只會係受苦果個..!依家結左婚...冇謂夜長夢多,,!千祈唔好破壞自己婚姻!

大宅

畀面勳章

複式洋房

有時同老公冷戰都會想起ex,想起大家開心的片段,不過冷戰過後都係覺得老公好d!

大宅

畀面勳章

珍珠宮

畀面勳章

樓主確係勁.
見你一獲打你一獲

男爵府

環保接龍勳章

可能當你失去時你又會一樣咁掛住你老公. 但咁又何必呢.

子爵府

睇完幾頁, 都忍唔住要講吓!
我個case有少少唔同, 因為我嗰個唔係ex, 反而係同c6一齊咗之後先遇到ge, 彼此都有愛ge感覺, 不過大家都已經有另一半, 就冇再亂諗啦!
間中係有d片段飄過咁, 咪當係人生中少少狂野囉, 老咗同個孫講你都wild過架! 我又唔會刻意去忘記佢, 因為愈話要忘記根本就係忘記唔到, 不如順其自然由得佢間中飄出嚟囉, 只要你知自己最愛嗰個係邊個, 你想係邊個陪伴你到老, 咁就足夠啦! 我可以好直接咁講, 我最愛嗰個一定係c6!

大宅

畀面勳章

複式洋房

我同C6一齊時都係放唔低EX, 直到今日, 我知道C6先係值得我去愛既人, 所以我會好好愛佢同珍惜佢, 雖然當日C6都有做過對唔住我既事, 但眼見佢為我改變左好多... 我都應該回饋返佢.. 珍惜眼前人吧, 一切都是天註定的..

別墅

婚前我仍會幻想如果我嫁的人是我的前度我會更開心嗎?當時我不能確定我老公是否我的最愛,但我好肯定他是最適合我最愛我的人,記得有一句電影對白:世上最幸福的婚姻或許就是要嫁一個他愛你一百分你愛他99分的人,這樣你永遠都有多一分的籌碼。既然我已擁有我心中的幸福婚姻,即使內心有個缺口也不讓自己胡思亂想,結婚兩年來我心中只有老公了因為每當我動搖時我就會問自己:你想做ex身邊隨時stand by的丫環還是當你老公心中的公主?漸漸地,我長大了,明白留戀的只是一份不甘心的回憶

kissyuen  同意!  發表於 11-8-9 01:19

大宅

畀面勳章

複式洋房

回覆:這情况普遍馮??還是...

珍惜眼前人,你掛念的只是一部你應為最快樂的回憶,相同的人相同的情況在不同時段發生,效果會好不同。不要把回憶成幻想。

大宅

畀面勳章

男爵府

回覆:didicody 的帖子

可能兩睇咯...有時承受過了果種心痛,萬一之後唔好彩再來多次嘅話,都已經免疫了...但難免會有遺憾,但人生總是有那麼多未能如愿嘅嘢,要學會睇開D,同放下,要活在當下

大宅

畀面勳章

男爵府

原來有人有同我一樣嘅感覺…其實唔使刻意去逼自己忘記,越刻意,越會成日唸起…分開時間耐咗,回想起嘅多數是甜蜜片段,將當時一齊嘅唔愉快經歴覆蓋咗,同埋分手始終唔系自己意願,所以心里面難免會有不甘,有惋惜!每當我唸起或者夢到ex嘅時候就會同自己講,人始終要向前望,多謝佢比咗年少時嘅回憶我,無佢,我都唔可以對比過,知道邊個先系最適合自己,沒有嫁比最愛,都有d好處的,就系唔使對對方太上心,吵架時,心唔會太痛…

cheungting1024  agree  發表於 11-8-10 14:56

首頁

尾頁

跳至