跳至

首頁

尾頁

別墅

請問青衣區那間有俾歲半幼兒之 Playgroup? Thanks!

大宅

回覆:青衣區 Playgroup

好似唔啱咁细个

水晶宮

畀面勳章

e_l_m_o 發表於 12-5-31 23:43
翠怡有3間,有外國人教
我住翠怡,但唔知係边請問係边,同呢3間好唔好?

複式洋房

翠怡有3間,有外國人教

男爵府

晴晴豬媽媽,

今朝試左堂啦. 老師係 Miss Robins , 後生靚女黎. 都幾 funny , 好似係通常係佢上堂, 除非佢病左先由沙田分店的老師代堂.

流程就大約如下:

10mins 自由玩玩具
Tidy up
15 mins 講當日的日子星期月份同天氣. 講形狀同顏色.
10 mins 教 flash card words.
10 mins 教玩某玩具
10 mins 做手工
10 mins 講故事
10mins 自由玩玩具
Tidy up
10 mins 唱歌

今日有 8 位小朋友. 好似係 max 啦. 冇諗過平日朝早都咁多人. 不過師生比例都算 ok . 大部份係工人帶小朋友去.

我決定 join 10 堂玩下. 一定要10 堂, 15 堂或 20 堂咁買的.
不過好彈性. 補堂好 free. 有醫生紙就得. 冇限幾時補.

地點嘛 , 其實都幾吊腳. 如果搭小巴或巴士, 我都唔知點去. 我係渣車去的 , 出面就係停車場, 十分方便. 其實我係屯門媽媽. 但屯門冇乜好的 english playgroup , 呢間我貪佢老師比較穩定. 唔會成日唔同人教.

男爵府

晴晴豬媽媽 發表於 12-5-17 02:14
你小朋友幾大個呀?試完堂可以分享下嗎?我想搵間學英文好既比囡囡~

...

我囝囝 21 個月大. 我係想搵個 native teacher . 最重要係唔可以成日轉老師. 希望跟同一個老師一段長時間. 試完話你知.

大宅

你小朋友幾大個呀?試完堂可以分享下嗎?我想搵間學英文好既比囡囡~

男爵府

晴晴豬媽媽 發表於 12-5-7 01:04
明白明白!咁想知呢間好唔好?有冇人上緊?

我約左 31/5 去試堂呀. 我諗住 join 呢間或沙田分店是旦一間. 試下邊個導師好.

大宅

明白明白!咁想知呢間好唔好?有冇人上緊?

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

晴晴豬媽媽 發表於 12-5-6 17:16
English adventure 好嗎?係咪refer會有折?之前問被del~ 唔明

Sorry,因為refer會有利益關係,亦為免有打手借故宣傳,因此不可在討論區公開徵求,敬請原諒~

大宅

English adventure 好嗎?係咪refer會有折?之前問被del~ 唔明

複式洋房

之前聽d人講係青衣上左好多間都麻麻地,後來去左荃灣.

禁止訪問

受到警告

禁止訪問

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

青衣區 Playgroup

weekday $200 per lesson and $225 on Sat

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

青衣區 Playgroup

english adventure 近大王下村

別墅

回覆 回覆:tymimi的帖子

會唔會出荃灣,多D choice

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

learning habitat
220 per lesson, 45 mins
my daugher join 20 lessons, quite good, but very expensive

大宅

回覆 yuenlai_ally 的帖子

My son hasn't joined their play group, we joined one in Yuen Long, but as I know, you can download the form from Learning Habitat's website. Sorry I do not know the fee.

首頁

尾頁

跳至