自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

今期帳單有個 - 「其他數據收費」高達 $ 7xx, 打去數碼O查, 佢話我用咗個人熱點(手機用作 modem(數據器),然後以 Wi-Fi連接其他數碼產品使用)
我係「無限上網」手機用戶,基本月費 238元。 iphone 4 更新 iOS 4.3作業系統便試用「 Personal hotspot」(個人熱點)的網絡共享功能,把 iPhone 4用作 modem接連ipad使用上網功能,點知佢話咁樣用就計「其他數據用量」,剛剛查過 3台、one2free、pccw都唔會另外收費。

而家cs話特別通融要我比$110算數,真係要講聲「多懇謝」!
靚太唔易做!!

公爵府

好媽媽勳章

回覆:Smartxxx台,個人熱點要收費?!

出機時問得好清楚,我係唔駛比,then cut埋屋企寬頻

依家簽電訊公司嘅合約真係要刨合約…
口講無用…合約為準…

大宅

好媽媽勳章

回覆:Rosan 的帖子

我都是三百幾,無限上網plan

我的bk復活節蛋彈勳章活動, 請多多支持, 按<支持>按鈕 便可^^
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824222&extra=page%3D2

大宅

好媽媽勳章

回覆:kale1220 的帖子

Me too, free of charge

我的bk復活節蛋彈勳章活動, 請多多支持, 按<支持>按鈕 便可^^
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824222&extra=page%3D2

大宅

好媽媽勳章

我早兩個星期打左去問勒,我同我老公都係用SMARTONE無限PLAN。
我部IPHONE是在SMARTONE出的,我老公果部係在APPLE出的,結論是:

- 不在SMARTONE出的IPHONE用熱點要另外收費
- 在SMARTONE出的IPHONE用熱點不需要額外收費

我老公於是賣左用緊果部IPHONE,然後在SMARTONE出過部IPHONE

別墅

畀面勳章

我都用過,但無收我錢喎~~~

我試過駁usb 俾電腦上網,亦試過當wifi share 俾人地上網,但都唔洗收我錢喎~~

我係用無限上網$3xx 個plan~~

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

咁我就放心喇....
別人笑我太瘋癲,我笑你們更低b~~

公爵府

$238個plan係要另收費ga,$298果個先唔使~join plan既時侯應該講得好清楚,佢d單張都有寫明ga

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

咁我想問下...我老公係無限plan,屋企無裝寬頻,每晚收工返屋企都係用老公部iphone4(喺數碼通出iphone用無限plan)用usb駁落電腦用(即係用電話嘅數據),佢都無加收我錢喎,咁如果我用佢個人熱點share出黎比其他ipad/iphone/其他可上網電話用wifi,咁又會唔會加收我錢呢??

mini_yan  如你個plan係$238就要收,$298果個plan就唔使~~~~  發表於 11-8-24 15:50
別人笑我太瘋癲,我笑你們更低b~~

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我今期都係要收我錢,我話我無限上網,我身邊既人都有上網,我駛唔駛比人share呀

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

當增值服務收費!!!

大宅

Smartone係要收錢架,join時都有講!

mini_yan  嗯~無錯~  發表於 11-8-24 15:49

伯爵府

我用緊 Smartone, 雖然係無限上網, 但只限手機無限, 所以每月要比 $50 tethering (電腦經手機上網).

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

打去hotline鬧佢地呃錢,佢話簽約條款有寫,我問咁有冇人解釋過邊類係「其他上網」,咁就話問咗可以通融交$110

比比  唔該晒 !  發表於 11-8-24 15:05
靚太唔易做!!

男爵府

回覆 kc 的帖子

樓主, 我朋友都剛剛用左一日, 之后先知要收錢, 想問下你點先可以傾到通融呢?thx.

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我之前打去問過,唔係無限PLAN就有,所以一定要問清楚

pekkle1216 發表於 11-8-20 23:34
因為佢個plan係$238,即係齋月費無包tethering
而如果係無限$3xx果個,因為係跟電話上台,係包tethering

...

水晶宮

伯爵府

請盡量唔好點評我,因為我通常用手機版,睇唔到ga!!!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

pekkle1216 發表於 11-8-20 23:34
因為佢個plan係$238,即係齋月費無包tethering
而如果係無限$3xx果個,因為係跟電話上台,係包tethering

...
原來係咁, 好彩咋, 我係$3xx個plan嚟架, 同埋我記得之前我都有用個人熱點, 用佐好短時間, 5分鐘左右啦, 但係冇收過錢架, 不過尋日用足一日, 所以真係嚇親.

男爵府

大廚勳章

首頁

尾頁

跳至